Hiába csökkent az energiahordozók világpiaci ára, a kormány megtartja magának az extraprofitot.

Szakértő: sokkal olcsóbb lenne a gáz, ha nem lenne rezsicsökkentés
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az európai tőzsdei gázár az elmúlt egy év alatt szinte harmadára, megawattóránként 28 dollárról 10 dollár közelébe esett, így

a magyar kormány akár 30-40 százalékkal is csökkenhetné a hazai lakossági gáz árát 

- mondta egy szakértő a Népszavának. Hozzátette, ez a közelítő becslés is jól mutatja, hogy a rezsicsökkentéssel 2014-ben befagyasztott, rögzített lakossági gázárral az emberek,

a lakosság milyen sokat veszít, mennyivel többet fizet a kelleténél.

Pletser Tamás szerint az árzuhanás oka a vártnál melegebb idő, ami miatt sok gáz maradt a tárolókban, így jelentős túlkínálat keletkezett például a cseppfolyós formában, tengeren szállított, lng-nek hívott, főképp az USA-ból származó fűtőanyagból.

A lap megemlíti, az MSZP-s Tóth Bertalan az MVM-től kiperelt adatokból arra is rávilágított, hogy az állami nagykereskedő már 2014-ben a hatóság által „elismertnél” olcsóbban vette az oroszoktól a gázt, ezen is extra nyereséget elérve. Mindez értelemszerűen a lakosság zsebéből húzta ki a pénzt: a szocialisták számításai szerint

csak 2017 végéig családonként mintegy 70 ezer forintot. 

93 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mi mást lehet várni ezektől csak ezt igazi lókupec tempó !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Mi mást lehet várni ezektől csak ezt igazi lókupec tempó !!!
advocat
Hozzánk képest a torkos borz??? Meg a 27 % áfa? Meg a bankadók? Stb.
CsipkeRózsa
Ezt már több hozzáértő megmondta a rezsicsökkentés kezdetén is, azóta pár milliárdot már ráfizettünk, ők pedig sok milliárdot zsebre tehettek.
RonaGyuri
rájött?? ezt már akkor is többen elmondták! =))
Eladott Ország
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/55604917_389815738520441_7087269171720880128_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_eui2=AeHsiHbK7IUACODIoLvcwdGYRKqb-iot0vfbCk4GxNUo8XVe3iuubXN2TP9otsa281EYbr5JEo6puLOuvxm4BwCcDxjU9oMfDegcTI2tnXjBhw&_nc_oc=AQlumVaR_PeuM6DwCVv41ImP24418MEIY3CsGzWfa5-bCZduN5Rj0cp-295FevGr_08&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=75b8d4581d153e84ae7ee0f6bd4d7a8f&oe=5DE10512
Látjuk Magyarországot rögtön a sor elején? Látjuk azt a pozitív kilengést? Na, az gázár emelkedés, kedves barátaim. Az Unió területén szinte mindenhol csökkenés volt – mivel a világpiaci ár is csökkent. Kivéve Magyarországon, Hollandiában és Svédországban. De még e három ország közül is mi jöttünk ki győztesen! Legyünk hát büszkék, Magyarországon emelkedett a gáz ára. 2016 második felében ez a legnagyobb mértékű emelkedés volt az Európai Unióban. Hát mi a siker, ha nem ez? E mellé csak mellékesen jegyezném meg, hogy a nyersolaj hordónkénti ára a felére csökkent. És ez sem Orbán Viktor személyes közbenjárására történt.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/09/800px-Change_in_natural_gas_prices_for_household_consumers_compared_with_12_months_earlier_second_half_2016__YB17.png
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/09/dsf.jpg
csak úgy....
Köll nekik a lóvé,arra az esetre ha gáz lesz...
Eladott Ország
@csak úgy...: ma,17:10; Kell a lóvé a rohadt bűnöző cigány és bandájának stadionépítésre, a határon túli szavazatokra no és persze a vazallusok etetésére!
Cincinntatus
Portfolio írja: Tényleg olyan olcsónak számít a magyarországi áram és a gáz az EU-ban?
2018. szeptember 7. 06:40
"Lakossági földgáz átlagárai az EU-ban 2018 augusztusában" oszlopdiagramból kiderül, hogy míg Stockholmban 24,16 eurócent/kWh az átlagtarifa, addig a magyar fővárosban mindössze 3,19.
A lakossági gázárak Budapesten a legalacsonyabbak az uniós fővárosok közül.

"a magyar kormány akár 30-40 százalékkal is csökkenhetné a hazai lakossági gáz árát

- mondta egy szakértő a Népszavának."

Mondja meg a Népszava "szakértője", hogy a többi EU fővárosban mégis miért magasabb budapesti gázárnál, és ha a budapesti gázár 40%-al lenne csökkenthető 1,92‬ eurócent/kWh értékre, akkor Stockholmban mégis, miért tartják az átlagtarifát 24,16 eurócent/kWh értéken, és miért tartják magasabban a többi EU fővárosban a jelenlegi budapesti 3,19 eurócent/kWh értéknél?

Itt a Népszava "szakérőjének" esze megáll és úgy marad!
namihami
Ne tévedjünk. Nem a kormány teszi zsebre a sápot. A pénzlehúzásra a klientúra valamelyik csókosának van előjoga. A kormány a közösre dolgozHATna, a csókos sajátzsebre.
Lásd a régi svájci ügyescéget. Akkor is ez volt.
görbetükör
@namihami: A csókos nem lehetne csókos, ha nem tejel megfelelő helyen.
vacsi
A lakosságnak jobb a rezsicsökkentés.
Foxley
@görbetükör: Az ukrán-orosz gáz ami vagy van vagy nincs ráadásul nèha a duplája az ára.
szegfue
@Cincinntatus: Már ne is haragudj, de nem érdekel, hogy más európai fővárosban mennyi a gáz, mert én itt élek, itt fizetem az itteni baromi nagy "rezsicsökkentés" mellett... e mellett az is felettébb "érdekes", hogy itt kapom a fizetésem, nyugdijam, ebből kell fizetnem. Majd ha európai nyugdijak, fizetések lesznek, akkor össze lehet hasonlitani minden mást is.
jesz
Ilyen hír hallatán hol a harcos ellenzék? Egy árva tüntetés sincs kibontakozóban.
A ligeti fák is fontosak vagy ezer embernek, de a gáz ára tízmillió embert érint. Kivéve persze azt a faszt, aki a Suzuki kerítéséhez láncolja magát, és nem egy gázvezetékhez.

