Október 13-a, az önkormányzati választás a változás napja lesz – mondta Karácsony Gergely, az ellenzéki összefogás főpolgármester-jelöltje a XI. kerületi polgármester-jelölt, László Imre (DK) bemutatása kapcsán Budapesten pénteken tartott sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely: a budapestiek visszavehetik városukat a fideszes oligarchiáktól
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez az a változás, amit a budapestiek többsége akar. Azok a pártok, amelyek érzik ezt a felelősséget, közösen indulnak a Fidesz jelöltjeivel szemben, így a budapestiek visszavehetik városukat a fideszes oligarchiáktól. Erről szól a választás

- hangoztatta az ellenzéki politikus.

A fővárosiak már tudják, milyen az, ha elveszik kórházaikat, iskoláikat, intézményeiket. Minél közelebb van valami Orbán Viktorhoz, annál rosszabbul működik. Az ellenzéki összefogás nem hatalmi érdekekről, hanem az itt élőkről szól – mondta Karácsony Gergely.

László Imre DK-s országgyűlési képviselő, az ellenzéki összefogás XI. kerületi polgármester-jelöltje is azt hangoztatta: az összefogásban részt vevő hat párt és több civil szervezet számára nem a hatalmi célok, hanem a kerületben lakók szolgálata fontos.

A volt kórházigazgató szerint, kiemelt feladat az egészségügy talpra állítása és egy élhetőbb európai város kialakítása. László Imre kitért arra, hogy nagy szükség van zöld programra, hiszen Budapesten minden évben több ezer ember hal meg légszennyezés miatt.

A DK-s politikus hozzátette, hogy kerületi polgármesterré választása esetén örömmel mond le országgyűlési képviselői tisztségéről, hogy szolgálhassa kerületét.

Orosz Anna, a Momentum XI. kerületi önkormányzati képviselőjelöltje arra hívta fel a figyelmet: hogy az önkormányzati választás döntő fordulatot hozhat, hiszen ha a nagyobb városokban sikerül győznie az ellenzéknek, akkor lesz esély a Fidesz-kormány leváltására is.

Bencsik János, jobbikos politikus azt emelte ki, hogy ma már a fő törésvonal nem a jobb és baloldal, hanem a visszaépülő egypártrendszer és a demokratikus többpártrendszer hívei között húzódik.

A Jobbik ezért vesz részt az ellenzéki összefogásban, amely egy élhetőbb, emberibb, szabadabb, biztonságosabb városért küzd – tette hozzá.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@reagens: ma, 07:12; Lezárták a nyomozás, bűncselekmény hiányában. A Tiborc, gerinctelen tahója 13 milliárdja az Elios ügy közpénzből lett kifizetve, mert az EU nem volt hajlandó kifizetni, amellett, hogy az elvégzett munka műszaki tartalomban egy rakás szar, túlszámlázva! Nem beszélve, a többi ellopott milliárdokról melyet már be sem mernek nyújtani az EU felé, szintén adófizetői pénzből kifizetve! Egyébként meg állj a tükör elé és köpd szembe maga, fidesz marhája! A sok gazemberség jutalma, börtönbüntetés lesz, vagyonelkobzással!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Nem hiszem el, hogy végre egyre jobban megvilágosodnak az ellenzéki pártok!!! Már korábban kellett voln, de jobb később, mint soha!!! Sajna az lmp kivétel, de ők már szinte nem számottevők!!!
Commenter
Nem lesz könnyű dolguk Újbudán sajnos. A kerületi fideszes vezetés (Hoffmann T, Simicskó) már elkezdte osztogatni az élelmiszer csomagokat szavazatokért cserébe.Ki van függesztve a lakóházak ajtajára a "jótékonysági akció". Nevetséges, hogy egyes emberek étolajért, cukorért, lisztért odaadják a szavazatukat, az ország sorsát cserébe.És az ajándékcsomagokat is a lakosság fizeti persze.
verőce21
Deeehogy veheti vissza az ellenzék a főváros és a nagyvárosok önkormányzati vezetését!
A nép nem adja tehetetlen ellenzékiek kezébe.
tulipan
@Commenter: Látod, a narancsos hájas seggű, ennyire leértékelte a valaha olyan öntudatosan rebellis népünket!
Commenter
@tulipan: már akik rá szavaznak. Rebellis? Kiölt belőlünk már lassan mindent, teljes az apátia.Végignézzük csendben ahogy lerombol mindent. Utoljára 56-ban tettünk valamit. Most csak tűrünk, az EU-nak nincs igazi ereje, készsége a segítésre. Azt mondják, ma már nem is lehetnénk EU tagok? Akkor legalább az ország tagságát függesszék fel, ők sem sietnek el semmit. Elnézik, hogyan betonozódik be egy átkozott hatalom.
Commenter
@verőce21: Remélem nem hagyja a Hoffmannok és a rugdosós Simicskók kezében.
verőce21
Once there was a way to get beck homeward.
Once there was a way to get beck home.
Sleep, pretty darling, do not cry
And I will sing a lullaby.

