A katonai tisztavatáson tartott köszöntőjében a honvédelmi miniszter hangsúlyozta, hogy erős honvédségre van szükség.

Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, kedd reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. A lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a nemzeti lovas díszegység.

A ceremónián a köztársasági elnök mellett Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka, a kormány képviselői, továbbá állami és katonai szervezetek, a diplomáciai testület képviselői, valamint több száz érdeklődő vett részt. A lobogó felvonása után a honvédtisztjelöltek tették le esküjüket.

Honvédelmi miniszter: erős honvédség kell Magyarországnak

A katonai tisztavatáson tartott köszöntőjében a honvédelmi miniszter hangsúlyozta:

a béke és a biztonság megőrzésére Magyarországnak erős honvédségre van szüksége. Ehhez jól felszerelt, korszerű, a 21. század kihívásait kezelni képes technikai eszközök és jól kiképzett katonák kellenek.

Benkő Tibor az esküt tevő honvédtisztjelöltektől azt kérte, legyenek büszkék arra, hogy a honvéd nevet viselhetik, legyenek mindig méltók a szolgálatra, és mutassanak példát a haza iránti hűségből, szeretetből és bajtársiasságból.

Délelőtt légi parádét tartanak a Parlamentnél, de a központi rendezvények között idén is lesz parlamenti nyílt nap, Magyar ízek utcája, emellett a Várkert Bazárban, valamint a Clark Ádám téren is programokkal, koncertekkel várják az ünneplőket. Délután a szokásokhoz híven megrendezik a Szent Jobb-körmenetet. Az ünnepi programokat az esti tűzijáték zárja a fővárosban.

Cikk- és címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.