Több civil Facebook-csoport képviselői adtak át petíciót a MÁV-nak szerdán – írja az Index

Elegük van az utasoknak a MÁV-ból, tüntetés lehet a vége
Fotó: MTI/Kálmándi Ferenc

Az utasok elsősorban a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon, illetve más agglomerációs járatokon tapasztalt minőségromlást kifogásolják.

A felsorolt problémák között van a késések, a légkondi hiánya és a személyzet viselkedése is.

A mávosok a helyzetek 90 százalékában totálisan tájékozatlanok, sőt, még kikérik maguknak, ha az utas kérdezni mer tőlük, merthogy ők sem tudhatnak mindent (a gyakorlatban: soha semmit). Nem tudjuk, ez miért van így, minden normális munkahelyen elvárás ugyanis, hogy aki a cég ruháját viseli, az felelős is a magatartásával a cég valamilyen szintű működéséért. A kiinduló állomásokon is gyakoriak az egymásnak ellentmondó információk, a hangosbemondó nem hallható, ha valaki már felszállt a vonatra, és elenyésző alkalommal fordul elő, hogy a kalauz végigmenjen és tájékoztassa a vonaton ülőket a várható indulásról és egyéb körülményekről.

- idézett az utasok panaszáradatából az Index.

A petíció végén leszögezik: ha nem javulnak az utazási feltételek, demonstrációt sem tartanak kizártnak.

A MÁV azt közölte, 

mintegy 6 milliárd forintot csoportosítanak át MÁV belső forrásból, hogy mások mellett a Köki és a Nyugati közötti kritikus szakasz állapotán javítsanak.

Emellett hamarosan jönnek az emeletes KISS motorvonatok, amelyek sokkal megbízhatóbbak lesznek, mint az elhasználódott mozdonyok, tisztábbak és nagyobb kapacitásuk lesz mint most. 

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Tuntetes? Ezert?
Ugyan.
3 millio ember szotlanul turte fogy a fideSS ellopja nyugdij megtakaritasat, akkor pont azert tuntetnenek mert koszos es kesik a vonat? Kizartnak tartom. De ha megis lenne, annak semmi kovetkezmenye se lenne, mert ez egy kovetkezmenyek nelkuli orszag, addig amig a fideSS buneirol van szo.

Az meg hogy az uj vonat tiszta, az termeszetes egy uj beszerzes eseten. Majd nezzuk meg 1 het mulva. Olyan lesz mint a 30 eve uzemben levo koszos mocskos szerelvenyek.
orbanisztan mar csak ilyen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A homolyagomolya fizetését csökkenteni 1 Ft.ra míg normálisan nem működik a máv. !!!
RonaGyuri
Az egészségügy és az oktatás után már a közlekedés is gyors romlásba kezdett, ami tekintettel az egyébként is szar állapotára ...
staro2
Micsoda különbség,ha az emeletes szerelvény késik, kimarad, nem is indul, vagy ugyanez a régi koszossal történik.
Az utasok boldogok lesznek.és a gyerekek versikéket írogatnak a MÁV hoz.
jesz
aszongya a cím: ..."tüntetés lehet a vége"...

Nem lesz tüntetés. Nagyhirtelen lenne még több tucat sérelem, amiért tüntethetnének...de eszébe sem jut senkinek...vajon miért?
Yoda69
Tuntetes? Ezert?
Ugyan.
3 millio ember szotlanul turte fogy a fideSS ellopja nyugdij megtakaritasat, akkor pont azert tuntetnenek mert koszos es kesik a vonat? Kizartnak tartom. De ha megis lenne, annak semmi kovetkezmenye se lenne, mert ez egy kovetkezmenyek nelkuli orszag, addig amig a fideSS buneirol van szo.

