Igencsak undorító jelenségnek volt szemtanúja szombaton egy dunaújvárosi férfi: habzó foltokban állt össze a part mentén a barna szennyvíz a Dunán. A látványt ráadásul tetőzte az orrfacsaró bűz is, ami ugyan az RTL Klub Híradójának stábja szerint mára megszűnt, de még mindig találtak szennyvíz darabokat a vízben amikor napközben a helyszínen jártak.

Tisztítatlanul ömlik a Dunába a szennyvíz Dunaújvárosban – videó

A férfi videót is készített, majd a rendőrségre ment, ahol bemutatta a képsorokat. Elmondása szerint gyakran jár le a Dunához, de ilyet sosem tapasztalt előtte. Az ügyeletes, látva a felvételt, egy járőrt küldött a vízhez.

A Katasztrófavédelemhez és a kormányhivatalhoz azonban nem érkezett bejelentés, a Híradó megkeresésére a Fejér megyei Rendőr-Főkapitányság azt közölte, ellenőrizték a partot, de akkor már nem találtak szennyeződésre utaló körülményt, bár ha kell, intézkednek is.

A szemtanú szerint a szennyezés a partszakasz közvetlen közelében lévő víztisztítóból jutott a folyóba, a polgármester azonban azt nyilatkozta a történtekkel kapcsolatban, nincs ok a pánikra, a szennyvizet tisztítják.

"A tapasztalt felhabzás csak egy jelenség, amely a szakértők szerint a nagy esőzések után időnként előfordul."

Hogy ez valóban létező jelenség, nem kétséges, bár a helyiek szerint legalább egy hete nem esett a környéken.

Forrás: Blikk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.