Közel két milliárd forintos állami támogatás mellett 150 milliós veszteséget termelt 2018-ban a Nemzeti Színház. Rétvári Bence illetékes államtitkár szerint ez nem gond, mert a színház műsorát nemcsak művészi/szakmai szempontok mentén kell összeállítani, hanem „nemzeti léptékben”. Ráadásul sok diák ingyen látogathatja.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Akár feltáró vallomás is lehetne

„A kormány szerint nem gond, hogy a Nemzeti Színház vastagon veszteséges, mert nemzeti”

Kásler Miklós humánminiszter nevében Rétvári Bence államtitkár kikérte magának, hogy „A Nemzeti Színház nem felelőtlenül, hanem gondosan, jogszerűen és átláthatóan gazdálkodik”. Az egy másik kérdés, hogy „Közel két milliárd forintos állami támogatás mellett 150 milliós veszteséget termelt 2018-ban a Nemzeti Színház”!
Nos a mi derék Bencusunk még ezen is túlment, el tudván mesélni, hogy: „a színház műsorát nemcsak művészi/szakmai szempontok mentén kell összeállítani, hanem nemzeti léptékben”. Pontosabban „az általános színházművészeti tevékenységen túl nemzeti léptékben kell meghatároznia műsorpolitikáját … olyan missziót kell felvállalnia, amely más teátrumtól nem várható el, ugyanakkor nemzeti identitásunk szempontjából nélkülözhetetlen”!
Ráadásul – ugye milyen ismerős ez azoknak, akik már éltek a létezőben -: „a Nemzetiben ingyen nézhetnek meg előadásokat szervezett iskoláscsoportok”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.