Ez az állomány majd tíz százaléka. Az aktuális adatokért és a megyei bontásáért 401 024 forintot kért az ORFK.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A létszámhiánynak elsősorban az alacsony fizetés az oka. A járőrvezetők jelentős részének a fizetése 160- 180 ezer forint körül mozog, de akik 15-25 éve vannak a pályán, azok sem visznek haza többet 210-230 ezer forintnál. Egy kezdő járőr 130-145 ezer forint körül keres, ezért sokan szinte azonnal más állást keresnek rendészeti tanulmányaik elvégzése után. Öt év alatt majdnem a negyedére esett vissza az ország négy rendészeti szakközépiskolájába jelentkezők száma. Míg 2014-ben 3060-an, 2018-ban már csak 1715-en jelentkeztek, az idén pedig alig 880-an érezték vonzónak a rendészeti képzést, vagyis a csökkenés egy év alatt is majdnem 50 százalékos. Az meg külön pofátlanság, hogy az aktuális közérdekű adatokért és a megyei bontásáért 401 024 forintot kért az ORFK. De sajnos "orbanisztán" már rég nem jogállam.
reagens
Basszus! Fizessétek meg őket inkább!
Sziszifusz
@Eladott Ország: 15:56

A felvételre jelentkezők száma már-már katasztrofálisan alacsony , ezért a pályaalkalmassági alkalmassági feltételek megváltoztak. Olyan jelentkezőket is felvehetnek akik korábban nem kerülhettek volna be, mentális, fizikális, alkalmatlanságuk vagy pedig kapcsolataik miatt.
Eladott Ország
@Sziszifusz: Most már semmi gond nem is fognak jelentkezni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.