A Lidl Magyarország által a magyar dinnyeszezon közepén meghirdetett árletörő akció kárt okoz a magyar dinnyetermelőknek, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint a kereskedelmi lánc ezzel a döntésével bedöntheti a magyar dinnyetermelést, és lehetetlenné teszi a minőségi dinnye előállítását.

Nekiment a Lidl-nek az agrárkamara
Fotó: Vajda János / MTI

Az agrárkamara szerdán közölte az MTI-vel, hogy

a Lidl által alkalmazott árazás mellett nem lehet jó minőségű dinnyét előállítani, ugyanis a szezonnak ebben a szakaszában – a többéves piaci tapasztalatok alapján – reálisan, a bekerülési költségeket is figyelembe véve, kilogrammonként 150 és 200 forint közötti fogyasztói áron lenne árusítható ez a gyümölcs, a Lidl viszont jelenleg kilogrammonként 99 forintért árusítja a magyar dinnyét.

A NAK úgy véli, a Lidl ezzel az árletörő akcióval mindenkinek kárt okoz: a vásárolókat becsapja, hiszen az áruház reklámjával ellentétben mégsem kapnak minőségi magyar dinnyét,

a termelőket pedig ellehetetleníti, mivel ilyen rendkívül alacsony felvásárlási árral nem hagy náluk elég bevételt a minőségi dinnye termelésének megvalósításához.

Továbbá a kamara tapasztalatai szerint egy ilyen lépés a többi kiskereskedelmi láncot is árcsökkentésre készteti.

A kamara szerint közép- és hosszú távon akkor alakulhat jól a piac a fogyasztók, a dinnyetermelők és a forgalmazók számára, ha folyamatosan jó minőségű és elegendő mennyiségű dinnye kerül a boltokba, a piacokra, és a termelés javítására hatalmas összegeket beruházó gazdáknak hosszú távon meg is térül a ráfordításuk.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felszólítja a Lidl Magyarországot, hogy fejezze be a dinnyetermelést veszélyeztető árletörő akcióját és tegyen eleget a tisztességes piaci magatartás és gyakorlat jogszabályban meghatározott követelményeinek – olvasható a NAK közleményében.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Állítólag nagy jó idén a dinnyetermés! Ha a termelők sem 150-200 Ft-ért adnák kg-ját, akkor biztos azt vennék az emberek.
Sokaknak nagyon is számít az ár, hisz csak kevesen engedhetik meg maguknak a drágább és - állítólag minőségibb - gyümölcsök megvételét.
Hozzáteszem, mi ma vettünk dinnyét a LIDL-be 99.-Ft/kg.-ért és nagyon finom, édes volt, ellentétben a pénteken (piacon) vásárolt magyar dinnyével, amit egy őstermelőtől vettük 185.- Ft/kg. áron.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@durbincs: Te meg verd ki a csutitetű brékjét mert csak AZÉRT TART, ha nem használ a REPARON, akkor ezt használd LESZAROM a mocskos pofád )))))))))))))
papa.49
@durbincs: Buta faszkalap fej nélküli FAROK kuss !!!
Mi van délutános vagy esetleg éjszakás is ápold a gsuti ménkű nagy seggét ahogy szoktad !!!
Nessy
A jelenlegi gyűmölcs árakat és azok minőségét figyelembe véve, az Agrár Kamara fogja be!
Desischado
Menjen a kamara a büdös francba! A kispénzű emberekre is kellene gondolni! A magyar dinnye meg sz@rt sem ér, jobb az, amit az üzletláncokban adnak!
papa.49
@durbincs: Téged meg a HÓHÉR vár szarzabáló !!!
papa.49
@durbincs: Anyádat tiszteld meg ezekkel a szavakkal ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.