Golden slumbers fill your eyes,
Smiles awake you when you rise.

(Egyszer megvolt a lehetőség, hogy a hazafelé vezető útra lépj.
Egyszer megvolt a lehetőség, hogy a hazavezető útra lépj.
Aludj, édes drágaságom, ne sírj,
Majd eléneklek neked egy altatódalt.

Arany álom száll szemedre,
Reggelre kelve mosolyra ébredsz.)
www.youtube.com/watch?v=AcQjM7gV6mI
@Commenter:
tulipan
@Commenter: Sajnos, a helízet az, hogy a EU pen az iledn háajs afzonok megjelenése EN alakult meg és mindez még ezidáig jól is működött, hiszen emlékszel még talán az osztrák, náci Sazabadság pártot a 7. cikkely alkalmazásával, sikerül leszerelniük! Akkor. azoknak még nem jutott eszébe a migrációra és Sorosra hivatkozva, az EU egységét zülleszteni, na meg szerencsésen, váratlanul, "időben" meghalt Haider! SAJNOS, nekemmyg tűnik, hogy előzetesen nem voltak felkészülved az ilyen, bekövetkezett helyzetre, amikor a tagok között több helyedn, egyí ixdőben tűniik fedl ez a szélső szélőjobbasy polulista IRÉYNZAT...
verőce21
@Commenter: De Te a pokolra jutsz, ha így folytatod a kommentelést!
(Hacsak nem egy magas házban laksz, és naponta felgyalogolsz a rossz lift miatt a tizedikre, mert annyi lépcsőzéssel a Mennyországba is felérhetsz!) :)
Commenter
Kétszeresen is fenyegetsz Verőce? Nem baj,a sivatagi cigányok úgyis pokoli meleghez vannak szokva. Hétfőn ide is elér a +40 fok.
Nem, itt nincs lépcső a Mennyországba, nincs stairway to heaven..
tulipan
@Commenter: Ne csodálkozz, ezek a naarnxcasos seggynalók, egy száéig mind poetnciáli gyűlőlködő GYILKOSOK!!! É
tulipan
@Commenter: Ne csodálkozz, ezek a Verőce21-féle, narancsos seggnyalók,mindig, mind potenciális, gyűlölködő GYILKOSOK!!! Érveket, SOHA nem képesek felhozni, csak az ilyen nevetségesen gyerekes, "rosszakaró" elméletekig jutnak el! Nyelvöltögetés az egész!! Ámbár igaz, nap, mint nap, minden narancsos "megnyíivánulás" közröhej, bármelyik lakájuknak is adják a pofájába!
verőce21
@Commenter: Ott azon a kistelepülésen, megteszi az is, ha naponta ötször felgyalogolsz a Kálvária lépcsőjén imádkozni! :)
tulipan
@verőce21: Aha, szóval magad is röhögsz, a saját gyerekes hülyeségeden, narancsos hantanboy, seggnyalókám?? Csak arra vigyázz, az istenért, le ne harapd már, azt a kis, rózsaszín nyelvecskénet!
Commenter
@verőce21: Ma már ne gyalogolj ki a napra Verőce. Nem csak a hajad színét szívja ki :)
verőce21
@Commenter: Ma már jártál a Kálvárián? Azt beveheted ma még négyszer, nem a várost!
Ma csak a vallásodnak megfelelő ételeket egyél és hűtött italokat igyál! :)
tulipan
@verőce21: Kis mohamedán nyelvöltögető, hülye, narancsos seggnyaló!!
maci0427
Ez a pali egy nagydumás ! De jól megél belőle ! Szégyen ez a baloldal !!!
verőce21
@tulipan: Mohamedán...?
Vedd be a mai Kanalas orvosságodat, mert már megártott neked a napfény!
verőce21
