Hamis tanúzás és hamis vád miatt újabb feljelentés tettek a Hableány sétahajóval ütköző Viking Sigyn ukrán hajóskapitánya, Jurij C. ellen.

Az ATV szerint az egyik magyar sértetti képviselő, Gulyás Krisztián ügyvéd fordult most a rendőrséghez, miután megkapta az összesített nautikai és műszaki szakértői véleményt. Ebben szerinte olyan információk vannak, amelyek alátámasztják az ukrán kapitány elleni újabb feljelentést, mert szerinte valótlan dolgokat állított a vallomásában.

A Viking Sigyn kapitányának a tanúvallomása során tett állításai nem igazak, ugyanis a Viking Sigyng kapitánya azt mondta, hogy őt előzte meg a Hableány, és gyakorlatilag az egészet úgy interpretálta a hatóság felé, mintha a Hableány mozgásából, manőverezéséből, következett volna be a baleset. És itt fordulunk át a hamis vád kategóriájába

– tette hozzá Gulyás.

Újabb feljelentést tettek a Viking ügyében

A 64 éves ukrán férfi jogi képviselője, Tóth M. Gábor levélben válaszolt a csatornának, amelyben azt írta, egyelőre nem értesítették a két új feljelentésről, de azt is a sajtóból tudta meg, hogy újabb gyanúsítást akarnak védencével közölni és, hogy kezdeményezik újból a letartóztatását. Szerinte mivel ügyfele az eljárásban gyanúsított, önmagában kizárja a hamis tanúzás miatti felelősségre vonhatóságát. Továbbá szerinte Jurij C. a hamis vád egyetlen elkövetési magatartását sem valósította meg az eddigi vallomástételei során.

Az ügyvéd emellett egy másik hajóskapitányt is feljelentett szegítségnyújtás elmulasztása miatt:

a baleset idején a közelben ugyanis elhaladt egy másik szállodahajó is, az ügyvéd szerint ennek a kapitánya is felelős azért, hogy nem sikerült mindenkit kimenteni.

Akkor már tudta, hogy ember van a vízben, azt is tudta, hogy hol, neki félre kellett volna állnia és azonnal meg kellett volna kezdenie a mentést. Ehhez képest nem így tett, sőt bele gázolt gyakorlatilag, a baleset helyszínébe, ahol már emberek voltak a vízben – fejtette ki Gulyás Krisztián.

Cikk- és címlapkép: MTI/Mónus Márton

(atv.hu)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Mikor jelentik már fel a föváros illetékesét/illetékeseit, akik felelősek a Budapesti Duna-szakasz hajózási szabályozásáért. Ugyanis ha nem közlekedik a megengedhetőnél több vizijármű, akkor a balesetek elkerülhetőek lennének!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Az igazság az, ha nem az államnak lenne benne résztulajdona, KI SE ENGEDTÉK VOLNA, MÉG LEVEGŐZNI SE !!!
fekete
Ukran e'pp olyan mint a Roman es Alban.
Sámannus
Egy feljelentés sem kéne, ha aszügyészségnél tudnák a dolgukat. Hát mi a lópisztolynak vannak ezek a munkakerülők.
Jozefina
Mikor jelentik már fel a föváros illetékesét/illetékeseit, akik felelősek a Budapesti Duna-szakasz hajózási szabályozásáért. Ugyanis ha nem közlekedik a megengedhetőnél több vizijármű, akkor a balesetek elkerülhetőek lennének!!!
Sámannus
@durbincs: menjé te a tajgádba tüzet oltani te munkakerülő.
maci0427
Nagy simlisség és gazemberség folyik itt ebben az ügyben is ! Mintha valakik időhúzásra játsznának akár csak a Verona -i buszbalesetnél ! Az sincs még lezárva és kártérítés sincs ! Csak eléget és eltemetett emberek és a marandandó sérülések és rémisztő emlékek ! Ez így embertelenség

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.