Újabb kilenc jelölőszervezetet vett nyilvántartásba a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására, továbbá 22 jelölőszervezetet a nemzetiségi választásra pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Az önkormányzati választás sem lesz kamupártmentes
Fotó: MTI/Balázs Attila

A testület a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására nyilvántartásba vette

a Várunk Közéleti Egyesületet, az ÚPK Újpesti Patrióták Egyesületet, a Wintermantellel Újpestért Egyesületet, a Tea Párt Magyarországot, a Kecel Összeköt Egyesületet, a Budakörnyék Fejlődéséért Egyesületet, a Salgótarján, Szeretem! Egyesületet, a Tarjáni Városlakó Egyesületet, valamint az Összefogás Újbudáért Egyesületet.

Az október 13-ai önkormányzati választáson jelöltet és listát jelölőszervezetek – pártok, egyesületek, nemzetiségi szervezetek – állíthatnak, valamint – a listás választások kivételével – független jelöltek vehetnek részt. Jelöltet az a szervezet állíthat, amely a választás kitűzése után nyilvántartásba vetette magát. A közös jelöltet, listát állító jelölőszervezeteknek külön-külön kell nyilvántartásba vetetniük magukat.

Az NVB a nemzetiségi választásra pénteken 22 jelölőszervezetet vett nyilvántartásba. A bizottság visszautasította a Magyarországi Szlovák Szervezetek Uniója – Szövetsége nyilvántartásba vételét, mert a bejelentő nem volt a szervezet képviseletére jogosult. Az NVB nem vette nyilvántartásba az Európai Uniós Ruszin Integrációért Egyesületet sem, mert az egyesület alapszabályában nem szerepel a ruszin nemzetiség egyértelmű képviselete. A jelölőszervezeteket az NVB és a területi választási bizottságok veszik nyilvántartásba országos illetékességgel. A nyilvántartásba vett jelölőszervezetek listáját a Nemzeti Választási Iroda (NVI) az internetes oldalán, a www.valasztas.hu-n közzéteszi.

Az NVI adatai szerint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására péntek délig 179 jelölőszervezetet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok, a nemzetiségi választásra pedig 35-öt.

A nyilvántartásba vett független jelöltek és jelölőszervezetek leghamarabb augusztus 24-én vehetik át az ajánlóíveket, azt követően két hétig, szeptember 9-ig gyűjthetik az ajánlásokat a jelöltek, akiknek településtípusonként és választási típusonként eltérő számú ajánlást kell összegyűjteniük.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Hányszor teszitek még ki ilyen cikkekhez a fényképemet...a jogdíjat a szokásos módon...:)
solidedge
Néhány javaslat a hirtelen alakult pártok, egyesületek névadásához. "Együtt, egymásért, egymásban." "Együtt, nélkületek". "Egységben a kétség".
Nessy
Úgy látszik ezek is olyanok, mint a bolond gomba! Eső után, választás előtt, gyorsan előbújnak! Aztán utána megint eltünnek az éji homályban! Viszont addig ott mérgeznek, ahol tudnak! Ezek tényleg nem akarják a fideszt leváltani sehol sem!
Desischado
Remélem, az emberek nem fognak ezeknek a fidesz segítőknek bedőlni!
reagens
Aki nem külföldi pénzen támogatott álcivil az mindenki kamupárt szerintük. Ez a független objektív újságírás.
maci0427
Az összes kamupártnak nincs semmi értelme csak a megosztás! Thürmer Gyula pártocskája is felesleges és a többi is , simán létszámhoz is kötném nem hogy az indulásukat, de még a megalakításukat is !
namihami
Ezek is pénzfelvevő társulatok? És úgy lesznek elszámoltatva, mint az eddigiek?
Nem a lóláb, már az egész ménes...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.