Szerdán ugyan érkezik egy kis hidegfront, a délkeleten élők alig érezhetnek belőle majd valamit, a hétvégén azonban ismét sok napsütésben lesz részünk. Szombaton és vasárnap országos kánikula vár ránk, délutánonként 30-35 fokos maximumokkal – írja az idokep.hu.

Az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat, a hőmérséklet délután 31 és 35 fok között várható. Az előrejelzés szerint kedden túlnyomóan derült lesz az ég, csak az északnyugati, északi tájak felett lehet némi felhőzet. Napközben napsütéses idő várható. Csapadék az ország döntő részén nem valószínű, csak Sopron térségében lehet egy-egy zápor vagy zivatar. Északnyugaton helyenként megélénkül az északias szél. Hajnalra 13 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán több órára kisüt a nap. A nyugati és északi megyékben előfordulhat zápor, zivatar, másutt nem valószínű csapadék. A szél több helyen megerősödik, a Dunántúlon néhol viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 16-22, a maximumhőmérséklet nyugaton 25, keleten 34 fok körül alakul.

Csütörtökön is többórás napsütés várható, csak helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A szél az ország keleti felében eleinte erős lesz, majd fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Pénteken is sok lesz a napsütés, de helyenként kialakulhat zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 14-19 fok lesz. Napközben 26-31 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan valószínű zápor, zivatar. A szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében viharos széllökés is lehet. A minimumhőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű. A nappali maximumok 26 és 31 fok között alakulnak.

Vasárnap is jellemzően napsütéses lesz az idő, szórványosan várható zápor, zivatar. Zivatarok környezetében lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben. Egyes helyeken 31-35 fok is lehet.

Forrás: idokep.hu, MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
@simmering73: Azokból, akik még nem nyaraltak, ki akarják préselni az utolsó forintjukat is. Egyébként meg, globális felmelegedés...bla, bla.
levarosbukta
@simmering73: két fok ide vagy oda, nem oszt nem szoroz
simmering73
@levarosbukta: A címre reagáltam. A mostani után nem jön még melegebb.
papa.49
Cserélni kéne már a levelibékát, mert hülyeségeket mutat )))))))))))))))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.