A frissen létrehozott elismerést Herczeg Ferencről, a Horthy-korszak Írófejedelméről nevezték el. Neve rendszeresen felmerül a magyar irodalmi kánon jobboldali átalakítása, valamint az új Nemzeti alaptanterv kapcsán is. Takaró Mihály irodalomtörténész általában elsőként említi Herczeg Ferenc nevét azok között, akiket szívesen látna újra mind az irodalmi kánonban, mind az alaptantervben – emlékeztetett a lap.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Ha még tovább pörgeti az agyát a Kásler rádöbben, hogy a magyar nyelvű írás helyett sokkal használhatóbb a rovásírás, de minimum a Magyar Közlönyt így kell közzétenni. Az egyháznál is jól bevált, mert kevesen értették, a latin nyelvű liturgia.
Nessy
Szegény diákok! Azért gondolhatnának arra, hogy a régies, nyelv, a sok latin kifejezés, a számukra ismeretlen fogalmak miatt elmegy a kedvük az olvasástól. Takaró lehet hogy jót akar, de ennyire nem ismeri az ifjúságot?
A díjat meg majd megkapják a nép-nemzeti szerzők.
CsipkeRózsa
Mindent kitalál, csak a problémákkal ne kelljen foglalkoznia.
Commenter
@CsipkeRózsa: Milyen problémákkal? Soha nem állt még ilyen jól az eü vagy az oktatásügy, a sok problémáról szóló hír ellenzéki féknyúz csupán. Nem is halt bele egy kisvárosnyi ember kórházi fertőzésekbe, a kórházak már modernebbek, jobban felszereltek mint Ausztriában, nem is haltak meg emberek a sürgősségin, műtétek orvos híján nem maradtak el, az onkológián nem is álltak sorba a betegek, stb. az iskolákban nem mállik a vakolat, nem penészes a tábla, a menzás kaját is a Gundelből kapják, szóval nincs is más teendője az embertelen miniszternek mint ilyen díjakat alapítani jobbos holt költőknek, íróknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.