Baj van a második Nő az esély programmal is, most az oktatók panaszkodnak, hogy nem fizetik ki őket.

Van egy európai uniós forrásból finanszírozott program, amely a roma nőket a szociális és gyermekvédelmi szakmára készíti fel. A Népszavának a tanfolyamok külső, vagyis főállásban nem a kormánynak dolgozó oktatói azt jelezték, hogy hónapok óta nem kapták meg a megtartott órák után nekik járó pénzt, közülük többen otthagyták a tanfolyamokat, mert elegük lett a tartós ingyenmunkából.

Idén tavasszal az EMMI-ből áttették egy másik minisztériumba, a Belügyminisztériumba a programmal foglalkozó, társadalmi felzárkóztatásért felelős helyettes államtitkárságot.

Ez a szervezet csupán adminisztrációs hiányosságnak nevezte a késlekedést. A lap érdeklődésére hangsúlyozták, hogy folyamatosan dolgozzák fel a dokumentumokat, a tanárok kifizetéséhez szükséges pénz megvan, csak épp a teljesítésigazolások születnek meg nagyon lassan.

A Népszava felidézi, hogy év elején sokan távoztak a minisztériumból, létszámhiány van, ez is közrejátszhat abban, aminek a vége végül is az, hogy az oktatóknak elege lett és otthagyták a programot.

(nepszava.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Óhh. már alakul át ,,magánvagyonná,, a suska !!!
Jozefina
Hablatyol minden érintett a pénz meg eltűnik!!! Jellemző a fidesz-kdnp-re!!!??
nevemnick
Nem újdonság.
Általában a teljesítmény utáni kifizetés megy nagyon lassan, volt olyan, hogy nem egy-két civil egyesület azért ment ,,csődbe", mert ugyanilyen esetekben a saját pénzéből fizette ki a közreműködőket teljesen felélve a pénztartalékát. Amikor jelezték, hogy baj lesz a projekttel, akkor is mindenféle mondvacsinált okokkal fedezte az állam a saját ,,sarát".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.