Azt mondta ma egy politikai elemző, hogy ha Orbántól meg akar szabadulni a nép nagy része, akkor előbb a zagyva, nem százas ellenzéket kell volággáá zavarni. Tóbiás már el is ment.
jesz
csak szólok, hogy egy másik jólértesült portál szerint szeptembertől drágulnak a húsok is, méghozzá nem is kis mértékben. Lehet, hogy a drága gáz árát akkor már észre sem vesszük?
vacsi
@papa.49: Nekem ez a véleményem - egyszerűen azért, mert a pénz másik zsákba megy.
szegfue
@jesz: 19:33 A gáz árából 2013.jan. 1. és 2019.febr. 28. között, azaz 6 év alatt "spróroltam" 580.230 Ft-ot, azaz havi 8.059 Ft-ot... közben levitték először a disznóhus, majd a csirke ÁFA-jat 5 %-ra, ami már u.annyiba kerül, mint amikor 27 %-os ÁFA terhelte... aztán néztem a paradicsom nagybani ára szezonban (500 Ft/kg) az üzletekben 7-800 Ft/kg. Lehet, hogy valóban olcsóbb lenne a gáz, de igazad van... a napi élelmiszer árak emelkedése mellett ez már fel sem tünik.
Cincinntatus
@szegfue: Olvassa el, hogy mitisírahogyishívják!

Azt írja, hogy "az európai tőzsdei gázár az elmúlt egy év alatt szinte harmadára, megawattóránként 28 dollárról 10 dollár közelébe esett, így

a magyar kormány akár 30-40 százalékkal is csökkenhetné a hazai lakossági gáz árát!

Ha ez így lenne, akkor az EU többi államában államában is csökkenthetnék a gáz árát, a mostani magyar gázárszint alá.

Ennek semmi nyoma!
Tehát valaki aki azt mondta magáról, hogy szakértő és valótlanságot állított, Ön pedig nem használja józan eszét, készségesen elhisz minden zagyvaságot.
reagens
Van egy tippem, hol járna a gáz ára Gyurcsány alatt.
Amúgy teljesen jogos a "szakértő" kijelentése: ha nem csökkentette volna a kormány a gáz árát, most olcsóbb lenne. Ezt kutya nem venné be veszettség nélkül!
papa.49
@vacsi: Értem, én viszont csak a saját zsebemből kifizetett árat tudom értékelni, és az KURVA SOK, ARRÓL MÁR NEM IS SZÓLVA MIKOR RÁADÁSUL RITKA SZAR A GÁZ FŰTŐÉRTÉKE IS, MIKOR A GÁZKAZÁN LEÁLL ,,NINCS GÁZ,, HIBAJELZÉSSEL !!!
F_Viktor
@reagens: Tibi, amit feltételezel Gyurcsányról, az csak a hibbant hipotézised, amit orbán, garancsi és a többi NER elv társ tesz az országgal, az tény!
papa.49
@F_Viktor: A gáz importőr pont a garancsi elvtárs cége Svájcban !!!
Desischado
Na de kérem, mindenki nyugodjon már le! Keel orbánnak sok csókosról gondoskodni, hát miből fizetné őket, ha nem a néptől lopott javakkal? Szeptembertől a tejtermék és a húsok ára brutálisan nő, a gázzal együtt, ez már szép összeg ebből a szuper bérekből és juttatásokból, na meg a nyugdíjból. Hát mit gondoltok, majd orbán és a bandája nem lopja el, amit még el lehet lopni? Kell a zsozsó, még nem lenne nekik miből dőzsölni! A magyar nép meg jámboran kifizeti úgyis!
reagens
@F_Viktor: Vikikém! Tudom mit művelt Gyurcsány és bandája. Húsz évre lenullázta a szoclibeket és lehet, karcsú a becslésem.
F_Viktor
@papa.49: Írod:
"A gáz importőr pont a garancsi elvtárs cége Svájcban !!!"

