Azon diákok, akik 2019. szeptember 16-ig igénylik a hallgatói hiteleket, már október 15-én hozzájuthatnak a megigényelt összeghez

Továbbra is nő a hallgatók hitelfelvételi hajlandósága a diákhitel konstrukciók rekordalacsony kamatozásának köszönhetően:

júliusban másfélszeresére nőtt a szabad felhasználású Diákhitel1 új igénylőinek száma az egy évvel korábbihoz képest. A kizárólag képzési díjra fordítható Diákhitel2 felvételi aránya közel 20 százalékos növekedést mutat

– közölte a Diákhitel Központ.

A Diákhitel Központ 2019. július 1-től történelmi mélypontra 1,99 százalékra csökkentette a szabad felhasználású Diákhitel1 kamatát. Az eddigi legalacsonyabb kamat érezhetően még népszerűbbé tette a diákok körében a hitelbírálat és fedezet nélkül, havonta maximum 70ezer forintig igényelhető hallgatói hitelt.

Másfélszer többen igényelték júliusban a Diákhitel1-et, mint egy évvel korábban

Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója szerint azért is rendkívül népszerűek a magyar diákhitelek, mert ellentétben a hosszas banki procedúrákkal, a Diákhitel Központ termékei személyes megjelenés nélkül, otthonról, online is igényelhetők. Az elektronikus szerződés népszerűségét jól mutatja, hogy ma már minden második hitelfelvevő hallgató él ezzel a lehetőséggel – tette hozzá.

Magyarországon az utóbbi három évben tapasztalt több mint 30 százalékos bruttó béremelkedés is hozzájárult ahhoz, hogy a diplomát szerző diákok az eddigieknél is könnyebben és gyorsabban, kevesebb, mint hét év alatt törlesszék a felvett diákhiteleket.

Azon diákok, akik 2019. szeptember 16-ig igénylik a hallgatói hiteleket, már október 15-én hozzájuthatnak a megigényelt összeghez, mely a Diákhitel1 esetében a hallgató bankszámlájára, a Diákhitel2 esetében közvetlenül a felsőoktatási intézményhez érkezik – közölték.

Cikk- és címlapkép. Pixabay

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mit jelent ez ? Azt, hogy a szülők rohadtul elsöprő hányada nem képes finanszírozni a gyereke tanulmányait. Mert nem keres annyit. És kurvára nem lehet ezen csodálkozni, amikor – köszi, Vitya! – a három igenes népszavazással lényegében kormánypuccsot végrehajtó fideszes bűnbanda először utcára vitte az embereket azzal, hogy nehogy már havi párezer forint tandíj legyen. És nem lett havi párezer, mert szemeszterenként 250 ezer és 1,5 millió közötti tandíj lett. Csóri istenbarma, ezért nem ment utcára. Mert ezt nem tandíjnak hívják. Elég is ennyi a nagy nemzeti boldogsághoz.
És sikertörténet lett, sőt! Csókdossuk szépen a vezér lába nyomát, amiért lehetővé tette, hogy úgy induljon az életbe egy fiatal, hogy már eleve sokmilliós adósság nyomja a vállát. Éljenhurrá! Viszik, mint a cukrot, lelkendezik a kormányszócsővé züllött weboldal. Semmi gond, egyre kevesebben jutnak diplomához, lassan a csókosok kiváltsága lesz a továbbtanulás. Megtörténik az elitcsere, akkor meg már oly mindegy lesz Ludányhalásziban az okos és tehetséges gyereknek, mert vagy a gimnáziumig sem fog eljutni és nem is nagyon fogja érteni, hogyan működik körülötte a világ, vagy elhúz ebből az országból és akkor leszarja, hogyan működik az Orbán-rezsim. Mi addig is örüljünk nagyon a diákhitel szárnyalásának, mert ez sem jöhetett volna létre, ha annak idején azok a kollégista srácok nem tanulhattak volna tovább a mindenki pénzéből. Akkor most Orbán Viktor talán egy gyárban dolgozna, szabadidejében pedig nyírná a gyepet a felcsúti libalegelőből focipályává alakított grundon. Ő nem, de mi jobban jártunk volna, az hétszentség.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@Eladott Ország: Nem titkolják a szabályokat - amelyek egyébként teljesen korrektek. (Szerintem ezt te is így látod, csak megszokásból mérgelődsz.) És nem köteleznek senkit a hitelfelvételre.
Eladott Ország
@Málna: Abban az országban ahol a vásárlóerőt tekintve csak Bulgária van mögöttünk, akkor felmerül a kérdés ki tudja saját erőből a tanulást fizetni, aki nem a NER tagja és tisztességes munkából él?! Ezt a hülye dumát a máshol add el! Húzzál el a 3,14csába!
namihami
És az igénylők nagyszázaléka havonta el is kocsmázhatja, drogozhatja, az adófizetők aktív támogatásávak felvett pénzecskét. A tanulmányai végeztével aztán elhúz innen, hogy a kinn keresett, többszörös jövedelméből ""kiizzadja"" a helyiek által összedobott pénzt.
Málna
@Eladott Ország: Már szóltam, a családtagjaiddal beszélj így. És menj orvoshoz, mert mentálisan nem vagy egészséges.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.