Megerősítette pénteken Magyarország "BBB" szintű, befektetési ajánlású államadós-besorolását változatlan stabil kilátással a Fitch Ratings.

Megerősítette Magyarország államadós-besorolását a Fitch Ratings
Fotó: Pixabay

A nemzetközi hitelminősítő a péntek este Londonban ismertetett döntés indoklásában kiemelte: a magyar szuverén osztályzat egyrészről a magyar gazdaság erőteljes szerkezeti mérőszámait, a hasonló besorolású államadósokénál erősebb és stabilabb makrogazdasági teljesítményt, másrészről a magas államadósság-rátát, valamint a szakpolitikai döntések kiszámíthatatlanságából és a pro-ciklikus gazdaságpolitikából eredő kockázatokat veszi figyelembe.

A Fitch Ratings közölte, hogy a továbbiakban a magyar gazdaság növekedésének fokozatos lassulására számít. A cég péntek esti előrejelzése szerint a magyar hazai össztermék (GDP) az idén 4,4, jövőre 3,5, 2021-ben 2,5 százalékkal bővül.

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Ez azt jelenti hogy a csődhelyzet továbbra is fennáll A kormány hiába vesz el minden forrást az ellátórendszerekből, ez nem fordítódik adósságkezelésre. A kiszárított gazdaság, csak a multiknak jelent előnyt, ők tartják lélegeztetőgépen gazdaságot. Ők jelentik a látványos statisztikákat. A fideszes mamutok nem jelentenek igazi gazdasági teljesítményt, csak és kizárólag a költségvetési kiadások felzabálást végzik. Végeredmény lecsúszó lakosság, kiábrándító egészségügyi és oktatási eredmények.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
Vagyis megerösitette, hogy ocska a gazdaság vagyis az álgazdaság és a sokkosmetik már nagyon pereg. Az ország teljesen el van adósodva. Az ugynevezett privát kölcsönöket egy államnak sem kell jegyezniae a nyilvánossság fele´, azok ettöl függetlenül még léteznek. Magyarország ezt a lehetöséget már szinte a vegsökig kimeritette és, azokat nagyon magas kamatra.
Yoda69
@Eriksson: Na latod ezert maradtunk egy kategoriaval a bovli folott. Ahogy elnezem rovidesen ujra bovli orszag leszunk.
Eriksson
@Yoda69: Majd a Coca-Cola kihúz a bajból!
Sámannus
De el lehet térni a mocsárba, ami lehúz.
kereső
A 2011-es bóvliba sorolás után 2019 februárjában kapta vissza Magyarország a BBB státuszt- ami alsó közép besorolást jelent- ezt erősitette meg most a fitch. Ez megegyezik Magyarország 2008-as pü-i válságkori besorolásával. Befektetésre jelentős kockázatok mellett ajánlott, de inkább nem.
Lepényleső
...ha bővül? Annak eredménye a bán családjába érvényesül,mindenki más meg leég,vagy felsül?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.