+ az ő cége vásárolhatja meg az osztrák felesleges gázt és villamosenergiát, nem pedig közvetlen a magyar állami cégek.
Így évi tízmilliárdos hasznot zsebel be a nagy semmire, ezt a pénzt a magyar családok zsebéből lopva ki.
F_Viktor
@Desischado: A gyümölcs árát kifelejtetted...
De lehet árakat emelni a csillagos égig, hiszen a maffia azt hazudja, hogy a bérek már a 300 ezer forintot is elérték.
F_Viktor
@reagens: Gondolom ha orbán nem rikácsolta volna 4 éven keresztül a képedbe, hogy Gyurcsány, akkor most olyan hülye lennél, hogy nem látnád orbán gaztetteit! :-)))
man at work
A magyarázat igen-igen egyszerű... igazából gyanúsan egyszerű: O1G
reagens
@F_Viktor: Kezdjük azzal Vikikém, hogy én nem hülyézlek. Ha szeretnél beszélgetni te se tedd, mert nem fogok szólni hozzád.
A lényegről: a szoclib kormányok mindent eladtak és leépítettek. Folyamatosan megszorítottak és rombolták az életszínvonalat. A gazdaságot a Fidesz tette helyre.
Tessék, mondj rá példát ez mikor nem volt így.
Lassan nevetésben fogok kitörni ennyi tehetelen handabandázást olvasva.
F_Viktor
@reagens: Tibim,
1) Már megbeszéltük, ha ilyen érzékeny a lelked, akkor keress más pénzkereső forrást, a bértollnokság nem neked való!
2)
- Az illiberális, messze nem keresztény kormány nagy léptékben államosított, ami mind működésképtelenné, romhalmazzá vált!
- 2010 után bevettek 34 új olyan adót, amit csak a hülyéknek, agymosottaknak tudtak eladni, hogy nem megszorítás.
- A béreket még most is 44 százalék elvonás teheli, ami 1013-14-ben 49 százalék volt! Emlékezz ez 2010-ben Bajnai idejében 43,8 százalék volt!
- A gazdaság állapota nem publikus, varga minisztériumának sincs független ellenőrzőszerve, tehát a nyilvánosság elé csak olyan adatok kerülhetnek amit a pohos csúti patkány megálmodott!
vacsi
@papa.49: Alapvetően egyetértek Veled. Nem vagyok közgazdász, politikus sem, csak egy sima nyugdíjas, és én is a saját zsebemben gondolkodom. A gáz fogyasztói ára két részből adódik: a beszerzési árból, és a rá rakódó szolgáltatások árából - ez utóbbit némileg mérsékli a rezsicsökkentés. Ha ezt elvennék, és helyette a gáz beszerzési ára csökkenne, biztos vagy benne, hogy a különbözetet mi, fogyasztók megkapnánk? Ezért az a véleményem, hogy jobb a jelenlegi rendszer.
Sámannus
Ugyan ez a helyzet az árammal. A naperőművek kizárólag a csókosoknak termelnek, ők adják el.a nyomorék nincsteleneknek, és zsebre teszik a hasznát.
papa.49
@vacsi: A beszerzési ár a legkisebb tétel ebben a katyvaszban, az a döntő amit az állam rápakol, gondolj csak bele, már írtam két hónap fogyasztását, és a kiszámlázott díjat vetettem össze !!!
A következő a helyzet
az első hónap 92 m3 re fizettünk 10000 Ft.
a második hónap 25 m3 fizettünk 4500 Ft.
Én erről beszélek, a számlát végig bújva semmi nem változott csak egy tétel ,,a képzett ár,, ami a nagyobb fogyasztás hónapjában 2200 Ft/ m3, volt az utána következő hónap negyedannyi fogyasztásánál 2700 Ft/ m3 volt !!! Az összes egyéb költség megegyezett, tehát a következtetés, ha kevesebbet fogyasztasz többet vesz le rólad a tetves állam !!!
Ehhez még annyit tennék hozzá a földgáz ára évek óta csak harmada, fele annak amennyiért nekünk számolják, a különbözet ott csapódik le a garancsi cégénél !!!
reagens
@simmering73: Jó, hogy ilyen szépen bemutattad az ellenzéki vitakultúrát.
A gyűlölet ellen kell pampogni gyűlölködve és ész nélkül hülyézni, hiszen az egészből egy szót sem tud felfogni az ellenzéki tudós. Szerencsétlenek!
Sámannus
Még szerencse, hogy az importüzletek jól elvannak dugva a fogyasztók elől. Mikor a pohosék azzal dicsekednek, hogy 2030-ig biztosított az ellátás, akkor ez azt jelenti, nincsenek meg az ellátásban a piaci feltételek. A nagy zsebűek szintjén ez jelenti hogy megállapodtak hosszútávon, és garantálják egymás nyereségét. Itt a csalán verés esete forog fenn a mi kárunkra.
A másik szerencsénk, hogy a piaci ellátás kikerülése egyenlő az üzleti titkok elrejtésével. Ha az emberek látnák mi folyik ezen a téren már kitört volna a világbéke.
papa.49
@Sámannus: Minden energiahordozó kereskedelmében nyakig ül a kontár kurmány, NEM VÉLETLENÜL !!!
csak úgy....
@reagens: tibi,téged olvasgatva,kezdek hinni a párhuzamos dimenziókba...,mert az biztos,hogy te nem ott vagy otthon,mint mi.
kereső
Má megint egy hülyeség- nem a kormány tartja meg magának az extraprofitot, hanem a kormány járadékosai= met+a tulajdonosi köre.És mindazok élvezik ennek előnyeit , akik figyelem, demagógia következik-akik a luxus életkörülményeiket ebből IS!! finanszirozzák. A rezsicsökkentett "átlag dolgozónak",és kimondottan a rezsicsökkentett nyugdijasnak jut ebből a legkevesebb.
vacsi
@papa.49: Én is erről beszélek! A gáz ára itt a legkisebb tétel...
Eladott Ország
@Cincinntatus: tegnap 17:41; Aki árt mond, mondjon bért is. Magyarország az EU második legszegényebb országa. Sajnos már Románia is jobban teljesít, pedig nekik volt honnan feljönniük. Javaslom vissza az ökör szarvához.
uploads.disquscdn.com/images/f2d52ffa9199ab073dc9a31b56b061e2acaaefd7d39a272551e22ee26ad5838e.jpg?w=600&h=503
Egy főre eső GDP: www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_int024b.html
EGY FŐRE ESŐ GDP: MÁR BUKAREST IS ELHÚZOTT BUDAPEST MELLETT
qubit.hu/2019/03/06/egy-fore-eso-gdp-mar-bukarest-is-elhuzott-budapest-mellett
Cincinntatus
@Eladott Ország: Nem erről volt itt nagyba szó, hanem arról, hogy Önnek az ítélőképessége nulla.

Ha a Népszava állít egy vaskos hazugságot, akkor Ön elfelejti azt is, hogy mit tanult általános iskola alsó tagozatán.
Ha a Népszava egy "Szakértőre" hivatkozva azt állítja, hogy kétszer kettő egyenlő öttel, akkor Ön azt gondolkodás nélkül elhiszi.
ec.europa.eu/.../GD...
2019. jún. 19. Mást mond, mint amit a qubit kitalál és Önnek feltálal.

