És valamennyien magyarul beszélnek.

Kövér László szerint a demográfiai helyzet javításához a gyermekvállalás útjában álló akadályok lebontásán túl mentalitásváltásra is szükség van. Az Országgyűlés elnöke Gyergyószentmiklóson beszélt erről szombaton délután, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület nyári táborában szervezett pódiumbeszélgetésen.

Kövér szerint az a jó magyar, akinek 3-4 gyermeke, 9-16 unokája van

Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület nyári táborának pódiumbeszélgetésén Gyergyószentmiklóson 2019. augusztus 10-én. Fotó: MTI/Veres Nándor

Kövér elmondta:

Magyarország élen jár Európában abban, hogy a hazai összterméke (GDP) közel öt százalékát fordítja a népesedéspolitikára, de a kormány családpolitikája csak azt célozza, hogy elhárítsa a gyermekvállalás fizikai és anyagi akadályait a fiatalok útjából.

Hozzátette:

a munka neheze azonban csak ezután jön, mert a kedvezőtlen demográfiai folyamatok megfordításához mentalitásváltásra is szükség van. Divattá kell tenni a többgyermekes családmodellt.

Hozzátette: erre Székelyföldön van már pozitív példa.

Egy meg nem nevezett községben a születések száma meghaladta a temetésekét, mert divattá vált a 2-3-4 gyermekes család.

Úgy vélte: a gyermekvállalási kedvet a közösség mintaadó ereje befolyásolja. Szerinte rá kell ébreszteni az embereket arra, hogy

nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek három-négy gyermeke, 9-16 unokája van, valamennyien magyarul beszélnek, és elkötelezettek a nemzet ügye iránt.

Kövér László kijelentette: egy pénzügyileg stabil, gazdaságilag prosperáló, népesedésben jövőt ígérő, nemzetközi szempontból növekvő tekintéllyel bíró, erős családokból, erős lokális és egyházi közösségekből felépülő Magyarországot szeretnének látni, amely a magyarok által is lakott országokkal kölcsönösen előnyös kapcsolatok sűrű szövedékén keresztül kapcsolódik össze.

Úgy vélte: olyan helyzetet kell előidézni, amelyben Magyarország és szomszédai kölcsönösen érdekeltek a másik sikerében. Hozzátette: ha ez működő modell Magyarország és Szerbia viszonyában, nem kell feladni a reményt, hogy előbb-utóbb a román-magyar viszonyt is ez jellemzi majd.

A házelnök kitért arra, hogy Magyarországnak a céljai eléréséhez más államokkal való együttműködésre van szüksége. Azt is hozzátette azonban, hogy a magyar nép jólétének a növelése érdekében a kormány sok konfliktust vállalt, gazdasági érdekeket sértett, "és konfliktuspotenciáljának egy részét elégette". "Senki sem szereti a balhés gyereket. Ha ezerszer igaza van, akkor is megpróbálják kiközösíteni" – magyarázta azokat a nemzetközi viszonyokat, amelyek között érvényesíteni kell a magyar érdeket.

Kövér László szerint büszkeségre ad okot, hogy a magyar nemzettudatnak pozitív tartalma van. "Ha azt kell megválaszolnunk, hogy miért jó magyarnak lenni, ezernyi jó választ tudunk felhozni, és senkinek nem jut eszébe, hogy azért, mert utálom a románokat vagy a szlovákokat. Ez bennünket jobb helyzetbe hoz, mint azokat, akik ebből a helyzetből nem tudnak kilépni" – fogalmazott.

A Sorbán Örs EMI-elnök által moderált pódiumbeszélgetésen Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke és Mezei János, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke is részt vett. Szász Jenő megannyi adatot felsorakoztatva jelentette ki, hogy viszonylagos Székelyföld gazdasági leszakadása, egy sor mutató azt is jelzi, hogy a térség jobban teljesít, mint Románia más régiói.

Szász is, Mezei János is a közösség cselekvőképességének a visszaállítását tartotta a legfontosabbnak.

