A 20 és 29 év közötti magyar férfiak 78,9 százaléka, a nőknek pedig 65 százaléka lakik a szüleivel, az Eurostat 2018-as adatai alapján.

900 ezer fiatal még nem tudott elköltözni otthonról

Ez egyben azt is jelenti, hogy közel 870 ezer olyan fiatal él Magyarországon ebben a korosztályban, akik még nem költöztek el otthonról.

Az arányuk jó jelzőszám lehet a lakáspiaci helyzet leírására is, a válság utáni felívelés elején például sokkal több huszonéves költözött el otthonról, mint korábbi években.

Úgy tűnik azonban, hogy a mostanra megemelkedett lakásárak és bérleti díjak mellett már újra visszafordult ez a tendencia, és egyre több fiatal kénytelen kitolni az önálló élet elkezdését.

(portfolio.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Elnézve az égbe szökő lakás árakat a helyzet csak romlani fog.A CSOK-kal lakáshoz jutók többszöröse fog elesni a lakás vásárlási lehetőséggel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
No akkor ki fog szülni, és mibű? Kőccsönbű?
solidedge
Elnézve az égbe szökő lakás árakat a helyzet csak romlani fog.A CSOK-kal lakáshoz jutók többszöröse fog elesni a lakás vásárlási lehetőséggel.
1magyar
Megduplázódott a lakások ára, de a fizetéseké nem, így a lakásvásárláshoz szinte semmi esélyük nincs az átlag fiataloknak akik nem csok-oznak sok gyerekkel.
CsipkeRózsa
Elköltözni nem tudnak, mert nincs lehetőségük lakást vásárolni. Hogyan fogják segíteni nyugdíjas szüleiket, törvény írja elő.
Sámannus
Má látszik a CSOK eredménye. A fiatalok is önbeporzást végeznek, és melegebb tájakra húznak, ahol szarnak a rezsicsökkentésre
kokopelli
@CsipkeRózsa: ...a két ebadtánk alig várták,hogy a sulit befejezzék és keressenek,mert azonnal elhagyták
a szülői házat a,az anyukájuk értetlensége ellenére,és az én megértésemmel a tarsolyukban! Természetesen,
hogy jövendő menyeim anyukájuk ugyanúgy! A neveltlányom ditto!...erre mondják errefelé:"segített az ima"!
Eladott Ország
Vásárlóerővel korrigált egy főre eső fogyasztás alapján, már Románia is jobban teljesít!
uploads.disquscdn.com/images/f2d52ffa9199ab073dc9a31b56b061e2acaaefd7d39a272551e22ee26ad5838e.jpg?w=600&h=503
Sajnos Magyarország az elmúlt nyolc év alatt az EU második legszegényebb országa lett. Rohadjon meg a maffiakormány!
tulipan
Azt is vegyétek figyelembe, hogy mennyivel kényelmesebb, minden "szolgáltatást" ingyen, igénybe venni a mama hotelben és a fizetést elszórni a bulikban!
papa.49
@tulipan: Ez se így van mert amíg otthon van a ,,kölök,, neki is hozzá kell járulni a rezsihez, a kajához, legalábbis nálunk így volt !!!
Az utolsó kettő 2009. ben röppent ki !!!
reagens
A kormány a CSOK kal egymaga többet tett, mint az előző kormányok összesen. Durva, hogy még nincs mindenkinek lakása. Szavazzunk a szoclibekre, akkor ennünk sem lesz mit.
Eladott Ország
@reagens: tegnap, 22:15; Nos akkor olvasd fidesz marhája:
EGY FŐRE ESŐ GDP: MÁR BUKAREST IS ELHÚZOTT BUDAPEST MELLETT
qubit.hu/2019/03/06/egy-fore-eso-gdp-mar-bukarest-is-elhuzott-budapest-mellett
reagens
@Eladott Ország: Így az elvtársaiddal beszélgess tahó!
wpym
De ha elkoltoznek, akkor egy jo reszuk, meg az orszagot is elhagyja.
reagens
@Eladott Ország: Elmondtam. A stílus maga az ember!