A fejenkénti GDP-t mutatja ki vásárlóerő paritáson 2018 (EU-28=100)
(Data from June 2019 Planned article update: December 2019)
Lengyelország 71
Lettország 70
Magyarország 70
Görögország 68
Románia 64
Horvátország 63
Bulgária 50
Cincinntatus
@Eladott Ország: ec.europa.eu/.../GD... szerint a fejenkénti GDP vásárlóerő paritáson 2018 (EU-28=100)
Magyarország 70
Románia 64
(Data from June 2019 Planned article update: December 2019)
Eladott Ország
@Cincinntatus: ma, 12:35; A dumádat az orbánjugendi vagy a janicsár nemzeti egyetemen fejtsed ki. Ez nem a fidesz szeminárium színtere, vagy a közpénztévé híradó, ahol évi 100 milliárdból az adófizetők pénzéből hülyíti a fidesz az állampolgárokat a nap 24 órájában, ahol az ellenzéknek kuss van!
Eurostat: Románia Magyarország előtt az egyéni fogyasztást mérő mutatóban.
penzcsinalok.transindex.ro/hir/20190619-eurostat-romania-magyarorszag-elott-az-egyeni-fogyasztast-mero-mutatoban
Ez nem a "népszava szakértője", írta, ahogy állítod, te fidesz marhája! ( Eurostat , Euronews )
Második legszegényebb Magyarország az EU-ban Euronews
hu.euronews.com/2018/12/14/masodik-legszegenyebb-magyarorszag-az-eu-ban
Fordulj vissza az ökör szarvárhoz!
Cincinntatus
@Eladott Ország: ec.europa.eu/.../GD... szerinted orbánjugend vagy a janicsár?

A te eszed milyen vágányon jár, ha elhiszed a Népszavának, hogy "az európai tőzsdei gázár az elmúlt egy év alatt szinte harmadára, megawattóránként 28 dollárról 10 dollár közelébe esett, így

a magyar kormány akár 30-40 százalékkal is csökkenhetné a hazai lakossági gáz árát?

Miközben a többi EU fővárosban mégis a gáz ára magasabb budapesti gázárnál.

Erre nem tudsz, vagy nem akarsz racionális magyarázatot adni!
Lepényleső
Ehhez nem kell szakértelem,csak a négy alapművelet;összeadás-kivonás,szorzás-osztás,
s mindjárt kiderül ez is mekkora fydes csalás?
jesz
@szegfue: tegnap, 20.13.:..átérzem írásod lényegét..főleg azt, hogy amióta rezsicsökkentés van, azóta havi 8.058.-Ft a megtakarításod a gáz rezsicsökkentés jóvoltából..szerényebb háztartásnak fele ennyi a gázszámlája.
Nem is olyanokhoz szólok, mint a két szomszédom, az egyik másodmagával lakik 13 szobában, a másik szintén másodmagával hat szobában háromszáz négyzetméteren, nekik nagyon jól jön az a kevéske rezsicsökkentés..Hogy a boltban mi mibe kerül, nem tudják, mert Bécsben vásárolnak (persze olcsóbban, jobb minőséget, és frissebbet)..nem vonattal, busszal utaznak, hanem a legújabb dzsipóval.

de akkor is igazad van.
reagens
@F_Viktor: Vikikém! Elfeledkeztem rólad, de ezen változtatok!
Ha nem neked való a bértollnokság, ne tedd!
De a lényegről: Gyurcsányék inflációt generáltak és lerontották az életszínvonalat.
Orbánék rendbe tettéķ a gazdaságot és jelentősen javítottak az életszínvonalon. Gyakorlatilag nem érdekel hány adót vezettek be ha jobban élek.
Van munkahely és nőttek a bérek. Az infláció eddig csak megmutatta magát. Ezt a kormányt nem tudjátok leváltani. Minden eddigi próbálkozás csúfos kudarccal végződött.
Nem irigyellek. Magyarázni próbálod a magyarázhatatlant és ebben a tények nem zavarnak. Szórakoztató ez a helyzet. Fuss neki még egyszer, hátha van még valami ötleted!
Eladott Ország
@Cincinntatus: tegnap 15:53; EURONEWS: Második legszegényebb Magyarország az EU-ban
hu.euronews.com/2018/12/14/masodik-legszegenyebb-magyarorszag-az-eu-ban
A keleti blokkban ennél csak a ljubljanai fogyasztók számára jelentett kisebb terhet a rezsiköltségek kifizetése (jövedelmük 3,8 százaléka). Ennek megfelelően jövedelmük legnagyobb részét a kelet-európai fővárosokban lakóknak viszi el az áram- és gázszámla: Szófiában 9,4, Bukarestben 6 százalékát, de még a prágaiak (5,3%) és pozsonyiak (4,7%) is fizetésük jóval nagyobb részét fordítják energiaszámláik kiegyenlítésére, mint a budapestiek. Igaz, innen nézve a luxembourgi (1,1%), londoni (1,6%), amszterdami (1,7%) vagy brüsszeli (1,9%) rezsiterhek - pontosabban a jövedelmi viszonyok tűnnek irigylésre méltónak.
www.portfolio.hu/img/upload/2018/09/rezsi_top_5-20180906.jpg
Cincinntatus
@Eladott Ország: Úgy tesz, mint Bodóné.
Mást beszél Bodóné, mikor a bor árát kérik.
Bodóné, ha megszólítá a korcsmáros hogy fizesse meg a bor árát, ugy szinlé mintha nem is hallaná, mit kér, és másra fordítá a beszédet.

A cikk szerint: "Az európai tőzsdei gázár az elmúlt egy év alatt szinte harmadára, megawattóránként 28 dollárról 10 dollár közelébe esett, így

a magyar kormány akár 30-40 százalékkal is csökkenhetné a hazai lakossági gáz árát

- mondta egy szakértő a Népszavának."

