A 20 és 29 év közötti magyar férfiak 78,9 százaléka, a nőknek pedig 65 százaléka lakik a szüleivel, az Eurostat 2018-as adatai alapján.

900 ezer fiatal még nem tudott elköltözni otthonról

Ez egyben azt is jelenti, hogy közel 870 ezer olyan fiatal él Magyarországon ebben a korosztályban, akik még nem költöztek el otthonról.

Az arányuk jó jelzőszám lehet a lakáspiaci helyzet leírására is, a válság utáni felívelés elején például sokkal több huszonéves költözött el otthonról, mint korábbi években.

Úgy tűnik azonban, hogy a mostanra megemelkedett lakásárak és bérleti díjak mellett már újra visszafordult ez a tendencia, és egyre több fiatal kénytelen kitolni az önálló élet elkezdését.

(portfolio.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Elnézve az égbe szökő lakás árakat a helyzet csak romlani fog.A CSOK-kal lakáshoz jutók többszöröse fog elesni a lakás vásárlási lehetőséggel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
reagens
@kereső: Világos. Kételkedsz Merkel megnyilatkozásának komolyságában. Érthető és elfogadható álláspont. Való igaz, hogy a későbbi döntések fényében tudjuk meg, mennyire is volt ez komoly. Kár is polírozni ezt mert nem látunk a jövőbe. Az biztos, nagyon szórakoztatott az ellenzékiek néma döbbenete. Ez bearanyozta a napomat.
kereső
@reagens: Nem kételkedem, Merkel asszony nagyon komolyan mondta, amit mondott- és nagyon összeszedetten.És a következményekben sem kételkedem. Mondjuk az ellenzéknek tényleg nem jött ki jól, amint irtam- de várjuk meg a következményt, a folytatást. Mert ,hogy lesz az hét szentség.
kereső
"Ez most nem arról szól, hogy a büdöslibsi fejemmel a határon túliak ellen, vagy az egyház ellen beszélek. Arról szól, hogy mindezt a Magyarországon élőktől veszi el Orbán Viktor. A mi fiataljaink elmennek az országból, az idős, beteg, sérült honfitársaink sokszor embertelen körülmények között kénytelenek élni, családok kerülnek az utcára, milliók élnek a létminimum közelében, de inkább alatta, és Orbán Viktor gazdag nagybácsit játszik. A mi pénzünkből, a mi bőrünkre, ami nyomorunk és kilátástalanságunk árán. Ez nem egyszerű rövidlátás, nem hiba, hanem sokkal súlyosabb. Bűncselekmény. Árulás. Ennek az országnak az elárulása."
LOPTAM!
reagens
@Eladott Ország: @Eladott Ország: Beszélsz össze vissza.
KisGenyo2
Ez a csokkal fújt buborék néhány éven belül durranni fog. Akkor lesz majd olcsó ingatlan megint. Akkor "kell" majd költözni.
Az fér nehezen a fejembe, hogy sorra épülnek az új lakások, lakóparkok, miközben masszívan csökken a népesség. Akkor mégis ki lakik ezekben? Vagy az a terv, hogy emberenként lesz saját lakása mindenkinek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.