Havonta 850 ezer forintért ad tanácsot a Szent László zarándokútról az Emberi Erőforrások Minisztériumának Dénes Zoltán, a Hajdú-Bihar megyei Újiráz plébánosa.

A minisztérium közlése szerint Dénes feladata egész pontosan

a Szent László lovagkirály-zarándokút tudományos hátterét megalapozó tudományos munka elkészítése.

Az RTL Klub Híradója megszólaltatta a plébánost, aki azt mondta,

szerinte nem túlzó ez az összeg, mert olyan sokat kell utaznia és adóznia, hogy jó, ha havi szinten százezer forint marad a zsebében.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Téved a plébános úr. Amit ő csinál, ahhoz máshonnan kellene pénzforrást keresni. A közpénzeknek az egészségügyben, oktatásban, szociális szférában, technológiai, társadalmi kutatásokban lenne a helye.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
-Na ugye,mindenkinek megvan az ára?
-S plébános létére senki sem kérte őt igazmondásra?
Eladott Ország
Tisztában van ez a plébános hogy milyen fizetések vannak hazánkban, vagy olyan gerinctelen szarházi pondró, mint a kenyéradó gazdája. Azt hiszem az utóbbi az. Lehet pofázni a templomban, hogy "boldogok a lelki szegények: mert övék a mennyeknek országa. Boldogok, a kik sírnak: mert õk megvígasztaltatnak." Elmehettek a búspicsába!
namihami
Vajon ez a 850.000 froncsi nettó vagy bruttó összeg? Költségtérítés is jár a kirándulások mellé? Vagy a csengettyűsperselybe dobja állambácsi és akkor ugyebár még elszámolni sem kell vele.
És az a rengeteg strapa, ami az ezzel a komoly ""tudományos kutatássl"" jár. Az utazások, világjárás és társai. Mások ezért nemhogy pénzt kapnak, de fizetnek érte.
advocat
Ennyiért már nekem is rengeteg tanácsom lenne.
human
Hallgattam egy beszélgetést egyházi emberkékkel és ott is begyűrűdzött a munkaerő hiány. Elég kétségbeesettnek tűntek az utánpótlást illetően. És nem értik miért történik. Adnék nekik egy tippet. Az egyház viselkedjen egyházként és tegye az Isten által rendelt dolgát. Egész biztos, hogy pártérdekek kiszolgálása vagy a stadion építés nem tartozik ebbe a körbe. Ha az ezekkel a viselkedésekkel szerzett foltot sikerül eltüntetniük magukról, akkor talán visszanyeri az egyház a hitelét és több lesz a hívő és a pap növendék is.
Persze lehet a hatalmat és a pénzt is választani. Ahogy a hódmezővásárhelyi plébános mondta az időközi polg. választás előtt, hogy a "pénz már ott van a számlán." és szavazzon mindenki a fideszre.
human
@fideszes gyökér: Nem tudom mekkora része fidesz hívő. Sokan vannak, ezt nehéz lenne megállapítani felmérés nélkül. Csak akik a gyülekezetbe járnak azok tudják talán megmondani, de ők is csak a saját gyülekezetükről tudnak nyilatkozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.