A német kormányszóvivő az alábbi videót rakta ki szombat délelőtt. Angela Merkel német kancellár a páneurópai piknikre emlékezik a felvételen, arra az alkalomra, amikor 1989 augusztus 19-én mintegy 600 NDK állampolgárt engedett ki a magyar kormány Ausztriába a vasfüggöny megnyitásával, hogy az emberek utána az NSZK-be mehessenek. Hamarosan teljesen megnyílt az NDK menekültjei előtt a magyar határ, és ahogy Merkel is fogalmaz, ez kulcsfontosságú volt a berlini fal lebontása, a német újraegyesítés megvalósításához. "Mindig hálásak leszünk Magyarországnak a német egységért való hozzájárulásához" - mondja többek között. Merkel hétfőn a határnyitás 30. évfordulója alkalmából Sopronba látogat.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mi meg köszönjük, hogy pénzeled az orbáni kleptokratikus autokráciát. Az ország kapja a pénzt, aztán Polt asszisztál hozzá, hogy Orbánék magukat zárkóztassak fel belőle. Orbán saját kezével bontotta le a kerítést, ekkor dolgozott utoljára.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fhir.ma%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F10%2Forban-kordon-.jpeg&key=38JpQDCPlQx1iHA6wV8Dow&w=600&h=324

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.