Somogybabodon majdnem minden tizedik lakosra jutott egy ittas vezetés az év első felében – derül ki az Országos Rendőr-főkapitányságnak a 24.hu közérdekű adatigénylésére megküldött válaszából.

Ez a somogyi falu vezeti a részeg vezetők toplistáját

A mindössze 476 lakosú somogyi faluban 28 esetben intézkedtek a rendőrök „járművezetés ittas állapotban” bűncselekmény miatt, és 16-szor „ittas vezetés” szabályszegés miatt, azaz összesen 44-szer jártak el ilyen ügyben. A szám elsőre döbbenetesen magas, hiszen miközben szinte minden tizedik lakosra jut egy eset, a magyar ranglistán második Kékkúton háromnál kisebb ez az arányszám, és ez egyébként is mindössze két esetet jelent a 75 lakosú káli-medencei településen.

A harmadik a szintén Veszprém megyei Paloznak, a Balatonfüredhez közeli községben 546 lakosra jutott összesen tizennégy ügy. Minthogy az éllovas Somogybabod ad otthont Európa legnagyobb terepjárós eseményének, a Babod Offroad Fesztiválnak, Paloznak pedig a jazzpikniktől a DJ a szőlőben nevű eseményig számos programot kínál, arra gyanakodtunk, e rendezvények résztvevői repítik az élre a listavezetőket.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
Más falukban, városokban meg jót röhögnek ezen, főleg Budapesten ahol részegek, kábítószeresek, jogosítvány nélküliek és csak úgy egyáltalán olyanok vezetnek akinek nem szabadna még Ló de roller közelébe sem kerülni ! A Közlekedésben is balkáni állapotok uralkodnak a jogosítvány megszerzése meg állampolgári jog lett már ,akár ingyen is hiszen ezt is lehet és marha nagy üzlet mindenkinek ! A Magyar meg hullik mint a légy az utakon mert az üzlet felülírja a valós állapotot ! Meglehet nézni azt is, hogy olyan emberkék is vezetnek akik írni egyáltalán alig tudnak normálisan , olvasni csak a pénzt tudják, értelmezmi bizonyos dolgokat meg egyáltalán nem és csak az agresszió és az erőszak érvényesül náluk így a KRESZ. szabályai magasak neki mint lónak a mozijegy , nem is ismerik és nem is tudják értelmezni , betartani ! Sok gépjárműnek meg már a bontóban sem szabadna lennie hanem az olvasztóban , de a közutakon meg vigan szaladgálnak érvényes műszakival vagy anélkül !!! Mi ez ha nem balkán ??? De szerintem már ott is normáliasabb a helyzet .
Jozefina
@maci0427: Mindezt elintézte a korrupt fidesz-kdnp!!!
jesz
@maci0427: egyetlen szavadba sem lehet belekötni...tűpontos értekezés a nagy magyar valóságról.
maci0427
@jesz: Köszönöm ! Sajnos lesz ez még rosszabb is ez a folyamat nem állítható meg az utakon, éppen úgy mint a bűnözés , az ország lezüllesztése , túristák átvágása . sajnos a Magyar - Magyar fogy , sokaknál a családtervezés is ismeretlen fogalom és potyogtatják az utódokat mindenféle valóságalap nélkül ami nagy gond lesz a későbbiekben ! Ez pár tízév múlva már annyira érezhető lesz, hogy az ország egyhelyben fog toporogni. A nagy generácó / Ratkó korszak / kihal , a Normális Magyar Anyák nem szülnek bármit is igér nekik a kormány , így csak egy népcsoport szül folyamatosan továbbra is ! Ennyi ! Biztosan érted ha átgondolod Te is ezt ! Iszonyat és szörnyű ebbe még belegondololni is !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.