Törvénnyel kell megakadályozni, hogy az önkormányzati vezetők a kerület által birtokolt bérlakásokban lakjanak – mondta Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt pénteken Budapesten.

A politikus sajtótájékoztatóján közölte: Budapest I. kerülete szimbólumává vált az egész országban uralkodó politikának, amely szerint a választott vezetők nem szolgálni, hanem uralkodni szeretnének; az önkormányzati lakásokat politikusok lakják, miközben mások nélkülöznek.

Karácsony Gergely kezdeményezésére ezért ellenzéki képviselők törvényjavaslatot nyújtanak be a parlamentnek, amelyben megtiltják, hogy választott önkormányzati vezetők önkormányzati bérlakásokban lakjanak.

V. Naszályi Márta, az I. kerület ellenzéki pártok által támogatott polgármesterjelöltje a sajtótájékoztatón aláhúzta: alapvető emberi értéknek kell lennie, hogy a döntéshozó nem "kerít el egy darabot" saját céljára a közösségi vagyonból.

Hozzátette: az I. kerületben kiderült, hogy a polgármester, családja és egyes üzletfelei is önkormányzati bérlakásban laknak, ráadásul a piacinál jóval alacsonyabb bérleti díjért.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Itt az a bizonyos tyúkszem, ami a fideszes potentátok egyik igencsak fájó pontjának számít.
A gond az, hogy a napvilágra került bérlők zömében (és ez az I. kerületi bérlőkre fokozottan igaz) anyagilag rászorulnak a filléres lakásokra.
Eladott Ország
A családok éve után ez már a keresztényi szeretet, vagy az még csak ezután következik?! A pofátlanság olyan szintjéről beszélünk, ami normális ésszel fel sem fogható. a Fidesz ötös számú erkölcsi zászlóvivője 32 ezer forintért bérel lakást a budai Várnegyed közepén. Idén februárban költözött Bayer Zsolt az új lakásba, egy másik – szintén önkormányzati – lakást cserélt el a Gundel-menzához közeli örökölhető bérleményért. Én nem ismerem az önkormányzatok bérbeadási gyakorlatát, de úgy tűnik, van benne egy passzus, miszerint havi egymilliós fizetés alatt ilyesmit nem kaphat senki. Nekem meg valamiért az volt a fejemben, hogy a bérlakásokat mondjuk fiatal házaspárok igényelhetik, hogy el tudjanak indulni az életben. Esetleg olyan devizahitelesek, akik gyerekkel kerültek az utcára, dolgoznak a szülők, de albérletre a jelenlegi árak mellett esélyük sincs. Hogy ők talpra tudjanak állni. De nem, mert Palkovics Lászlók, Bayer Zsoltok és Habsburg főnemesek jutnak önkormányzati bérlakásokhoz olcsón. Jajó.
Commenter
@Eladott Ország: már bayer fia is ott bérel lakást, ki lehet tenni a fidesz-negyed táblát. Ez van. Ilyenkor jó lenne, ha a fideszes szavazóknak eszükbe jutna a sok kilakoltatott, utcára került család is.
Eladott Ország
@Commenter: Trükkösen, egy faház elcserelésével jutott Bayer Zsolt olcsón bérelhető lakáshoz a Várban, majd fia visszaszerezte a házikót.
168ora.hu/itthon/trukkosen-egy-fahaz-elcserelesevel-jutott-bayer-zsolt-olcson-berelheto-lakashoz-a-varban-majd-fia-szerezte-vissza-a-hazikot-166083
Commenter
@Eladott Ország: ezek mondták Gyurcsány Ferencékre hogy trükkök százait alkalmazták?
Remélem eljön az idő egyszer amikor nem a Várnegyedet fogják potom pénzért lakni hanem a Csillag börtönt.