@tulipan: A Kanalas orvosságból neked két kanállal, Narancsos...! :)
tulipan
@verőce21: Aha, már értem! Szóval, neked az a narancsos kanalas a kábítószered?? Köszi , én nem élek vele! :D
reagens
Köszönjük Geri de már visszavettük a várost a szoci maffiától.
tulipan
@reagens: MosT, remélhetőel issazkerül a TISZTAKEZŰEKHEZ, ettől tolavs narancsos
tulipan
HAJRÁ GERGŐ! Most, remélhetőleg, a Nép a fővárost végre ismét kiragadja pofátlan, gőgtól csöpögő, hazug, urizáló narancsos KLEPTOKRÁCIA uralma alól!!!
Eladott Ország
@reagens: ma, 12:45; Drónfelvételek a Tiborcz Istvánhoz köthető cégek ingatlanbirodalmáról
atlatszo.hu/2018/09/20/dronfelvetelek-a-tiborcz-istvanhoz-kotheto-cegek-ingatlanbirodalmarol/
370 milliós műemlékházat vett Tiborcz a budai Várban.
hvg.hu/ingatlan/20190429_370_millios_muemlekhazat_venne_Tiborcz_a_budai_Varban
reagens
@Eladott Ország: Oké. Drónfelvételek Tiborcz ingatlanjairól? Ès? Tudtommal nem tilos a magántulajdon Magyarországon.
Esetleg van valami ami lényegi? Eddig roppant gyenge az érvelésed.
reagens
@tulipan: Az amúgy félreütött szavaid még megfejtve is értelmetlenek. Picit többet várnék tőled.
Commenter
@verőce21: az ország kálváriája jó hogy említed, akkor kezdődött amikor orbánt kétharmaddal megválasztották, és azóta canossát jár, hadakozik mindenki ellen az ország kárára.
Eladott Ország
@reagens: ma, 15:23; Az a magántulajdon ami közpénzlopásból származik, az bűncselekmény! Ráadásul a Tiborcz nevű félművelt fajankó az érettségiéjévél, doktor úrnak nevezteti magát. Többek 13 milliárdot tapsoltunk el az Elios-ügy elsikálására, melyet az Unió felé ez a szarházi tróger banda le sem mert számlázni! A lopásokat napestig lehetne sorolni, te seggfej! Hogy rohadjon rájuk a műanyag lakat! A lényegi változás majd a börtön lesz!
CsipkeRózsa
Hiába vesszük vissza Budapestet, Orbán már elvett mindent, amit lehetett. Ami viszont változást hozhat, hogy nem a látványberuházások lesznek az elsők, fontosabb célokra lehet költeni a pénzt.
Commenter
@verőce21: a tied is, herceg. Mindenkié, aki ebben a rezsimben, ezen a bolygón él. Ki-ki a maga módján viseli el.
reagens
@Eladott Ország: Ismét vádaskodsz bizonyíték nélkül. Kezd unalmas lenni az ellenzéki vádaskodások visszahallgatása. Valami tényt nem tudsz mondani amit alá is tudsz támasztani?
Eriksson
@CsipkeRózsa: Milyen fontosabb?
Ha van beruházás, az haladás. Munkát, megélhetést ad az embereknek, családoknak.
Ha nincs, az leépülés, lehet menni vissza a putriba.
verőce21
@Commenter: (17:19) Viseld el Te is, méltó tartással!
Eladott Ország
@reagens: 17:22; Ahol szétverték a jogállamot, a fékek és ellensúlyok rendszerét, kiépítették a diktatúrát, ott lehet ezt vádaskodásnak mondani, hiszen ennek a bűnöző tróger fidesz kormánynak/maffiaállamnak ez volt a célja. Ott ahol lesöprik, az OLAF és FBI jelentéseket, ott igen nagy bajok vannak a jogállammal! De semmi nem tart örökké és a bűnösök börtönbe kerülnek! A nagy szopás ott lesz, ha jogállami feltételekhez kötik az Uniós pénzeket, illetve az elosztást szabályozni, ellenőrizni fogják, egyébként kötelezettségi eljárás van ezzel kapcsolatban is. Betelt a pohár, fideszbarma!