Lepényleső
A bánságból nyugatra,s helyettük lesznek kik a nyelvet sem ismerik,s ismétlődik majd
Erdély szomorú sorsa,immáron az országra vonatkoztatva?
(Erdélybe egykoron a románok azért telepedtek be nagy számban,mert az akkori nagy
magyar urak/-mintha ma lenne-/ az őslakosoknak nem voltak hajlandóak magasabb
bért fizetni,inkább a románokat kezdték alkalmazni,akik iskolákat,templomokat építettek,
megalapozva kisemmizését az erdélyi népnek.)
Eladott Ország
@reagens:ma 15:31; Írod: "A stílus maga az ember!" Továbbá a valóság hajlítása is. A valóság hajlítását hogyan kell értelmezni? Például a Századvég tanulmánya már az a kategória? Vagy ott kezdődik, amikor a kormánypropaganda oldalak valamelyike hírt hamisít? A statisztikák szabad értelmezése már hajlítás, vagy az csak pöckölgetése a valóságnak? Már csak azért kérdezem, mert eszembe jutott egy kocsmákban gyakran kiplakátolt jelmondat: Holnap ingyen sör. De ugye holnap soha nincs egy adott jelenben, hanem kizárólag a jövőben. Tehát ingyen sör sincs. Ahogy jövő sincs, amiért hajózni kellene az információáramlás óceánján. Lenne még egy csomó kérdésem, de már csak egyet teszek fel: nem használnak a gyógyszerek?
reagens
@Eladott Ország: Megmondtam, hogy nem beszélgetünk, amíg tahó és személyeskedő vagy! Nem jön be a proli mocskolódó stílusod!
reagens
@Eladott Ország: Az élőhalott is ellentmondás, de az égszakadás is. Etimológiára gyúrtál? Sajnos a nyelv már csak ilyen. A magyarázkodókat bünteti.
kokopelli
@Eladott Ország: ne vitatkozz,mert nem ismeri az külömbséget,a "definició" az "oximoron",és a "költöi
túlzás" között!...természetesen van a baromságnak is egy kategóriája! (;-))
Eladott Ország
@reagens: tegnap 17:35; Gyere haza FIATTAL! (reagens etimológusnak)
uploads.disquscdn.com/images/b69bb6fb75e3f12cc78cb79616cf92eb120164f7d974c686a6a0468128de53eb.jpg?w=600&h=448
Az a kibaszott versenyelőny számunkra, hogy nem kell ellustult nyugati jólétben élnünk, hanem amióta a nyakunkon tapostok duplájára nőtt a dolgozói szegénység? Ez a versenyelőny? Hogy a lakosság több, mint 40%-a a létminimum alatt él, amit azért töröltetek el, mert amit nem mérünk, az nem létezik? Most akkor nem az van, hogy a Nyugat gazdaságilag összeomolni készül? Nem az van, hogy ha mi nem lennénk, akkor már rég darabokra hullottak volna? Most akkor elismeritek, hogy a statisztikák kozmetikázása mellett a sok százezer kivándorolt magyar azért kell, mert hazaküldi a pénzt? Nem az van, hogy jobban teljesítünk, nem az van, hogy dübörög a gazdaság, hanem az van, hogy elüldöztétek a magyarokat, akik itt nem tudtak megélni, és most próbáljátok ezt úgy beállítani, mintha ez a lehető legjobb dolog lenne, ami velünk történhetett. Lassan már nem lesz munkaerő, aki ennek a szarházi ingyenélő fidesz bagázsnak megtermelje a havi ( több) milliós fizetést.
reagens
@Eladott Ország: Melyik újonnan csatlakozott országból nem vándorol ki a munkaerő? A románoktól még több is. Melyi velünk csatlakozott tagországban van rendben a versenyelőny? Úgý tudom egyikben sem. Akkor miről beszélsz?