Erről van itten nagyba szó!
Tetszik érteni?
szegfue
@Cincinntatus: 08.19. 20:13 Először is a személyedet nem kritizáltam... továbbá én egyáltalán nem a "szakértő" megállapitására reagáltam, hanem a hsz-de erre a részére: " a többi EU fővárosban mégis miért magasabb budapesti gázárnál,..." ha M.o-n európai átlagkeresetek és nyugdijak lesznek, akkor össze lehet hasonlitani mindent válaszoltam.
Most mégis milyen "zagyvaságot" hiszek el?! Talán mert nem érdekel az Általad leirt "összehasonlitó" adat? Hiszen ez olyan szerintem, mintha 1 körtét összehasonlitanál 1 almával.
Eladott Ország
@Cincinntatus: ma, 08:11; Az általam közölt adatok az EURONEWS-tól való és nem Bodónétól. Egyébként meg aki árt mond, mondjon bért is. Nem mindegy hogy a gáz árát egy Nyugat-Európai fizetésből kell kifizetni, vagy Európa második legszegényebb ( vásárlóerőt tekintve) országának fizetéséből. Az általam közölt grafikon ezt mutatta. Nem véletlenül szavaz kettős lábbal az aktív munkaerő, te fidesz marhája! A szemináriumodat meg a fidesz barmai közt add elő, seggfej! Húzzál el a 3,14csába! Íme a potenciális fidesz szavazó. uploads.disquscdn.com/images/c1b3ff1753ccffa780e1d9781a4b8228491461c974b81da5e969b6cb99b81be1.jpg?w=600&h=624
1magyar
@reagens: Az adókat főleg a szegény rétegre vetették, pld. megszüntették a minimálbér szja mentességét és a betegek,rokkantak éhenhalás szélén tartása.
A gazdagok gazdagodtak.
A gáztámogatás is jobb volt a szociknál.
reagens
@1magyar: Mindenkinek adózni kell. A szegények is igénybe veszik a szociális rendszert és az infrastruktúrát. Na és ki a gazdag? Csak nem az aki dolgozik? Na szegények lehet menni dolgozni. Rengeteg munkahely van. Nem kötelező közmunkásnak lenni. A gázt pedig ne támogassák. Adjanak adókedvezmènyeket.
Eladott Ország
@reagens: ma, 11:25; Minek a pedagógus? Én sem tanultam, oszt' látod mire vittem?
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/04/12705492_995829030453874_3400939487193956882_n.jpg
Angol kutatók megállapították, hogy a közpénznek nagyobb a tápértéke, mint a munkabérnek.
uploads.disquscdn.com/images/4543c50b29b665a9d3ae7faad1d18ac6654a7e32958bc7999a0a377dc6526f17.jpg?w=600&h=360
A NER tagoknak/vazallusoknak/hűbéreseknek/oligarcháknak minek is dolgozni! Aki nem bírja az osztályharcot, az annyit is ér.
1magyar
@reagens: Mondjuk meg is érdemlik a szegények, hogy sanyargassák őket amiért nem aggatják fel a nyomorgatóikat.Nem verik le őket a "magaslesről", hogy helyükbe lépjenek.
1magyar
@reagens: Vagy menjen mindenki politikusnak, lopjon, csaljon, hazudjon, ígérgessen és szedje meg magát, írja a törvényeket magára?
reagens
@1magyar: Elmondtam már de nem figyeltél: dolgozzanak. Akkor nem lesznek szegények. Ezek főleg munkakerülő, megélhetési gyerekgyártk.
kereső
@reagens: A te "logikád szerint" 4,6 millió munkakerülő és gyerekgyártó van az országban- merthogy ennyi a szegénységben élők száma 2019-ben orbanisztánban. Hülye-hülyébb-leghülyébb- fidesses.
Yoda69
A sok fideSS birkanak meg a VIM-es dobozt is le lehet tolni a torkan azt seem veszik eszre. Akkor pont azt szurnak ki, hogy a fideSS atbassza oket a gazarral? A tobbseguk csak a fideSS-tevebol tajekozodik, ott meg ilyesmit nem mondanak be. Meg minding abban a tudatban elnek hogy mennyir nyertek a rizsacsokkentessel.
Az orbanok meg tiborcok super-millardosok lettek.
reagens
@kereső: Azzal beszélj ilyen hangon aki ilyen tahó parasztnak nevet! Na ő megérdemelné!
kereső
@reagens: én csak ragoztam-ugye milyen gyönyörű,és kifejező a magyar nyelv?
reagens
@kereső: Megmondtam. Azzal beszélj így aki erre tanított. Én normálisan beszéltem veled. Viszont is elvárom.
F_Viktor
@reagens: Írod:
"Gyurcsányék inflációt generáltak és lerontották az életszínvonalat."

Olyannyira, hogy 2006-ban minden erőlködés nélkül behúzták a választásokat :-))) Úgy, hogy az előző ciklusban sem erőltették meg magukat a kormánypártok (négy évig nem csináltunk semmit (by Gyurcsány)).
Mert hála a fityesznek, akik lehetővé tették a devizahitelt, amivel éltek is a magyar családok, jobban éltek, mint a rendszerváltás után bármikor! Megvalósíthatták álmaikat.
Vagyis nagy ívben tettek az idézett fityeszes propagandaszövegedre!

Aztán következett be 2008 év végén a pénzügyi és gazdasági világválság, ami nagyon jól jött orbánnak.

Írod:
"Orbánék rendbe tettéķ a gazdaságot és jelentősen javítottak az életszínvonalon."

1) A gazdaságot nem orbán, hanem Bajnai és Oszkó tette rendbe!
Bajnai úgy fogalmazott, hogy ott hagyta orbánnak a fiókban hogyan lehet két éven belül fejlődő gazdasági pályára állítani az országot, illetve visszafizetni az IMF hitelt (megjegyzem a hitelek 48 százalékát orbán verte el, mint pl. a MOL részvények előnytelen visszavásárlására az oroszoktól!).