Forrás: MTI

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Borsodban,Ózd környékén sok ilyen család van,ahol ennyi a gyerek,és az unoka,magyarul beszélnek,meg lováriul is.De asszem kövér elvtárs nem pont róluk álmodik...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Borsodban,Ózd környékén sok ilyen család van,ahol ennyi a gyerek,és az unoka,magyarul beszélnek,meg lováriul is.De asszem kövér elvtárs nem pont róluk álmodik...
luiz
@csipetke: dehogy nem, olcsón megvehető szavazatok...pont róluk álmodik
human
Erről eszembe jutott egy réges régi kabaré még Kis Manyival. Mikor a rádióban a nyúltenyésztésről beszélt. A lényeg az volt, hogy azt szajkózta, hogy a jó nyúltermelő nem állhat meg x darab nyúlnál. Még több és több és több kell. Aztán a végén Márkus a földhöz vágta a rádiót, de az még recsegő hangon is csak tolta a szöveget, hogy még tovább kell szaporítani a nyulakat.
human
@csipetke: 30 éve hunyják be a szemüket a politikusok és nem hajlandóak tudomást venni róla, hogy egy időzített bomba hogy nem kezelik a cigányok helyzetét. A megölt magyar tanár vagy a lelőtt cigány gyerekek vagy az igen is létező magyarországi NO-GO zónák több évtizedes problémának pusztán a tünetei.
A csapdahelyzet az, hogy a cigányság széles szegény rétegét a politika jól ki tudja használni választáskor. És ezért van, hogy a politika érdeke szembe megy az ország érdekével, azaz a cigányság felzárkóztatásával. Ráadásul ahogy nő ez a réteg annál több szavazatot jelent a politikusoknak, de annál nagyobb teher az országnak.
Gauntlet
@human: még a kisebbséggel se tudnak / nem akarnak megbírkozni. (,Pedig az ország annyira kêpes, amennyire leggyengébb eleme)
Mit akarnak több gyerekes modellel, ahol a költségek is többszörösek? Hitelcsapdába akarják őket lökni?
man at work
Ezek hazugok, embergyilkosok.

"Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja." (János 8, 44)

Szerinted mit fogok csinálni isten zsoldosaként?
Szerintem nem akarod tudni.
Tudod, amikor a kiontott vér a lovak szügyéig áll az egész világon, az szerintem kicsit húzós lesz.
Aztán jönnek a Madarak...

www.youtube.com/watch?v=pBkHHoOIIn8
man at work
Csúnya?
Nemsokára elszabadul a pokol. - na, AZ, lesz csúnya!
Fogalmaid sincsenek róla, és nem most kezdem megírni a szükséges ABC-t hozzá.

Csak próbálom érzékeltetni, hogy mennyire nem tudsz semmit.
Hidd el, ez nekem épp annyira kellemetlen, mint neked.
Yoda69
@csipetke: Dehogynem, hidden nekik koszonhetik hogy meg hatalomban vannak.
RonaGyuri
A derék Laca persze fityesz-matyarra gondolt! =))
nezelodo
A Lacának nagyon betett a kánikula, vagy csak nem hallott arról, hogy nem elég megszülni azt a sok gyereket és unokát, és kiírni a falu végére rovásírással a cigány telep nevét, hanem felnevelni, taníttatni, és munkát is kellene nekik adni, és lehetőleg nem Dublinban...
lampa laz
"három-négy gyermeke, 9-16 unokája van"... öreganyád retkes picsáját nézd te tenyészállatnak.
Asszem hamarosan hiánycikk lesz a fogamzásgátló pirula is a szaporulat elősegítése érdekében...
justhpeter
Nem igaz, hogy az állami költségvetésből nem telik Kövér kezeltetésére. Inkább arról lehet szó, hogy annyira fertőző a betegsége, hogy senki nem mer a közelébe menni.
Dr plágium
@lampa laz: Az óvszereket pedig lyukasztva fogják árulni.
nezelodo
@lampa laz: ma 06:22. Légyszi... ne gyalázd az egykor Lenin elvtárssal parolázó felmenőjének párját!
reagens
Teljesen korrekt vélemény. Igaza van Kövérnek és jó úton halad a népesedés politika.
nevemnick
Olyan érzésem van, hogy tizenvalahány éve a fitymaszos vezérkarban egy vírus fertőzi a zembereket...
A vírusgazdit nem kell keresni, csak kezelni kéne, mert a végén kipusztulnak.
Commenter
Sok baj van ezzel az emberrel és a kijelentéséseivel, mert ezeket a blődségeket az ország harmadik legfőbb méltóságaként teszi. Szóval a jó magyarnak csak annyi a kritériuma hogy 3-4 gyereke és 9-16 unokája legyen? Magyarul nem kell tudni? Ezen a határon túli bérszavazóikat érti? Valószínűleg, mert már mikola is megmondta hogy passzív szavazókat és a népességfogyást a határontúliakkal kell pótolni, és akkor jó sokáig hatalmon maradhatnak.Ezekben a sok pörkölttől már nagyon régóta lappangott a kerge marha kór, most már nem csak lappang, kijelentéseik nyomán felszínre is tör.
simmering73
Akkor én nem vagyok jó magyar. És büszke vagyok rá, hogy nem tartozom az olyan mocskos fajtához, mint ti vagytok, köteles elvtárs.
papa.49
Nekünk 4 gyermekünk van de csak 6 unokánk!!!
Te buzi köteles neked hány gyermeked van, és hány unokád ???
Ne hazudj mert ismerlek régről !!!
dr. prédikátor
@reagens: Mi van nyikari!!!Lejárt a szavatossági idöd??? Patkány!!!
tudode
Ahelyett, hogy meakulpázna amiatt, mert még a társadalom nem zavarta el ŐFÉLESÉGÜKET amiatt, mert KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELENŰL foglyúl ejtették az országot szinte minden, imígyen
.
--- A foglyul ejtett állam... (?)
.
civilhetes.net/a-fogjul-ejtett-allam
.
És amióta KARAKTERGYÍLKOLÁSSAL betették a FELEMÁS CSUKÁJUKAT fogyatkozik a népesség, nekik nincs JÓZAN PARASZTI ESZÜK SEM, de a társadalomnak van
.
Így fogyunk, mint a Manca pöcke:
.
---- Népesség, összesen (2008–2019)
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tps00001.html
.
------Magyarország • Népesség
nepesseg.population.city/magyarorszag/
.
Innen indult a két POLITIKAI SZÉLHÁMOS
.
www.youtube.com/watch?v=crRGp7aL3Ow
.
Szégyentelenek gyülekezete! A SZÁMOK NEM HAZUDNAK.
tulipan
JELLEMTELENSÉG = FIDESZ
lassan bejön a hitleri duma KÖTELEZŐ LESZ, mindedn nőken kazalni gyereket szülni! Aki nem képest, azt köteeézik az ellátásukra! lASSAN mszli RATKÓ aAnna, hogy vagy???
papa.49