A pénzeket jól használjuk fel. Fejlődik a gazdaság. Nőtt a kereset és az életßzínvonal. Orbán helyre hozta a szoclib magyarellenes politika bűneit. Mit akarsz? Gyurcsány alatt újra nyomorba és eladósítva? Köszi de a többség nem kér ebből.
kokopelli
@Eladott Ország: ...az a legveszélyesebb az EU-n kívüli munkavállalókkal,hogy a beutazás előtt
bemutatják az iskolai végzettségüket,és a nyelvi készültségüket! (ohne kamu "Sprachzeugnis" ;-))...)
...segédmunkás és betanított munkaerő nem kell !!!
reagens
@Eladott Ország: Köszönd meg a mindent tönkretevő szoclib kormányoknak. Ök hazudtak éjjel és hazudtak nappal.
Macskaszem
@reagens: Ez a válasz nagyon nevetséges vazzze.
Eladott Ország
@reagens: Ki rabolja/fosztja ki kormányzás helyett már kilencedik éve az országot, te fidesz barma! Talán az Árpád házi királyoki kéne visszavezetni, hogy lassan Európa Balkánja leszünk. Akkor mi a lófasznak van ez bűnöző politikai prostituált banda hatalom te szarházi!
kereső
@reagens: 9+ évvel a hátatok mögött, csak ennyire telik? Jut eszembe- Merkel kancellár asszony is megmondta a minap, hogy Magyarországon az emberek érdekében használták fel a kohéziós felzárkóztató forrásokat- agyondicsérve ezzel orbánt. Vagy mégsem úgy van?-és az "emberek" csak egyes embereket jelenti- nem az ország lakosságát? / ja, majd el felejtetettem- ezek a pénzek 2010-től érkeztek nagyobb összegben az országba- /Hol a lé eévtársam? Kinél landoltak az európpai adófizetők pénzei? ?Meg a 3000 milliárd manyup? /jó engedek- mert ebből 260 milliárdnyi magyar állampapir volt- tehát ennyivel csökkentette az államadósságot/ Nos- a többi hol van?
reagens
@Macskaszem: Érvek? Sehol semmi? A szoclib kormányok romboltak le mindent. Privatizáltak, elkótyavetyéltek, kórházakat vasutat iskolákat zártak be.
reagens
@Eladott Ország: @kereső: Nem olvastátok Merkel szavait? Orbán minden pénzt jól költött el a kohézióra. Már Merkel is Orbán fan? Gondolkodjatok csak!
kokopelli
@Eladott Ország: @kereső: ...arról ne is beszéljünk,hogy a német beruházókról beszélt,amik ráadásul nem
is államiak!Lehet magyarázni,hogy mitgondolt az A.M.,de ahhoz a német gazdaságot kissé ismerni kell! (;-))
Szó sem volt az EU-s lóvékról! Az Brüsszel dolga!
kereső
@reagens: háááááááááááát, nem ezt irtam?pontosan ezt irtam- ,mondjuk Merkel asszony csak embereket mondott- és nem azt mondta, hogy az "ország érdekében".És én is csak Őt idéztem. Majd meglátjuk ezt a következő ciklus költségvetésének tárgyalásánál. Mert ez ugye azt is jelenti, hogy Magyarország már nem szorul rá a felzárkóztatási pénzekre, hiszen ezt saját erejéből- a csodálatos hdp növekedésből is meg tudja oldani. Lehet, hogy ennek a dicséretnek ez lesz a következménye,na meg a közvetlen pályáztatás - az állam /kormány kizárásával. Ja, és lehetséges az is, hogy a magyar ep. képviselők ki is lesznek ebből zárva, ha !!! elindul a 7-es cikkely, és megvonják a szavazati jogot.Nne legyen ez a követkkezmény- de sanszos, hogy ez nem kivánság műsor, és nem hinném, hogy Merkel orbán fanná vált volna, de belföldi érdekek mentén mondott itt is beszédet.