2) Az a 2,5 millió magyar és családja biztosan nem osztja véleményedet akiknek minimálbérét orbán (elcsolcsy elftárs) megadóztatta! Vagy azok a nyugdíjasok, akiknek orbán megígérte a 13., sőt 14. havi nyugdíjukat!
Vagy azok a MANYUP-tagok, akiknek millióit és jövőjét ellopta a gazdatested!

Írod:
"Gyakorlatilag nem érdekel hány adót vezettek be ha jobban élek.
Van munkahely és nőttek a bérek.
Az infláció eddig csak megmutatta magát."

1) Ebből a munkahelyek ami igaz. Köszönhetően orbánnak, hogy 1,5-2 millió életerős magyar elhagyta az országot!
F_Viktor
@reagens: Folyt...

2) Ha téged nem érdekelnek az adók, akkor:
- nem fizetsz adót, amin egy fityeszes bértollnoktól, egy erkölcsi hulladéktól igazán el sem várok,
- egy igénytelen világ barma vagy, annyi eszed sincs, hogy megértsd az adó(k) lényegét!

3) Nőttek a bérek:
Ez igaz. De a béreket nem orbán adja, hanem a munkáltató!
Béremelésből legjobban a költségvetés jár, azaz a NER-huszárok. Magasabb bér, több adóbevétel, magasabb bér, nagyobb fogyasztás, nagyobb fogyasztás még több 27 százalékos (a világ legmagasabb) ÁFA bevétel!

S itt említeném, hogy "Az infláció eddig csak megmutatta magát."-ban a lényeg, hogy EDDIG.
Mert eddig is egy KSH hazugság volt a szinte 0 százalékos infláció, aki megnézi, hogy miért mennyit fizet, az eddig sem hitte el, a pénztárcája egészen mást mutatott.
Most pedig, elnézve pl. a zöldség, gyümölcs, kenyér, stb. árakat, 20 százalék körüli infláció tapasztalható.

Tibi, ezt is benyaltad, mikor a propaganda negyedévente veri a mellét a béremeléssel, akkor nekik jut több a zsebükbe! :-)

Írod:
"Ezt a kormányt nem tudjátok leváltani."

Igaz, nem lehet leváltani, mindent a kezükben tartanak, repertoárjuk az 5 kiló burgonyától a választási software manipulációig terjed, ellenben megdönteni meg lehet őket!
F_Viktor
@reagens: Elnézést kérek attól a 3-3,5 millió devizahitelestől, hogy megfeledkeztem róluk, mint akiknek életszínvonalában hatalmas pozitív változást okozott orbán forint bedöntése!!!

Természetesen ezzel is a NER-maffiatagok jártak csak jól, szartak 1,5 millió magyar család fejére!
Halkan jegyzem meg, hogy 2009 decemberében 264 forint volt egy eoró, ma pedig pl. a CIB-nél 340,45 forint!
F_Viktor
@reagens: Euró helyett CHF-ot kellett volna írnom. Tehát 1 CHF 2010 januárjában 180,4 forint volt, ma pedig a CIB-nél 312,7 forint!
Tapsolj Tibi O1G-nek!
reagens
@F_Viktor: Kezdjük az elején.

A nagy deviza hitel. Ki is a felelős?

"A "devizában nyilvántartott hitel" nevű gyalázatot 2004-2008 között vették fel a családok. Ekkor még élt a forint sávvédelme, ami azt jelentette, hogy egy az MNB által meghatározott sávközéptől csak +- 15 %-kal térhet el az árfolyam. Ha ettől nagyobb eltérés alakulna, akkor az MNB köteles beavatkozni (nyíltpiaci műveletekkel, deviza eladással, deviza vétellel)! A beetetési szakaszban nagy szükség volt a sávvédelemre, mert az alacsony kamat mellett ezzel nyugtatták meg a gyanútlan hitelfelvevőket. A teljes kormány és a bankrendszer abban a hitben ringatta az adósokat, hogy 170 Ft fölé soha nem mehet a svájci frank! Ezt a megállapodást rúgta fel az akkori szocialista kormány a bankoknak kedvező módon! 2008 február 26.-án az offshore "monetáris népbiztosok" felmondták a forint sávvédelmét! A kormánytagok tudtak Offshore Simor tervéről, akinek a havi 8 milliós alapfizetésért, és 100 milliós jutalmakért a magyar fizetőeszköz védelme lett volna a legfőbb feladata! Ők milliárdokat kaszálhattak ennek a bennfentes információnak időben való megszerzése által; vígan talicskázhatták a pénzt offshore számláikra!"

Kis adalék a deviza hitelhez a felelősök neveivel. Oszkó Péter pénzügyminiszter találmánya volt.
"Ennek a pénzügyi szélhámosságnak a kormányzati felelősei: Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, László Csaba, Draskovics Tibor, Veres János, Farkas Ádám (PSZÁF elnöke). A felelősök ellen soha, senki nem indított kártérítési eljárást! Simor András, a 2013-ig hivatalban lévő jegybankelnök a kormányt szándékosan hátráltatta abban, hogy segíteni tudjon a károsultakon. Simor a következőt nyilatkozta: "Hagy tanulják meg a magyar hitelezők, hogy nincs ingyen ebéd!"

Tehát ezt nem kéne a Fideszre kenned!
reagens
@F_Viktor: 1. Orbán verte el az IMF hitelt.- Igen. Ő vette meg a MOL részvényeket azon a pénzen amit Gyurcsányék vettek fel. A felvett pénzzel csak Orbán tud ilyetén módon elszámolni, mert a Gyurcsány éra egyetlen politikusa sem tudja megmondani, hová tüntették el a többi pénzt. Ez a pénz Magyarországot szolgálta, mert a MOL tulajdonlásával nőtt a nemzeti vagyon. A többit a szocik ellopták!

