Vádat emeltek a fideszes Simonka György és társai ellen. A vádlottak valamennyien szabadlábon védekeznek.

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György és 32 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken – írták közleményükben.

A NAV Központi Hivatal Pénzmosás Elleni Információs Iroda feljelentése alapján indult ügyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Simonka Györgyöt, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

A vádirat lényege szerint Simonka György és társai tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult.

A mai napon a Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben 33 személy ellen emelt vádat, akik közül csak Simonka György közszereplő. A vádlottak valamennyien szabadlábon védekeznek.

Forrás: ugyeszseg.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

man at work
Ugye másoknak is egyből Czeglédy Csaba neve ugrott be?
A különbség, ahogy bánnak a két emberrel - pedig Simonka BIZTOS, hogy bűnös - óriási.
Az egyikük a családjától elvágva jogtalanul börtönben, míg a másik Orbánnal parolázik, meg vigyorog a kamerába a Karmelita kolostorban.
Akinek ettől nem nyílik ki a bicska a zsebében, az... azzal valami komoly baj van!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
@man at work: Már pedig szabad lábon is fog maradni,mivel Polt Főügyész majd vissza dobja az egészet,hogy alaptalan.Egyetlen dolog lehetséges ahhoz,hogy bűnös legyem,amennyiben a vezír valamelyik leosztásnál nem kapta meg a rábólintás összegét.Ez csak azért nem hihető,mert ha ez lenne a háttérben már az egész társaság börtönbe hűsölne. na majd kiderül.Ugye Simicska óra minden lehetséges.Már annyit gondolkoztam azon is,hogy Lázár is kiesett a pikszisből,csak őt ismerve,nem fogja még Viktortól sem eltűrni,hogy lapátra tegye.Nem azt mondom,hogy a nép mellé áll,mert azért annyira nem olyan Ő,csak ha a lefokozás azért történt,mert a strómanja Lázárnak a hegedűs,csúnyán megbukott.Ráadásul azóta is egyre bátrabbak a városok,ha összefogásról van szó.
papa.49
@RonaGyuri: Igen de MINKET SÉRT, hogy ezek a senkik lettek kitüntetve !!!
kereső
a költségvetési törvénybe rejtve úgy módosította a Fidesz-KDNP, vagyis a kormánypárti többség a Büntető törvénykönyvet (Btk.), hogy a jövőben szinte lehetetlen lesz bizonyítani, hogy egy bűncselekményt bűnszervezetben követtek el.-lex simonka.
Edmond Dantes
Beáldoztak egy parasztot,hogy védjék a vezért.Na meg a vejét,na meg az egész pereputtyát.Az eljárást elhúzzak mindaddig,míg el nem évül.Különben is kitől hajtanák be a lenyúlt másfél milliárdot??
Lepényleső
Esti mese naiv magyaroknak? (Évekkel ez előtt a minimum 1 600 millió Ft nyomtalan eltűnése
a kisebbségi vezető kezében,akadályt gördített eléje,hogy tanácsadó legyen a "miniszter-
elnökségen"? Van olyan dőre,aki felül erre a mesére?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.