A lakások ára sokkal többel drágult, mint a támogatás. A vállalkozók és az ingatlanokból korábban bespájzolók húztak hasznot a csokból. Elképesztő mértékben drágultak a lakások, házak az elmúlt pár évben. Ami pedig eléggé egybeesett az Orbán-kormány által bevezetett családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) és más, elvileg a családalapítást és -bővítést segítő intézkedéssel. Az énpénzem.hu megnézte, vajon jól jártak-e azok, akik felvették a csok-ot, a – három gyerek után járó – akár 10 millió forintos támogatás fedezte-e a lakások áremelkedését.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Az igazi ki nem mondott cél nem is a fiatal családok segítése volt, hanem egyrészt a bankokat megint helyzetbe hozni mint 2010 őszén, a másik pedig RÖGHÖZ KÖTNI A FIATALOKAT !!!
ENNÉL ALJASABB KORMÁNY MÉG NEM VOLT A TÖRTÉNELMÜNKBEN !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Nem a CSOK-osoknak, hanem a CSÓKOSOKNAK
Akik egy pillanatra is abban ringatták magukat, hogy Őfenesége nekik akar segíteni, az nem százas, vagy a kegyeltek egyike! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy frászt a CSOK-osoknak, a csókosoknak

A számok is azt mutatják, hogy az Orbán-bagázs nem tagadja meg önmagát

Attól kedve, hogy és ahogy megvédték a nyugdíjunkat ártunk és qurmányunk rendre hangzatos pofátlan hazugságokkal eteti a zembereket, miközben két kézzel markolásszák a pénzünket.