2. Orbán ígért 14. havi nyugdíjat, de Gyurcsányék vették el a 13. havit. Ennek az erkölcsi vonzatáról ennyit. A tönkretevőt nem emlegeted, csak az igérgetőt!
MANYUP- Nem volt kötelező kilépni és az államnak adni a pénzt. Benn lehetett maradni, de akkor nincs állami nyugdíj. Ez bizony szabad döntés volt!
reagens
@reagens: Adók. Nem érdekel, amíg az életszínvonalamat nem befolyásolják. Jelenleg az adóterhek elviselhetőek.

Tények: Orbán alatt nőtt az életszínvonal, emelkedtek a bérek és nőtt a munkahelyek száma. Családvédelmi és segítő intézkedéseket tett. A külföldre kivándorolt munkaerő miatt pedig kérd számon az Eu munkaerő szabad áramlása elvét, amit a csatlakozáskor elfogadtunk. Ez nem derült égből a villámcsapás volt, hanem egy folyamat része.

Összességében úgy látom, hogy próbálsz érvelni a nemzetromboló eszmerendszered mellett, csak nem túl sikeresen. Az Orbán kormány a nagy többség érdekeit szolgálva viszonylagos jó létet és biztonságot teremtett a szoclib katyvasz után, akik majdnem csődbe juttatták Magyarországot. A mostani választásokon is a kormánypárt jelöltjei magasan az esélyesek. Ez a szavazók miatt lehetséges, akik többségükben elégedettek. Senki nem megy utánuk a szavazó fülékébe így a befolyásolásról és megfélemlítésről szóló legendáktól légy szíves kímélj meg!
Isét a Fidesz nyer és a történelmi hibája ott csúcsosodik ki az ellenzéknek, hogy ezt folyamatosan elhazudja és nem fogadja el! Így ott is maradnak a gödör alján, mint eddig!
reagens
@reagens: Bocsi. Az utolsó is neked szólt!
reagens
@F_Viktor: A francba! Már kétszer nyúltam mellé! Bocsi! Neked válaszoltam!
reagens
@Eladott Ország: Biztos meglep, amit mondok, de beszélgess a kis barátaiddal, mert errea a stílusra nem vagyok vevő! Világos dezsőke?
F_Viktor
@reagens: Írod:
"A nagy deviza hitel. Ki is a felelős?
(...)
Kis adalék a deviza hitelhez a felelősök neveivel. Oszkó Péter pénzügyminiszter találmánya volt.
(...)
A felelősök ellen soha, senki nem indított kártérítési eljárást!"

Tibikém, megtaláltam a forrásodat ahonnan a hosszú idézeted, ezzel csak annyi a bibi, hogy ehhez a nevét senki nem adta, 8-10 fityesz komisszár idézgeti csak.

De menjünk sorba:
1) Ki a felelős?
Pl. aki törvényileg lehetővé tette a devizahitel felvételét.
2001. nyara (Orbán kormány, 2001. évi XCIII. törvény, ez nyitott utat a devizahitelezésnek, ami korábban a lakosságnak nem volt lehetséges )!
2001-ben orbán vezette kormány volt, tehát ki a felelős?

De folytatom:
Járai Zsigmond (fityesz), az akkor még független MNB elnöke, 2003-ban brutális, 10 hónap alatt 6 százalékpontos kamatemelést hajtott végre, ezzel szinte megszüntette a forint alapú hitelfelvételt, vagyis ő a felelős, hogy a lakosság számára csak a devizahitel maradt!

2) Tibi, Oszkót teszed felelőssé??? Nagyon butus vagy Tibikém, talán túl sokat térdelsz orbán pocakja alatt?
Oszkó 2004-ben a Deloitte tanácsadó cégnél kezdett el dolgozni, mint üzlettárs, 2007-től a cég vezetője lett.
Tehát, mikor volt alkalma tönkretenni több millió család életét?

3) Felelősöket azért nem mert orbán és csahosai megnevezni, mert saját soraikban vannak akik megnyomorították a devizahiteleseket!
Mint már írtam, a CHF még a pénzügyi válságkor is 190 forint alatt maradt, addig ma már 310 forint felett szárnyal!
S mindez köszönhető a fityesz-maffiának!

Írod:
"Tehát ezt nem kéne a Fideszre kenned!"

Tibim, én nem kenem rájuk, ezek azok a tények, amik a lakosságot a bankok karmaiba kergették!
DE! Az is tény, hogy a devizahitelesek még a pénzügyi- és világgazdasági válság idején is tudták hiteleiket fizetni, de már az orbán maffiakormány szándékos forint leértékelést már nem bírták el, ekkortól dőltek be a hiteleik!
Vagyis csakis orbán és a NEWR-maffiatársak kapzsisága okozta a...
F_Viktor
@reagens: Írod:
"A felvett pénzzel csak Orbán tud ilyetén módon elszámolni..."

Erre majd visszatérek mikor keresünk 500 milliárdot, ami a MOL részvények felvásárlása utáni űrben lebeg valahol...

Írod:
"...a Gyurcsány éra egyetlen politikusa sem tudja megmondani, hová tüntették el a többi pénzt."

Tibi, ha kinéznél a pohos hasa alól, talán ellátnál az ÁKK éves jelentéséig is.
Akkor bizony nem beszélnél hazugságokat!
Tehát, az akkor még független ÁKK éves jelentéséből mi is derül ki? Hová költötte a Gyurcsány-Bajnai kormányok a pénzt (nem csak IMF hitel volt, az EU (EB), a Világbank is adott olcsó finanszírozást!)?

De kezdem azzal, hogy miért is volt szükség a hitelre (a fityesz frakció gyorsabb hitelfelvétel miatt szólalt fel), tudom, hogy fogalmad sincs róla, ha Gyurcsányt hibáztatod az államcsőd közeli helyzetért?!
Lényeg, hogy az ország hitelezői egyik napról a másikra kivonultak az állampapír mögül, tehát pénz nélkül maradt az ország ás ténylegesen az államcsőd szélére került az ország. A kivonult hitelezők után kétségessé vált a nyugdíjak kifizetése, az állami szervek működtetése, stb.
Lásd USA idén január, mikor a Kongresszus republikánus és demokrata párti törvényhozói nem tudtak megállapodni a költségvetés tekintetében, részlegesen leállt az USA kormányzat.