Az meg hogy az uj vonat tiszta, az termeszetes egy uj beszerzes eseten. Majd nezzuk meg 1 het mulva. Olyan lesz mint a 30 eve uzemben levo koszos mocskos szerelvenyek.
orbanisztan mar csak ilyen.
KisGenyo2
A rendszerváltással a MÁV-ot kellett volna elsőre bedarálni. Most se lenne késő! Sóval hinteni be, még a székházuk helyét is! Ennél mocskabb pénztemetője nincs az országnak, pedig az egészségügy sem kispályás ;-)
simmering73
Volt szerencsém ehhez a vonalhoz. Mi szóltunk a kalauznak, hogy szálljon át a másik szerelvényre, mert az fog menni. Előttünk hívta fel a menetirányítót és ugatta le, hogy miért neki kell utoljára megtudni, hogy rossz vonaton van.
A csepp a pohárban az volt, mikor bemondták, hogy Cegléd felé egyáltalán nem megy vonat a Nyugatiból. A fél várost át kellett utazni, hogy Kőbánya-Kispesten fel tudjak szállni egy vonatra. Na azóta a vasút felé se néztem. Ez nyár elején történt.
wpym
@Yoda69: De nem is lenne ertelme: hatalmas a muszaki lemaradas. Ezt sokkal korabban kellett volna elkezdeni, most nem tartani itt a helyzet. Ehelyett irgalmatlan mennyisegu penz ment el masra, koztuk autopalyakra, 4-es metrora, stadionokra...
Ehhez kepest a kormanyban, a miniszteriumban, a vasuttarsasag elen levoknek hatalmas havi jovedelme van. Ha ingazik is valamelyikuk, akkor sem erzik az agglomeracioban elok napi gondjat.
Hamarosan a vasuti liberalizacio miatt lesz valtozas, azonban a konkurens szolgaltatok szerelvenyei is a mostani palyakon fognak kozlekedni, tehat ez amolyan felmegoldas lesz. De meg igy jobb lesz, hiszen megszunik a Start monopolhelyzete.
A legtobbet maguk az utasok tehetnenek, de nem ezzel a rebellis magatartassal: ki kell iktatni az eletukbol az ingazast. Ennek persze eleget kell tenni a felteleknek...
lusta
Ezt úgy hívják, konkurencia.
Például a cseheknél a Prága-Ostrava vonalon akkora a konkurencia, hogy az árak esése mellett csökkent az utazási idő és nőtt a komfort. Ez a cseh államvasutaknál is kikényszerítette az utasbarát megoldást. El ne feljetsem, olyannyira megszoirította az államvasutakat a Regio Jet és a Leo Express, hogy az ostravai vonal rentábilis lett. Az államnak egy filér dotációt sem kell fizetnie erre a vonalra.
wpym
@KisGenyo2: Inkabb a postat.

