„Tudtam, hogy egy fejlett országba fogok megérkezni, de azért mégis elképesztő ezt látni nap mint nap. Nekem az egyik legfurcsább például most, hogy itt ivóíz folyik a csapokból. Venezuelában ez is óriási probléma, nehéz tiszta ivóvízhez jutni”– ezt írta a 20-as éveiben járó Róbert, amikor a legmeglepőbb magyarországi élményeiről kérdeztük. A férfi körülbelül másfél héttel ezelőtt érkezett meg repülővel Budapestre Venezuelából, a magyar kormány programjának segítségével, amivel magyar származású venezuelaiakat mentenek ki az összeomlás szélére sodródott dél-amerikai országból.„Édesapám 1956-ban, 17 éves korában menekült el Magyarországról Venezuelába, én már ott születtem. Mostanában sokat beszélgettünk róla, hogy milyen fura, hogy nekem meg oda kell visszamenekülnöm. Egy teljes kör.”Róbert nem beszél magyarul, apja csak néhány szót tanított meg neki gyerekkorában, így angolul levelezünk. A férfivel a Reddit nevű közösségi oldalon akadtunk össze, ott írt róla, hogy Venezuelából jött...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Elhiszem, de az állandóan itt élő, nem a gazdagok közé tartozó, magyarokért közel sem tesz annyit a kormány, mint a magyarrá térítetteknek. Nem ad ingyen repülőjegyet, nem tanulhat ingyen nyelveket, nem adnak ingyen lakást, ellátást. Igaz, nem most kezdenek magyarul beszélni, ez az anyanyelvük. Igaz, nem biztos, hogy a fideszre szavaznak.
kereső
Megnősül, lesz 4-6 gyereke, nem beszélnek magyarul- mert nem is kell!, de ők lesznek a jó magyarok. Az itt élők 98%-a meg nem, hiába mivelik szép magyar nyelvünket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.