Még mindig ég a szemét a királyszentistváni hulladéklerakónál, ahol szombat délután ütött ki tűz mintegy ezer négyzetméteren – közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Nem sikerült eloltani egy napja az égő szemetet

Csondor Henrietta elmondta: szombat délután óta folyamatos váltásban dolgoznak a tűzoltók a helyszínen, továbbra is ötös kiemelt riasztási fokozatban. Jelenleg Ajkáról, Balatonfűzfőről, Pápáról, Pétfürdőről, Siófokról, Székesfehérvárról és Veszprémből vesznek részt egységek az oltásban a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végez a lerakó közelében és a szélirányban fekvő településeken, de az egészségügyi határértéket meghaladó veszélyesanyag-koncentrációt továbbra sem tudtak sehol kimutatni – tette hozzá a szóvivő.

A királyszentistváni hulladéklerakóban szombat délután keletkezett tűz, az oltásban mintegy nyolcvan tűzoltó vesz részt. Vízágyúval, habosított vízágyúval, két vízpajzzsal és több vízsugárral oltják a lángokat, a mentést három munkagép is segíti.

Kép és szöveg: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
1.Egyáltalán: mitől gyulladt ki?
2. Valami baj van a tűzoltás körül is, ha egy napja nem tudták eloltani.
3. Nézze a kormány a Lángoló Chicágót, talán segít.
nezelodo
@Mirabilis: Az azért megnyugtat, hogy környezetszennyezés nincs a katasztrófát védő Vakondi cége szerint, ahogy a múltkor Nyirádon égő szigetelőanyag is tiszta oxigént lehelt ki, és az látszott még a műholdak felvételein is. Igaz harminc kilométerről marha ronda fekete füst gomolygása látszott. Remélem nem lesz újabb csernobil, mert amennyire Orbán nyal nekik az légfrissítésnek számítana, ami átöblíti a Kárpát medencét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok