Hirtelen megugrott az érdeklődés a szabad felhasználású konstrukció iránt.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A diákhitel ellenére is az van, hogy hiába okos és szorgalmas egy fiatal, ha a család nem tud beszállni a taníttatásába és nem tudja legalább részben támogatni az egyetemi évek alatt , akkor a diákhitellel együtt is kitörölheti a seggét a tudásával és a szorgalmával. Mert a hitelből fizeti a nemtandíjat, ha mindkét hitelt felveszi (ezt az önköltséges diákok tudják megtenni), akkor is éhendöglik és a híd alatt kell laknia. Márpedig állami finanszírozású helyekre az fog tudni bejutni, akinek a szülei meg tudják fizetni a magántanárt, a különórákat, a nyelvoktatást, plusz olyan elit középiskolába jár a gyerek, ahol eleve magasabb az oktatási színvonal. Ezek az elit gimik pedig nem Ludányhalásziban vannak. Ha az okos és szorgalmas gyerek meg éppen Ludányhalásziba bírt születni, akkor vagy tudják a szülők finanszírozni – már a középiskola alatt is – a budapesti albérletet és/vagy útiköltséget, megélhetést és pluszban a szükséges különórákat, vagy nem. Ha vagy nem, mert mondjuk apu minimálbéres, anyu meg közmunkás, akkor a gyereknek reszeltek. Már 6 éves korában. És egy életre. Marhára jól hangzik ugyan, hogy léteznek államilag finanszírozott helyek és akkor mit sír a szánk, de az államilag finanszírozott helyre is csak az tud bejutni, aki okos, szorgalmas ÉS a szülők képesek támogatni anyagilag. Önköltségesre meg elég, ha van pénze a szülőknek. Tehát mostanra eljutottunk oda, hogy vagy eleve jó anyagi helyzetben lévő gyerek juthat be a felsőoktatásba, vagy belerokkan a család, mire megszerzi a diplomát és még ezzel párhuzamosan a fiatal is eladósodik évtizedekre, vagy egyáltalán nem tud továbbtanulni.
Jozefina
Sokan talán meggondolatlanul is felveszik (szabadfelhasználású) és közben nem gondolnak arra, hogy egy fél életre elkötelezik magokat. Röghözkötötté válnak!!! Csabda az egész!!!
Eladott Ország
@Jozefina: Sajnos, most már az lesz a fő gond, hogy sok család elöl lesz elzárva a továbbtanulás lehetősége. Szinte már csak nyomokban van középosztály, akik anyagilag képesek volnának biztosítani a továbbtanulás lehetőségét. Marad a régi dzsentri mélykeresztény világ, "cseléd volt az apád, fiam, hát cseléd leszel te is!" A kiváltságosaké lesz a továbbtanulás és az állami oktatást tovább zülleszti le ez a tróger bűnöző banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.