Rigó István 34 éves vállalkozót indítja polgármesterjelöltként az októberi önkormányzati választáson a Civil Fórim Debrecen Egyesület – jelentette be a szervezet elnöke pénteken a képviselőjelölteket is bemutató sajtótájékoztatón.

Gondola Zsolt Zoárd a debreceni Déri Múzeum előtt elmondta: jelöltjeik "a pártokban csalódott, de a városért felelősséget érző személyeket kívánják képviselni" az önkormányzatban.

Legfontosabb céljuknak nevezte, hogy Debrecenben a politikai pártok mellett legyen egy önálló civil erő, amely bebizonyíthatja, hogy a civilek is képesek egy várost irányítani.

Gondola Zsolt Zoárd szerint egyesületük jó eséllyel indul a választáson. Jelöltjeik között sok a fiatal és a nő – emelte ki. "Valódi megmérettetésre", ezért Debrecen mind a 23 egyéni választókerületében önálló jelöltet indítanak – jelentette be.

Rigó István polgármesterjelölt hozzátette: elkészült a Csak Debrecen! című programjuk, amelyet részleteiben később mutatnak be. Annyit elmondott, szeretnék, ha a város gazdagodásából a debreceniek minél jobban részesülnének. Tervezik egyebek mellett a helyi parkolási díjak csökkentését, a tömegközlekedés javítását, az utak fejlesztését és a város tisztábbá tételét – sorolta.

A Civil Fórum Debrecen Egyesület polgármesterjelöltjének az eddigi bejelentések szerint a Fidesz-KDNP, a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás, valamint a Jobbik-Momentum-LMP jelöltjével kell megküzdenie októberben.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.