reagens
@Eladott Ország: Az OLAF meg lett válaszolva az efbíáj meg nem magyar joghatóság. Atöbbi pedig rosszindulatú és bizonyítatlan rágalmazás, uszítás és magyarellenes hőzőngés lejáratás.
Eladott Ország
@reagens: ma, 07:12; Lezárták a nyomozás, bűncselekmény hiányában. A Tiborc, gerinctelen tahója 13 milliárdja az Elios ügy közpénzből lett kifizetve, mert az EU nem volt hajlandó kifizetni, amellett, hogy az elvégzett munka műszaki tartalomban egy rakás szar, túlszámlázva! Nem beszélve, a többi ellopott milliárdokról melyet már be sem mernek nyújtani az EU felé, szintén adófizetői pénzből kifizetve! Egyébként meg állj a tükör elé és köpd szembe maga, fidesz marhája! A sok gazemberség jutalma, börtönbüntetés lesz, vagyonelkobzással!
tulipan
@durbincs: Te kretén, te román Ploestibeli 18. emelet mélységű bányakecólakó, narancsos seggnyaló, Félfaroknyi, ahol te Bezzeg-Tahó a maradék picinyke, repedt 30IQ-s eszedet vagy kénytelen folyamatosan kényszervizelni, máskülönben tök összeaszna? Kedves neked a narancsos haverod hátsója???Száradtál volna a lepedőre romángeci.? Elvégre jól látszik, hogy olyan ronda langyi vagy, hogy senki nem fogdosott még és nem is fog soha,vagy csak 1 rúzsos ,szakadt harisnyás férfi ?Jah, vagy TÉGED döngetnek a portugálok? Nem is hittem volna, hogy ennyire rossz izlésük van?? Tudod se a szar, se vizelet nem ad neked már észt, hiiába szórod szana meg szét, vakvilágban!!te Te kretén,.há' még mindig bézsongott vagy az ECH)O_TV- tül ?már bézsontál ettől a XAR eCHO-TV- tül ?
Nessy
Ne tessék nagyon reménykedni! Az eddigi választások alapján, legalább 6-8 "független jelölt" kívánja magát megméretni. Esély ugyan nincs, de úgy szét cincálja a szavazatokat, hogy Tarlós a 100. születésnapját is főpolgármesterként fogja ünnepelni, egy betontenger közepén!
Nessy
@durbincs: A vak bányaló sem szól bele a bánya mélyéből a felszíni dolgokba! Ergo tied a véleményed, tartsd meg magadnak! A névsorolvasást meg hanyagolhatod!
Nessy
@durbincs: Majd szólj, ha eljutsz odáig, hogy értelmesen hozzá tudsz szólni egy cikkhez! Addig meg érezd jó magad ott ahol, és akik között vagy!
Csizmás Kond
A választás egyáltalán nem arról szól amit ez a kakukkmarci emleget, ez csak az ő érdeke de sokaké nem. Ha a választás a tisztességes városvezetésről szállna az ilyen nyikhajok soha még mikrofon-közelbe sem juthatnának.
tulipan
