"Erősíteni kell az állam mecénási szerepét, hogy Munkácsy Mihály művei összességükben, mint magyar brand jelenhessenek meg a köztudatban" – ezt az újabb kormányzati kultúrmissziót tűzik ki egy birtokunkba került, még titkos előterjesztésben, amelynek kidolgozásáért Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter és Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter együtt felelt. A dokumentum részét képezi a már kidolgozott kormányhatározat-javaslat, amely szerint Pákh Imre, a korábban a Munkácsy-trilógia részét képező Golgotát az államnak már értékesítő műgyűjtő ajánlotta fel megvásárlásra a további Munkácsy-műtárgyegyüttesét. Az Orbán-kormány pedig"kiemelten fontosnak tartja, hogy ez állami tulajdonba kerüljön”,ezért elkezdik vizsgálni a műkincsek megvásárlásának lehetőségét és azt is, hogy ezeket hol helyezzék el. Ugyanis a műtárgyegyüttes jelentősége indokolja múzeum létesítését.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Baj esetén akár egy csomagtartóban is kivihető!
papa.49
A ,,puritán irodába,, is fog kerülni belőlük, meg az is lehet a Hatvan pusztai építkezés pont ezért folyik, hogy a Munkácsy relikviák a csutitetű saját tulajdonába kerüljenek !!!
RonaGyuri
Akár még jó döntés is lehetne,

de ártunk és qurmányunk sumákolása és más derék szokásai arra mutatnak, hogy itt is valami hatalmas disznóság van kialakulóban

Ahogy mondani szokás fejtől és lábtól egyaránt bűzlik. Pedig akár jó ötlet is lehetne, de nagyon nagy valószínűséggel – most is – csak a megszokott lenyúlások vannak mögötte.
A hvg.hu írta meg, hogy „Egy újabb Munkácsy-gyűjtemény megvásárlását és ennek bemutatása érdekében egy új Munkácsy-múzeum létrehozását tervezi a kormány – derül ki a birtokunkba került, még titkos előterjesztésből.”. Ahogy azt is, hogy eredetileg nem csak az előterjesztés lett volna titkos, de az egész üzlet: „A cél nem nyilvános kormányhatározat kiadásával érhető el”!
No itten van az a bizonyos eb elhantolva: mi lehet az a cél, ami csak egy titkos kormányhatározattal érhető el. Nos egy új múzeum létrehozása biztosan nem lehet az! =))
papa.49
@RonaGyuri: Ha Hatvan pusztán épül a lebontott tetejű volt istálló helyén érthető a ,,TITKOS KORMÁNYHATÁROZAT,, !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.