Az énpénzem.hu megnézte, vajon jól jártak-e azok, akik felvették a CSOK-ot, fedezte-e az akár 10 milliós támogatás az ingatlanok áremelkedését.
Megállapították, hogy: „Az ezen időszak alatt végbement lakás-adásvételeknek csupán az egyötödénél használtak CSOK-ot. Vagyis akik a jócskán megdrágult lakásokat vették meg, azok zöme az állami pénzzel sem számolhattak. Akik igazán jól jártak, azok a lakásépítő vállalkozások, és azok, akik 2015 előtt vettek ingatlant és az azóta jóval magasabb áron adtak túl rajta.”
Ez azonban durva csúsztatás. Igen is jól jártak azok, akik befektetési célokkal vették fel a hitelt! =))
reagens
Sokkal jobb volt a szocialista- liberális kormányok alatt. Semmit nem adtak a segélyen kívül a mélyszegényeknek, de a munkavállalók terhére és folyamatosan megszorítottak. Igaz semmit nem is építettek csak kórházakat zártak be. Loptak és hazudtak végül már 2006 ban terrorizáltak is.
Tényleg szörnyü, hogy Orbánék nem a magyar nemzet kiirtásán munkálkodnak. Sokaknak fáj ez!
RonaGyuri
@reagens: elmeállapotodnál csak az olvasásértési gondjaid elképesztőbbek! =))
reagens
@RonaGyuri: Beszédes tény, hogy cáfolni nem tudsz így személyeskedned kell. A szoclib kormányok társadalmat előre vivő és jóléti intézkedéseinek felsorolása egy cetlit nem töltene be. Persze ezt te is tudod.
RonaGyuri
@reagens: annyira buta vagy, hogy neked nem érdemes semmit sem mondani, úgy hogy maradj Orbán seggénél és lefetyelj! =))
reagens
@RonaGyuri: A szokásos és jellemző szoclib arrogancia és védekezés. Mivel nincsenek érveid se tények amivel visszavághatnál, a beszélgetőbe kell belekötnöd.
Szomorú ez rád nézve de nem müködik. Nem tudsz mit mondani mert a szoclibek mindig csak a népnyúzázhoz értettek és a megszorításokhoz. Amikor az Orbán kormány egy magyarságot segítő rendelkezést hoz, szoclibék prüszkölnek.
Nagyon nehéz manapság ennyire magyarellenesnek lenni, de megoldod azért!
simmering73
@reagens: Ekkora agyhalott hülye rég vergődött itt a fórumon. Te születésed óta vagy ennyire terhelt vagy fizetett provokátor vagy?
reagens
@simmering73: Na lám! Semmit nem tudsz felhozni ellenérvként így te is személyeskedni kezdtél. Mindannyian ilyen szellemi nyomorultak vagytok? Eddig úgy látszik.
A szoclibek ellenzékiek csak egy mocskolódó horda. Te pedig ezt bizonyítod!
csak úgy....
@reagens: tibi! néked kezeltetned kéne magad...
RonaGyuri
@reagens: bunkókám ne kavarj össze az ócska komcsi-kölök liberális inter alelnök retardált barom törpe félisteneddel. Én soha sem voltam sem bal sem lib! =))
Eladott Ország
CSOK előtt és CSOK után:
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/67346465_458655098303171_6291556145752440832_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_eui2=AeEHt7KEHX3yBRr4BHtLe2W3dRpSfvHiTnKKlrLKiFGQmAvVPuHOtsd_SyHPS-MmKxS4NXWuppQ8Bzl-N5Kc0vgLDZpFcGZ2dZuKlfo2phN-Uw&_nc_oc=AQmLLolPLeilSpl41SPh_iL7y3d-D3uirVzneXrsHaVxTINxx79KCLno-ZOJm-6hph4&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=2ce31e5bb056c08e7ef4310ce03eb67b&oe=5DD28408
Lássuk az árak változását azenpenzem.hu portál összehasonlításában:
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/08/sdf.jpg
Volt ahol négy év alatt megtriplázódtak a lakásárak, amelyet még a felvett CSOK sem ellensúlyozott, tehát végül buktak a lakással a vásárlók. Aki felvette a hitelt, szinte biztosan bukott az üzleten, aki viszont nem vette fel, az is, mivel a CSOK miatt megemelkedett árakat kénytelen kifizetni. Tehát a kormány által csodamódszerként emlegetett CSOK végső soron jóval több problémát okozott a családoknak – de egyébként az egyedülállóknak is -, mint amennyi esetben megoldást nyújtott. Hogy a kormány ezzel pontosan tisztában volt, amikor meghirdette a CSOK-ot? Természetesen, hiszen őket a családok soha nem is érdekelték, csak az, hogy az ő megsegítésüknek álcázva felhizlaljanak egy sor állami céget, amelyek bevételei sokszor oligarchákhoz vándoroltak. Az építőipar fellendülésével pedig a GDP is szépen meg tudott emelkedni, amivel alá lehet támasztani a sikerpropagandát.
papa.49
Az igazi ki nem mondott cél nem is a fiatal családok segítése volt, hanem egyrészt a bankokat megint helyzetbe hozni mint 2010 őszén, a másik pedig RÖGHÖZ KÖTNI A FIATALOKAT !!!
ENNÉL ALJASABB KORMÁNY MÉG NEM VOLT A TÖRTÉNELMÜNKBEN !!!
Málna
@reagens: Az érvek nélküli, személyeskedő reagálásokból azt szűröm le, hogy igazad lehet.-:)
Commenter
@papa.49: pedig akadt néhány, de az XX-XXI.század legaljasabb kormánya minden bizonnyal ez (ek).Egytől-négyig.
CsipkeRózsa
Ez is egy átgondolatlan ötlet volt, szokás szerint.
tulipan
A LEGELSŐ pillanattól FOGVA, VÁRHATÓ és jól látható volt, hogy ez végtelenül PIMASZ, HARAMIA HORDA, ebben IS a saját HASZNÁRA játszik és mint MINDIG, MINDENBEN, átveri a népet!!! Aki mást várt, a "zemútkilencév" után, az elképesztően naiv és buta! Jogosan megérdemli a " narancsos birka" Csúfnevet!!!
RonaGyuri
@csak úgy...: ugyan csak magával beszélget; @reagens: és @Málna: ugyanaz az idétlen majom orbán-segg nyalonc!!! =))
reagens
@Málna: Úgy látom én is, hogy nem tudnak mit felhozni, ezért csak a szokásos mocskolódás maradt. Megszoktam az ellenzékinek nevezett primitív, agyhalott hordától.
ila51
@papa.49: szó szerint ...én már le sem írom
reagens
@RonaGyuri: Nem tudom minek tartod magad, de igazán nem érdekel. Egy vitaképtelen, primitív szerencsétlent olvasok, akinek nincsenek gondolatai se tudása. Csak a zsigeri pöce ömlik belőle.
Beszélgess a tahó haverjaiddal, mert emberekkel nem vagy képes!
Málna
@RonaGyuri: Drága Gyuri bácsi, nagyon visszataszító, ha egy idős ember trágár módon nyilvánul meg, tessék úriembernek lenni...
tulipan
@reagens: Nem tudom TE, minek tartod magad, de igazán nem érdekel. Egy vitaképtelen, primitív szerencsétlent olvasok, akinek nincsenek gondolatai se tudása. Csak a zsigeri pöce ömlik belőled. Beszélgess a tahó, agyhalott haverjaiddal, mert értelmes emberekkel, erre igazán nem vagy képes!
Eladott Ország
@reagens: Ilyenek a fideszes szavazók... Szavazati jogot a kutyáknak is ! Őket meg lehet venni egy lerágott csonttal is .
youtu.be/omG7wj4u6K4
reagens
@Eladott Ország: Ennyire vagy képes? Ezt inkább az elvtársaiddal oszd meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.