Finnország tölti be az EU soros elnökségét, úgy vélik, eljött az ideje annak, hogy közel egy évvel a hetes cikkelyről szóló európai parlamenti szavazás után végre meghallgassák Magyarországot. Közben Orbán és Kovács Zoltán államtitkár verbálisan támadja a finneket.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cincinntatus
Vizsgálni kellene a sátánizmus előretörését az északi országban. Bagoly mondja a verébnek, hogy nagyfejű!

Tény, hogy Finnország nem rendelkezik Alkotmánybírósággal vagy annak megfelelőjével.
"Képzeljék el, amikor a magyar jogállamiságban mi egyszer csak azt mondanánk, fölszámoljuk az Alkotmánybíróságot, és a parlament alkotmányügyi bizottsága gyakorolja a normakontrollt," jegyezte meg erről epésen Orbán Viktor a beszédében. "Ez a helyzet körülbelül Finnországban."

Finnországban nem létezik független bíráskodás.
A bírókat a közvetlenül választott köztársasági elnök nevezi ki, de őket az igazságügyi miniszter terjeszti fel, eátszólag független igazságügyi bizottság javaslatára.
Ez sérti a hatalmi ágak elválasztásának Montesquieu által lefektetett alapelvét.
menekült
@Cincinntatus: Az a nagy büdös helyzet, hogy ez minálunk is már majdnem így van, csak Magyarországon a hatalom még erőlködik, hogy fenntartsa annak a látszatát, mintha nem lenne kézivezérlés. Nem véletlenül került Handó Tünde (egy vasorrú bábának hogy lehet ilyen neve, hogy Tünde?), ahova, és teszi, amiket nem szégyell. A különbség az, hogy Finnországban demokrácia van, akkor is ha egyesek ezt a fogalmat nem értik. Ott a bírákat képességeik és nem lojalitásuk szerint nevezik ki.
Cincinntatus
A magyar jogállamiságot a finn kormányfő esze járása úgy működik, mint a farkas Phaedrus történetében.
Augustus császár görög születésű rabszolgája Phaedrus A FARKAS ÉS A BÁRÁNY történetében bemutatta hogyan kell legitimálni az eltervezett erőszakot:

"A szomjas farkas és a szomjas kis bari
Ugyanazon patakra ment véletlenül.
A jámbor gyapjasnál az ordas följebb állt,
Gonosz szándékkal mégis így kötött belé:
"Mért bolygatod fel nékem a patak vizét,
Ha én iszom?" A gyapjas félénken felelt:
"Hogyan tehetném, kérlek, mit szememre hánysz?
Hiszen a víz felőled árad szájamig."

A bárány hiába érvelt racionálisan, a farkas mégis felfalta.
simmering73
Formálódik az új ellenségkép. Ki beszél itt már finnugor rokonságról. Hisz a hülye is, meg a vak is látja, hogy a rokonyok keletre vannak.
Eladott Ország
@Cincinntatus: tegnap, 13:22; Írod: " Vizsgálni kellene a sátánizmus előretörését az északi országban" Itthon meg a fidesz elmebaját, a bűnöző cigánnyal az élen.
Írod: "Ez sérti a hatalmi ágak elválasztásának Montesquieu által lefektetett alapelvét."
Nos Scheppele a Princeton Egyetem tanára, szociológus és jogásza magyar demokráciáról, az alkotmányosságról és a jogállamiságról:
www.facebook.com/sevaster1/videos/1059125917560319/
Eladott Ország
@Cincinntatus: ( ma, 09:53-hoz) Érdekes Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetemen professzor videója nem játszható le, de van egy másik hírforrás is: epa.oszk.hu/00800/00843/00133/05/ahol-a-zsarnoksag-kezdodik-a-montreali-concordia-egyetemen-tartottak-panelbeszelgetest-magyaroszagrol/index.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.