@Horizont: Nem mindenki vállalja a ,,tetteit,, mikor már ,,gázos,, a helyzet bebújik egy másik névbe, persze ha régi az illető fellehet ismerni a szavairól, a habitusáról, és a kirohanásairól, vagy az örökös kérdezősködéséről!!!
tulipan
Lassan teljesen elárasztja Orbanisztánt a muszlim-Középkori jellegű FÉRFITERROR!!
magyarbakancs
Egy politikus mondja meg kinek meny gyereke legyen ,és az dönti el ki milyen MAGYAR.
Attól ,hogy te nemzeti kokárdába mész @zarni még senki vagy.
papa.49
@Horizont: Én soha nem tagadnám le a nevem, bárkinek szívesen megmondom, miért mert NEM SZÉGYELLEM !!!
papa.49
@magyarbakancs: De mekkora senki a pápaialkanász !!!
Nessy
Nem kevesen vagyunk, akik kezdhetik a családfa kutatást, hogy eredetileg mely nemzetséghez tartoztunk. Nem ez az első eset a fidesz részéről, hogy gyerek és unoka számhoz kötik a magyarságot.
ila51
én is mondtam a kis menyemnek , hogy nekem csak magyarul panaszkodjon :D
Macskaszem
Ez a tahó tényleg azt hiszi, hogy ilyen kijelentésektől beindul a gyerekgyártás, mert majd mindenki jó magyar akar lenni? Ettől legfeljebb a hányinger indul be.
kereső
Én már azt se értem, hogy "jó magyar"! A többit meg végképp nem. Mert mondjuk egy mentős, tűzoltó, rendőr, kórházi szakápoló, tanár, tanitó, könyvtáros, cnc köszörűs,a szemét szállitó- akik mind, mind magas szinten látják el munkájukat az orszáh a közösség javára, mellette egy-két gyermeket nevelnek, nem gyűlölködnek, együttérzőek, jó szándékú segitók- és mind, mind névtelenek!!! azok nem jó magyarok? Menj te a búbánatos pichába, hülye,
Commenter
@kereső: a fidesz már egy külön kaszt. Ez jellemző mindenre amit csinálnak, az erőszakos, hitelre épülő "családpolitikájukra" is. Lesz még itt szingli adó, mingli adó, gyermektelen adó, másság adó, egyszóval mindenkire aki nem fideszes (ld. kubatov lista) ki fognak vetni valamilyen adót ilyen lehet akár a "rossz magyar"/nem magyar adó is. Miért is? Mert ők úgy gondolják.
dr. prédikátor
@Horizont: Igen !!! ez a nyikari geci patkány!!! De nem mer váéaszolni a tetű!!!
kereső
@Commenter: tiszta náci beszéd! amit kövér,és többi fidess kutya elereszt. És van rá vevő- butaságból, tudatlanságból, irigységből, vagy csak azért mert neki nem jött be az élet. "megszóljuk, megvetjük azokat, akik nem tűrik a "rövid nadrágos, fejkendő nélküli" nőket- holott a fidess és követőik ugyanazt csinálják . Hogy nem veszik észre?
Nessy
@Commenter: Az Istenért! Ne adj nekik tippeket! Igaz, én beleesek majd, mert nem született 4 gyermekem, és nincs unokám, egy egész focicsapat. Egyébként életempárja anno még fizetett "lankadót" (nőtlenségi adó)
Commenter
@kereső: én nem mondanám, hogy a fidesz holdudvarának most nem jött be az élet. Nem tudni, meddig még, valószsínű mindaddig amíg az EU finanszírozza ezt a tébolyt. Az országot és a jövőt is elzálogosították.
Commenter
@Nessy: nem adok én tippeket, ezt már jó pár éve ígérgetik, csak még nem merték meglépni.
Nessy
@Commenter: Csak éppen helyettük mi fizetjük a költségeket az idők végezetéig!
SÍva
Jaj, jaj! Nagy a baj mert nem lesz aki eltartja majd a parazitákat! A rejtett erőforrás nem jött be! Tisztelet a kivételnek! Az említett paraziták pedig csak szaporodnak míg a gazdatest el nem pusztul. Végül is csak agyatlan lények és a szaporodáson kívül más nem érdekli őket!
Commenter
@Nessy: addig nem maradhatnak hatalmon.De ha így haladunk a klímaváltozás hamar betehet a világnak.
kereső
