A tűzoltók országszerte ellenőrzik az augusztus 20-ai tűzijátékok előzetes tervét, telepítését, a biztonsági távolság betartását, az oltóvízforrások helyét és a menekülési útvonalak kijelölését – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Nagyon készül a tűzoltóság a 20-ai tűzijátékra
Fotó: MTI/Mónus Márton

Mukics Dániel közölte: az augusztus 20-ai budapesti központi ünnepségen a társszervek mellett tűzoltók is biztosítják az uszályok, a Lánchíd, valamint a pesti és a budai rakpart és környékük biztonságát. A több ezer tűzijátékeszköz biztonságos felhasználását a helyszínen 55 tűzoltó felügyeli 16 járművel – tette hozzá.

A közlemény szerint, a Dunán három rohamcsónak, a Szent Flórián tűzoltóhajó és tűzoltóbúvárok állnak majd készenlétben. Mindemellett a katasztrófavédelem részt vesz a légi és vízi parádé, valamint a Szent Jobb körmenet biztosításában is.

A szóvivő arra kér mindenkit, hogy

ha tüzet, nem megfelelően működő tűzijátékot vagy visszahulló pirotechnikai terméket észlel, azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot vagy értesítse a helyszínen lévő tűzoltókat.

Arról is beszámolt, hogy a katasztrófavédelem is képviselteti magát a központi rendezvény irányításáért felelős operatív törzsben, amely kedvezőtlen időjárás esetén le is állíttathatja a rendezvényt.

Veszély esetén az ünnepség résztvevői kövessék a hangszórón keresztül, illetve a hatóságoktól és a biztonsági személyzettől érkező utasításokat – hívta fel a figyelmet Mukics Dániel.

Itthon - 2020. September 22., 19:41
Összeírták az összes orvost az országban
Nagyvilág - 2020. September 23., 06:41
Trump nekiment az érzékenyítő tanfolyamoknak
Itthon - 2020. September 22., 22:09
Nem lesz Covid-kórház a Szent János Kórházból

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Sok pénzbe kerül, veszélyes, sok állat pusztul el - mi a fenének ez az egész cirkusz?
Miért nem tudnak az emberek kulturáltan szórakozni, ahol senkinek nem ártanak?
Egyáltalán, miért kell ünnepnap bulizni?
Megemlékezés, tiszteletadás, csöndes együttlét kisebb-nagyobb közösséggel. Nem sokkal bensőségesebb, felemelőbb? Mint ez az ordenáré cirkusz?
Commenter
@görbetükör: Minden szavad igaz. Az ünnepekkor, az állami ünnepekkor is, a befelé fordulás a megfogható és a mindennapokból oly nagyon hiányzó csend lenne a legfontosabb. A kevesebb néha több én ilyen felesleges dolognak tartom a súlyos milliókat felemésztő tűzijátékot, a petárdázást, ettől az értelmetlen fénykavalkádtól nem ünnepibb az ünnep. Lassan már a népszerű rock opera az István a király is olyan mint a tüzijáték, minden aug 20-án ugyanaz. Ha már István király: Erkelnek ott a hasonló című ritkaságnak számító operája a sok nézhetetlen szabadtéri produkció és tűzijáték helyett ezzel is lehetne emlékezni. Amúgy egy éve pontosan majdnem hogy megjelentek aug 20-án a keresztes zászlók a parlament ablakában. Akkor még csak reméltük, hogy nem azt jelenti, amit itt akkor már sokan megírtak. És sajnos azt jelentette: az orbáni nemzet-politikát-vallást a sajátos "kereszténydemokráciát". Nincs mit ünnepelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Nagyvilág - 2020. September 22., 17:59
Bocsánatot kért Yoko Onótól John Lennon gyilkosa
Szórakozás - 2020. September 22., 17:55
Nicolas Cage már Budapesten van