Hétfő estére eloltották a tűzoltók a Soroksári út és az Ipar utca kereszteződésében lévő épület tetőszerkezetében keletkezett tüzet, de az utómunkálatok még tartanak – mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

Eloltották a Soroksári úti tüzetTájékoztatás szerint a "lánggal égést" megszüntették a 2400 négyzetméteres tetőszerkezetben, de parázsló részeket még keresnek,

40 tűzoltó dolgozik még a helyszínen.

A hétfő délelőtt kigyulladt tetőszerkezet oltására 75 tűzoltó 23 tűzoltó gépjármű, köztük 5 magasból mentő vonult ki a korábbi tájékoztatás szerint.

Eloltották a Soroksári úti tüzet
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a tűzesetben senki nem sérült meg, az ügyben folyik a tűzvizsgálat.

Budapest IX. kerületének önkormányzata délután azt közölte az MTI-vel, hogy a Bakáts téri polgármesteri hivatalban

szükségszállást nyitottak az érintett Ipar utca 2A és 2B, valamint a Soroksári út 16 alatti házakból kitelepített lakóknak.

A házakban összesen mintegy 220 bejelentett lakót tartanak nyilván. A kerület vezetése minden érintettel felveszi a kapcsolatot, megoldják mindenki lakhatását, elhelyezését.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.