Ami a vasutat illeti: ha a gengsztervaltas utan elkezdik a muszaki fejlesztest megfelelo hozzaallassal es elegendo penzzel, akkor most nem lenne mirol beszelni.
wpym
@lusta: Errol van szo, kerem. De nalunk ilyen versenyhelyzet sajnos meg nincs. Van viszont egy rosszul mukodo, elavult, versenyre soha nem kenyszerult allami vasuttarsasag. Ilyen korulmenyek kozott nem lehet csodalkozni, ha szar a helyzet.
Eriksson
@Yoda69: Egy klasszikust idézek: " Lesznek konfliktusok, lesznek tüntetések. Lehet tüntetni a Parlament előtt, előbb-utóbb megunják, hazamennek".
Hát így nevelődtek a magyarok.
Dr plágium
A múltkor vitába keveredtem a MÁV képviselőjével egy cikk kapcsán. Ki oktatott, hogy maradjunk csöndben mert a jegyekre dotációt ad az állam. Nos leszarom a dotációt, fizetek a jegy hivatalos árát azért elvárhatom a megfelelő szolgáltatást.
papa.49
@Dr plágium: Szerintem meg az se igaz, hogy a kontár állam dotálja a vasúti menetjegyet !!!
Yoda69
@Eriksson: NEM
Ez a kovetkezmenyek nelkuliseg miatt van. Mas orszagokban a tuntesnek megvan az eredmenye, nalunk semmi.
wpym
@papa.49: Sajnos igaz. Konnyebb, egyszerubb kedvezmenyeket biztositani, mint europai bereket, nyugdijat, tomegkozlekedest.
Dr plágium
@Yoda69: Van következménye, mert listázzák a résztvevőket.
Eriksson
@Yoda69: Más országban azért van eredménye a tüntetéseknek, mert nem minden szír-szarért vonulnak utcára az emberek, hanem konkrét megalapozott célok érdekében.
Magyarországon még kellene tanulni a tüntetés, a sztrájk fogalmát azoknak, akik szervezőknek mondják magukat.
lusta
@Eriksson: Nem csakezért. A lengyeleknél épp most mondott le az igazságügyi miniszter-helyettes, mert nyilvánosságra került, hogy a minisztériumból is szervezték az ˝igazságügyi reformok˝ bírói ellenzőinek inteernetes lejáratását (hate).
Yoda69
@Eriksson: Szerinted mi az a sir-szar ugy, amiert utcara mentek a magyarok. Peldaul egy elcsalt valasztas az neked szir szar ugy? Vagy a Suzuki dontese amive hatbaszurta a munkavallaloit?
Eriksson
@Yoda69: Már megint kalandozol. Én a szír-szar ügyekről beszélek, mint egy zsúfolt helyi érdekű vonat. Hol van itt a közérdek?
Yoda69
@Eriksson: Hat egy a kozt szolgalo lepukkant vasut azt pont kozerdek. A koz erdeke az hogy jol mukodjon, tiszta legyen, es ne kessen. A koz adojobaol van fenntartva, ezert jogosan keri ezt szamon a koz.
Nessy
Azért valami hihetőbb magyarázatot vártam volna a MÁV-tól. Ezen a szakaszon 4 percet tudnak hozni a felújítással, De itt nem 4 percről, hanem a sokszorosáról van szó!
Eriksson
@Yoda69: Ja, az. Legfeljebb 100 ember közérdeke. Azt viszont helyben kell rendezni. Nincs arrafelé polgármester, képviselő, meg ilyesmi?
Yoda69
@Eriksson: Komolyan mondod hogy csak 100 ember jar be abbol a regiobol a fovarosba?
Ne legyel mar ennyire szemellenzos!
Mellesleg akkor felcsotra minek toltak kisvasutat tobb milliardert? Ott meg 10 utas sincs evente! Kiveve persze akiket a fideSS utaztat a latvany kedveert.
Eriksson
@Yoda69: Látom, kis vargabetűvel ugyan de elérkeztünk a kedvenc témádhoz. :)))
Yoda69
@Eriksson: Kedvenc temaja ez a Kun Belanak, de a fideSS futoszalagon szallitja a az efajta temakat. Szivesebben beszelgetnek veled a szuper egeszsegugyrol, vagy a magyar oktatas szuper szinvonalarol. De ilyen NINCS. Ugyhogy marad nekunk a korrupcio, es hogy lopja szet a fideSS az orszagot. Persz sok birka ezt nem latja. Remelem nem tartozol kozejuk :)
Jozefina
A MÁV-nak nem fórumot kellene tartania, hanem megoldali a problémáket, amik más vonalakon ugyanúgy tapasztalhatóak!!!
Eriksson
@Yoda69: Velem sok mindenről lehet beszélgetni, de hatásvadász témákba nem szívesen állok bele.
Egyébként se az egészségügy, se az oktatás nem egyértelműen jó, vagy rossz, csak az ellenzéki propaganda hegyezi ki.
Yoda69
@Eriksson: No's ez olyan komoly eszerv, hogy ezzel mar nem tudok vitaba szallni.
Eriksson
@Yoda69: Az életben semmi sem egyértelműen fekete vagy fehér. Attól függ, ki, hogy éli meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.