Akkor a részletek az ÁKK adatai alapján:
- 262 milliárdot költöttek a 2008-as költségvetési hiány fedezésére,
- 770 milliárdot vitt el a 2009-ben lejárt állampapírok finanszírozása,
- 567 milliárdért vett vissza állampapírt az ÁKK 2009-ben
- 511,5 milliárd forintot vitt el 2009-ben a bankmentő csomag, azonban ezt később visszafizették az érintett pénzintézetek,
- 1,4 milliárd eurót hívott le az MNB a devizatartalékoknak,
- 470 milliárd forint ment el a 2009-es deficit finanszírozására,
F_Viktor
@reagens: Írod:
"Adók. Nem érdekel, amíg az életszínvonalamat nem befolyásolják. Jelenleg az adóterhek elviselhetőek."

Nem érdekelnek, mert egy igénytelen f@sz vagy, akinek agytekervényei a szívott O1G-vel egyenes arányban egyenesedik!
Szimpátia nulla, szociopata vagy Tibikém!

Nem titkolom, hogy Dániában élek. Ott ahol évek óta a legboldogabbak az emberek. Pedig qva sokat kell adózni, viszont minden kormány úgy gondolja, hogy a magasabb adók jobb társadalmat hozhatnak létre.

A dán állampolgár úgy érzi gondoskodnak róla, mindezért 50 százalék adót fizet, amivel a dán állam becsülettel gazdálkodik a jólét megteremtése érdekében.
Minimális a korrupció, nem veszteséges kisvasutakra, kihasználatlan stadionokra költik a Zemberekre szánt pénzeket, hanem az állampolgárok jólétére.
Kórházakban egy beteget 3 ápolónő ugrál körbe, ebédnél 6 fogás közül választhat, az orvos 6-7 millió forintnyi koronát keres, nem kuncsorogja el a nyugdíjas utolsó filléreit.
Az oktatás ingyenes, 30 éves korig a világ bármelyik országában tanulhat a tanulni vágyó.
A dánok nem aszerint választanak foglalkozást, hogy mennyit fognak keresni, és milyen presztízzsel jár a munka, hanem hogy mivel foglalkoznának szívesen, mire éreznek elhivatottságot.

Dániában, mivel egyformán becsülete van a takarítónőnek, a tanárnak, a kukásnak és a bankárnak, sokkal kevésbé hierarchizált a társadalom, nincsenek alsóbbrendű és felsőbbrendű csoportok. Itt is vannak tehetősek és kevésbé jómódúak, de nincsenek leszakadtak és elszaladtak.

A dánok bíznak egymásban, és bíznak az államban is (oda merik adni a fizetésük felét). A szupermarketben nincsenek biztonsági őrök, mert mindenki tudja, az áruért fizetni illik. Amíg vásárolnak, a közért előtt hagyják a babakocsit, nem tartanak lesben álló gyerekrablóktól. A dánok bíznak és biztonságban érzik magukat, nem félnek attól, hogy kijátsszák vagy becsapják őket.
F_Viktor
@reagens: Folyt...

Tibi! Te egy igénytelen tahó vagy, aki (pénzért, vagy hitből) kiszolgál egy hazaáruló rezsimet, akinek megfelel az orbáni jövőkép, a rabszolgaság, illetve a jobbágysors!
reagens
@F_Viktor: Figyelj csak vikikém! Tiszteletlen és mocskos szájú vagy velem amit nem tudok, hogy tanult tahóság vagy fajtajelleg. Ha szeretnél velem beszélgetni, akkor olyan tiszteletet követelek meg, mint amit én adok. Gondold át kisfiam mert nem pazarlom egyébként rád a drága időmet.
Rockxy
szagértő logicáját követve a gáz ingyen lenne, ha az árát többszörösére emelnék.
nem?
vagy nem?
Rockxy
jó hallani a sok nyávogást.
4 millió szegényember.
akkó én nem itthon lakom, vagy mi?
minden második magasvérnyomásos nyugdíjas elektromos bicajjal száguldoz.
minden harmadik magyar túlsúlyos és csüngőhasú, mint a zorbán.
mirű van akkor itten a sirám?
CsipkeRózsa
@reagens: 21:54

Nem időpazarlás, ha F_Viktor írásait olvasod, sok értelmes, új ismeretet lehet belőlük tanulni, ezek mind tények.

Új jelzőket használsz: "fajtajelleg"
reagens
@CsipkeRózsa: Az ember soha nem csiszolhatja elég tökéletesre a tudását! Igyekszem!

A sok okossággal viszont egy nagy bökkenője van az említettnek. Leragad a részletekben és csak azokat a tényeket hajlandó figyelembe venni, ami a koncepcióját alátámasztja. Ezzel az a baj, hogy nagyon sok részlet kérdésben igaza van ugyan és jól látja a hibákat, de a rendszer szintű gondolkodást ez zsákutcába viszi.
Természetesen lehet az Orbán kormányt bírálni és a hibáikat felsorolni, de ebből azt a következtetést levonni, hogy megbuknak, hiba. Ellenzéki oldalon megy a varázslás és a számmágia, nem is szólva a leglehetetlenebb magyarázkodások kiagyalásáról, de a többség még mindig Orbánra szavaz!
Rockxy
@CsipkeRózsa: nem tény Rózsika!
vélemény!
CsipkeRózsa
@Rockxy: Ha a tegnapi 14:16-ra válaszoltál, bizony F_Viktor írásai tényeket tartalmaz, olvasd végig azokat.
Cicamama55
Az elmúlt hetekben hallottam egy közgazdászt, ugyanezt mondta, mint ami ebben a cikkben áll...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.