@Commenter: a klima változás nem a Földet fenyegeti, hanem bennünket embereket-és minden élőlényt. A Föld köszöni, jól el lesz- még egy pár millió évig, csak éppen élőlények nélkül.
Nessy
@Commenter: Hátha értelmesebb és békésebb faj alakul ki utána.
Commenter
@kereső: hányszor mondták már, hogy elég egy aszteroida, nem is kell klímaváltozás? Egyik verzió sem jobb a másiknál. Ha innen nézzük a dolgokat, porszemek vagyunk a természet gépezetében.
Eladott Ország
"Kövér László, aki úgy néz ki, mint aki megevett egy nádfedeles falut." (Bödőcs Tibor) Egy az egyben másolják a 30-as évek fasiszta szólamait, és a törvényeiket is ahhoz igazítják. Rohadjanak meg. Hofi- A disznó mennyit fog fialni: youtu.be/bVAKkeLg3mE
m.blog.hu/b1/b1/image/12341457_1040216082687508_3671554412254256387_n.jpg
Nessy
Igazán elmehetnének jól megérdemelt szabadságukra, és ebben a kánikulában megkímélhetnének bennünket az agymacskáiktól!
Úgyis szeptemberben minden ellenzéki jelöltről ki fog derülni, hogy nem magyar, nem keresztény, pedofil, rablógyilkos. Tanú akad mindenre!
lusta
Most már csak idő kérdése, mikor nyújt be valamelyik Soros-bárenc föld-trafik tolvaj ártunk képviselője egy egyéni indítványt, miszerint csak azok szavazhatnak, lehetnek, működhetnek, stb., akinek három-négy gyermeke, 9-16 unokája van, valamennyien magyarul beszélnek, és elkötelezettek a nemzet ügye iránt. A többi meg mehet a lecsóba.
cikicakk55
Szerencsére a magyar fiataloknak több eszük van mint Kövér szarbajusznak.. A gyereket megcsinálni a legkönnyebb. Egy jó szülőpáros nem azért vállal gyereket,mert nyalni akar az államnak,hanem azért,mert szeretnének utódot hagyni maguk után.A házasság szép dolog,de gyerekkel az igazán szép. Még is nagyon meg kell gondolni,hogy hány gyereket tudnak vállalni. Szerencsére nem Afrikában élünk,ahol halomra születnek,majd halnak éhen vagy fertőzésben a gyerekek. A legtöbb Magyar család ésszel vállal gyereket.Mindenki szeretné,ha a gyereket,vagy gyerekeit biztonságban,amit lehet megadva nevelni. Kurmányunk tesz róla,hogy egyre kevesebb család vállaljon be több gyereket. Maximum kettő,bár nagyon sok családnál már az is nehéz anyagilag. Milyen családbarát politikáról dumál ez az idióta? A családi pótlékot mikor emelik? A CSOK is egy nagy átverés. Ameddig ez a kormány uralkodik itt ebben az országban egyre kevesebb gyerek fog születni.Nincs fájdalmasabb dolog,mint az,ha látjuk,hogy a gyerekünk éhezik,fázik,beteg,de nincs pénz gyógyszerre.
namihami
"" Kövér szerint...""
Ez a két szó rögtön helyére teszi a teljes hír értékét.
Már a Hofi megalkotta a kövérizmus tökéletes mibenlétét. És már mikor!?!?!
nezelodo
@lusta: ma 16:01. Majd az állampolgárságot igazoló fütyisz polgi meg igazolja is nekik, hogy magyarul beszélnek, és egy füst alatt ezer euróért mindent aláír nekik, az állampolgárságtól a família összes tagjának a nyugdíjáig, ha a dakotára szavaznak.
csagyi
Klónozzuk Ratkó anyót,oszt a haza fényre derül.
tulipan
Kövér Házmester egyben, vagy folyékonyak nyomata ki a pofáján, ez a sok bűzős kulát???
tulipan
Na, hiszen! Szegény Széchenyi! Még Neki sem volt ilyen "termése", pedig NEKIK, igazán bejött egy pár innen-onnan!
reagens
@dr. prédikátor: Primitívekkel nem beszélgetek. Most mellé nyúltál!
nezelodo
Alighanem a Kövér sem teljesítette az általa felállított normát, legfeljebb az Internacionálét csinálta tele a szellemi gyerekeivel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.