@durbincs: Az a bánatos, vak bányaló sem szól bele a bánya mélyéből a felszíni dolgokba! Ergo tied a véleményed, tartsd meg magadnak! Te szemét, szerencsétlen, nyomoronc, narancsos seggynyaló román Ploestibeli tárnalakó, Félafrfok-tapló Sügér, Bezzeg-Tahó ám, aki azt a maradék repedt 30IQ-s, kfiolyóban levő, agyacskádat, igyekszel, tőlünk 1000 km-re, szerencsétlen bányásbéka, a román brekegés közepette, hektóliternyi sörök vedelésével keletkező, bűzös, vérhúgyos vizeleteddel állandóan kényszervizelni, te klónféreg, avagy féregklón?
tulipan
@Csizmás Kond: A TE narancsos seggnyaldosó kijelentéseddel ellentétben a SOKASÁG igenis Karácsonyt SZERETNÉ a város vezetőjeként LÁTNI, a mostani sötét TAPLÓ helyén!!
Csizmás Kond
@tulipan: A te vörösszegfűves seggnyallói felfogásoddal ellentétben Karácsonyt tolják mint egy bábut és nem a sokaság hanem csak azok akik tudják hogy a tehetetlenségéből meg tudnának élni.
Nessy
@Csizmás Kond: Tudod, már azt is pozitívan lehetne értékelni, ha legalább oda eljutna, a Fővárosi önkormányzat, hogy lenne pár értelmes szakember, aki össze tudná hangolni a hozzájuk tartozó közüzemek karbantartási, felújítási munkálatait, és nem egyenként bontanák fel ugyanazt az útszakaszt, hetekig tartó káoszt okozva. Lehetőleg évente kétszer.
Egyébként Tarlós az, aki Orbán és a kormány minden agymacskájára azonnal és mély alázattal áldást adja, függetlenül a Főváros érdekeitől, akár azzal is szembe menve.
Csizmás Kond
@Nessy: Tarlós olyan amilyen de biztosra állítom, hogy az utódja még feleilyen sem lesz. Amúgy amíg az ilyen pénzeket amelyekkel a főváros tömik a kormány kell kiutalja addig minden főpolgi a kormányfő kegyeit kell nézze...ez mindig is így volt és mindig is így lesz.
Nessy
@Csizmás Kond: nem kevés adót fizetnek be a Fővárosi cégek és lakosok, amiből valamit nagy kegyesen vissza ad a kormány, de első sorban látvány beruházásokra, Várba költözésre, és egyéb, a kormány terveinek a megvalósítására. Az, hogy a város elveszti a parkjait, a budai hegyek erdőit, és lesz betontenger, úri villa, stadion, stb. nem éppen a főváros érdeke! Ha a kormány egy területre azt mondja kell neki, a fővárosi vezetés ezüst tálcán nyújtja át!
Csizmás Kond
@Nessy: Ha csak a fővárosi cégek adójából kéne ellátni az egész költségeket nem lenne több mint egy falusi költségvetés...
tulipan
@Csizmás Kond: A te löttyedt naarncsos seggnyallói felfogásoddal ellentétben a tapl0 tarlóst tolják mint egy bábut és nem a sokaság hanem csak azok akik nagyon jól tudják, AZ "ZEMÚTKILENC' év tapasztalata alapján, hogy nem hiába lopják szét szét, a város teljes vagyonát, mert ezzel, a hájas seggű Vezéri segg kellő mélységű kinyalásával meg tudNAK élni.
Csizmás Kond
@tulipan: ...így akár a kakukkosórával is vitatkozhatnék...
tulipan
@Csizmás Kond: Gondolom ezt a blődli baromság, a VIDÉKRŐL, te luftballon, narancsnyik agyad szüleménye, mint a fideszes, narancsos választási adatok? :D
tulipan
@Csizmás Kond: Helyes! Te és a vita! :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.