Egy személyautóban utazó három ember meghalt szerda este Kismarosnál, amikor járművük a fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott és összeütközött egy vonattal – közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

Tragikus vonatbaleset Kismarosnál – három ember meghaltFotó: Pixabay

A tájékoztatás szerint 19 óra körül

egy nemzetközi gyorsvonat személyautóval ütközött a 12-es főút 9. kilométerszelvényénél, Kismaros és Nagymaros között.

Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese közölte, hogy a Varsó felől a Nyugati pályaudvarra tartó Báthory EuroCity ütközött össze a személygépkocsival. A helyszínelés és a műszaki mentés idejéig a vasútvonal mindkét oldalán vágányzár van életben, ezért a Budapest-Vác-Szob vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje.

A sajtóügyeletes közölte, hogy egyik busztársaság sem tudott vonatpótló autóbuszt biztosítani, de a Volán menetrendszerinti járatain a vasúti bérleteket és utazási igazolványokat Vác és Nagymaros között elfogadják. A vonatok Verőce és Nagymaros állomásig közlekednek és onnan indulnak vissza Vác, Budapest, illetve Szob felé. A nemzetközi vonatok Vác és Nagymaros állomásig közlekednek.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Csámpai Attila elmondta, hogy a műszaki mentést a váci és fővárosi tűzoltók mellett a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat munkatársai végzik.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
Mit mond a barlangász? Aki hülye haljon meg.
Hogy lehet piros jelzésnél áthajtani vasúti kereszteződésben?
jesz
Japánban fordult elő ilyen kiírás vasúti átjárókban (óriási betűkkel): " Ebben a vasúti átjáróban a vonat kétszáz kilométeres sebességgel halad át, még akkor is, ha ön a tiltás ellenére járművével a síneken tartózkodik."

Húsz évvel ezelőtt szüntették meg az utolsó szintbeli kereszteződést.
Mirabilis
Amúgy meg elgondolkodtató: Mennyi ilyen vasúti baleset van. Tényleg vak a szeme ennyi vezetőnek és utasnak, hogy nem látja a piros lámpát?!
Vagy nem jól működnek a lámpák?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.