Összehasonlításképpen egy átlag albérlet (csak szoba) Bp-en 60-80 E Ft/hó között mozog.
reagens
Az önkormányzat vagyonával szabadon gazdálkodik. Ezt Gerike ne akarja már elvenni mert ezzel a demokrácia alapját tagadja meg.
namihami
@reagens: Rosszul írtad:: Az önkormi a vagyonával gaRÁzdálkodik...
A többi nyelvtanilag és fideszileg helyes, erkölcsi és büntetőjogilag erősen necces.
Az erkölcs (remélem) nem szorul magyarázatra, a büntetőjog viszont:: ""... köteles a tulajdonával felelősségteljesen gazdálkodni"".. És itt a hangsúly a felelősségen van.
bence
Miközben tízezreket utcára raknak , addig azok akik milliárdokat keresnek lakják azokat a lakásokat amire a szegényebb réteg lenne jogosult !
reagens
@namihami: A felelősségteljes kifejezés nem korlátozás hanem kötelesség. Így nem fogják nem fizető sénkiháziaknak szétosztogatni hogy lelakják. Annak adják ki aki fizet és költ rá.
Sámannus
@reagens: Legtöbb nemfizető senkiházi a fidesznyik holdudvarban van. Kár hogy te ezekről mindről lemaradtál.
Talán úgy véled, hogy fizetni csak másoknak kötelező.
reagens
@Sámannus: Úgy gondolom, hogy a boltban sem osztogatják az árút hanem eladják, pedig járnak oda szegények is. Ez az egész koncepciózus uszítás a Fidesz ellen és tiszta demagógia. Mivel senki nem támogatja az ellenzéket így próbálnak meg szavazókat szerezni.
Afra
@reagens: Écsanyád veled,de rosszul sáfárkodott,nagyon rosszul.
reagens
@Afra: Mondtam, hogy nem társalgok egy primitív, mocskos szájú tahóval.
Sámannus
@reagens: Mondjuk azok után, hogy kifosztottátok a jóléti rendszerek kasszáit lehet az ártatlanságot adni, és könnyű másokat fizetésképtelennek nevezni különösen úgy, hogy valaki nem dolgozik meg azokért a javakért amit felél.
Jórészt a közös vagyon dézsmálása is hasonlóan nem fizetőt, akik méltatlanul dicsekednek a gazdasági helyzettel amit kizárólag a nem csókos társadalom tart fenn.
A gondolkodásnak az a síkja amiben elszállt az agyatok nem egyéb mint a szűk uralkodó elit rablógazdálkodása. Mocskos ruszkiduma, ami nemtörődik a társadalmi jóléttel, és a szolidaritással, a magyar emberek sorsával.
reagens
@Sámannus: Törődik a társadalommal de csak azokkal akik tesznek is magukért. Élősködőket nem sajnálgatnak.
Sámannus
@reagens: Én olyan élősködőt még nem láttam amelyik a világ legmagasabb áfáját fizeti.
Erre varjá gombot aztán beszélhetünk. Vagyis ezzel hazudtok a legnagyobbat. Ha kell segítek még más agyhalottakat is feléleszteni.
reagens
@Sámannus: Miért érdekeljen milyen áfát fizet? Ne vásároljon akkor elkerülheti. Amúgy meg itt él és használ mindent , igénybe veszi a szolgáltatásokat. Minimum hogy adózik ezután.
Levendula
@reagens: Egyszer te is lehetsz "élősködő"... Lehet, hogy már az is vagy...
Sámannus
@Levendula: Ez szinte biztos. Ezek a bugrisok csak magukért gyűlölködnek. Nincs bennük semmi empátia.
Afra
@Sámannus: Kár rájuk pazarolni energiát,a sötétség teljesen elborította az agyukat. A migráncsok meg befészkelték magukat az elhalt agytekervényeik helyébe... Iszonyú nagy a setétség feléjük...
reagens
@Levendula: Biztos, hogy jól esne neked, ha én is találgatnék, igazán milyen is vagy? Nem egyszerű sértegetés nélkül társalogni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.