kereső
@kokopelli: De, érintőlegesen beleszőtte a kohéziós alapokat- amelyhez közvetlenül csatlakoztak a mémet nagy beruházók, munkahelyeket teremtve. Ennek egyetlen szépséghibája van- hogy a munkavállakók munkabérét megközelitőleg öt évig a magyar állam/azaz mi fizetjük vissza nem téritendő állami támogatás formájában.Szép ez- csak egy kicsit keserű lesz az ember szája ize tőle, amikor hallja az ömlengést. Azoknak elmegy ez, akik nincsenek "képben".És nem , nem panaszképp- de ebből nem csak Magyarország profitál, hanem az itt befektetők is.És ,ki milyen arányban- az üzleti titok.
reagens
@kereső: Nem a német beruházókról beszélt hanem a kohéziós Eu s pénzekröl. Amúgy már évekkel ezelőtt kijelentették, hogy a következő etapban kevesebb lesz a támogatás.
Orbánt Merkel megdicsérte. Ezt be kell vennetek. Lehet akkor diktatúrázni de aki ezt teszi magából csinál hülyet.
reagens
@Eladott Ország: Szarházi az aki ilyen tahó mocskot nevelt belőled. Vele ugass így!
kereső
@reagens: látom beszéled a magyart, de nem érted- mert ha értenéd, mondjuk nem éppen fidess nyelven irtam, akkor nem irnál hülyeséget.. Mert éppen azt irtam, amit mondtál- mondjuk, én tovább gondolom a dolgokat.Mert azok sohasem -fehérek-feketék. Egy politikusnál mindig van mögöttes gondolat. Minden esetre ez most nem jól jött- bármi volt is szándéka Merkel kancellárnak. Na, de majd az ősz meghozza a válaszokat. pillanatnyilag tényleg azt mutatja, az ábra, hogy orbán nagy hátszelet kapott ezzel az önkormányzati választás előtt- amire tudtok hivatkozni. Én mégis azt mondom, nyugtával a napot.
reagens
@kereső: Világos. Kételkedsz Merkel megnyilatkozásának komolyságában. Érthető és elfogadható álláspont. Való igaz, hogy a későbbi döntések fényében tudjuk meg, mennyire is volt ez komoly. Kár is polírozni ezt mert nem látunk a jövőbe. Az biztos, nagyon szórakoztatott az ellenzékiek néma döbbenete. Ez bearanyozta a napomat.
kereső
@reagens: Nem kételkedem, Merkel asszony nagyon komolyan mondta, amit mondott- és nagyon összeszedetten.És a következményekben sem kételkedem. Mondjuk az ellenzéknek tényleg nem jött ki jól, amint irtam- de várjuk meg a következményt, a folytatást. Mert ,hogy lesz az hét szentség.
kereső
"Ez most nem arról szól, hogy a büdöslibsi fejemmel a határon túliak ellen, vagy az egyház ellen beszélek. Arról szól, hogy mindezt a Magyarországon élőktől veszi el Orbán Viktor. A mi fiataljaink elmennek az országból, az idős, beteg, sérült honfitársaink sokszor embertelen körülmények között kénytelenek élni, családok kerülnek az utcára, milliók élnek a létminimum közelében, de inkább alatta, és Orbán Viktor gazdag nagybácsit játszik. A mi pénzünkből, a mi bőrünkre, ami nyomorunk és kilátástalanságunk árán. Ez nem egyszerű rövidlátás, nem hiba, hanem sokkal súlyosabb. Bűncselekmény. Árulás. Ennek az országnak az elárulása."
LOPTAM!
reagens
@Eladott Ország: @Eladott Ország: Beszélsz össze vissza.
KisGenyo2
Ez a csokkal fújt buborék néhány éven belül durranni fog. Akkor lesz majd olcsó ingatlan megint. Akkor "kell" majd költözni.
Az fér nehezen a fejembe, hogy sorra épülnek az új lakások, lakóparkok, miközben masszívan csökken a népesség. Akkor mégis ki lakik ezekben? Vagy az a terv, hogy emberenként lesz saját lakása mindenkinek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.