Kényelmi szolgáltatás, sokan nehezen válnának meg tőle. A jellegzetes - és nem igazán kellemes - szag, amely szinte hozzátartozik a panelházak miliőjéhez: a szemétledobó okozza, most ezeket mind lezáratnák. Sokan egyenest a lábosból öntik bele az ételmaradékot, elfertőzve ezzel az egész rendszert, remek lehetőséget nyújtva a rágcsálóknak, rovaroknak. Máshol a dugulások okoznak gondot, sokan pedig a szemétledobó helyiségében tárolják a lomokat, tűzveszélyes helyzetet teremtve. Ráadásul, aki a ledobót használja, szelektív hulladékgyűjtésben sem vesz részt általában.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
Sajnos volt idő, amikor panelházakkal kellett foglalkoznom. Nos ami nálam kiverte a biztit, az a szemétledobó volt..számtalanszor láttam, hogy kis karácsonyfát szuszakol a ledobóba a kedves lakótárs(nem kis feladat), aztán ágyneműt, és egyéb nem odavaló tárgyakat... Aztán az természetesen eldugult, de a felsőbb emeletiek ezt nem tudták, és csak küldték le a szemetjüket...ami a végén akár a legfelső szintig ért.
Addig, amíg nem jött a csőtisztító, imádkozott az IKV, hogy be ne gyulladjon a szemét(volt rá példa)

Aztán ott van a földszinti kukatároló, ahová a szemét hullik a csőböl. Ha a háztakarító nincs résen, és nem cseréli időben a konténert, akkor bizony elönti a trágya a tárolót...nyáron negyven fokban tessenek elképzelni mennyi légy, és fertőzés leht egy ilyen helyen.
...és csodálkoztak, hogy nem jelentkezik erre az aljábbnál is aljább munkára senki.(természetesen szarért-hugyért vették fel a jelentkezőt, aki az első nap megszökött)

Igen, tessék leballagni a szeméttel a földszintig(vagy ott a lift), és kulturáltan belenteni a kijelölt kukába...ja, hogy irtózatos büdös van?..hát mert folyik a romlott étel a csőböl...de volt aki a félliteres zacskós kakaót próbálta lehúzni a klotyón(sikerült)...aztán a pincei elágazásban megakadt, és estére ömlött kifelé a szennyvvíz a felsőbb emeleteken is(ha nem dugaszolta el a kifolyókat)

Hát ilyen a morál.
1magyar
@jesz: Számomra hihetetlen, hogy ezeket még nem tiltották be. Kormányzati hiba.
görbetükör
Az ilyesmi csak kultúrközegben működik. Mint a jóléti országokban.
Itt nem tudják használni az ilyesmit.
jesz
@1magyar: ahogy "görbetökör" írja, ez csak kúltúrközegben működik...asszem igaza van...nálunk csak a betiltás marad. lehegeszteni az emeleti ledobó bukóajtókat...ajaj...nem...ez sem jó...akkor kidobja az ablakon...
1magyar
@jesz: Kultúrközegben is vannak drogosok, részegek időnként akik nem gondolnak arra,hogy égő csikket beledobnak, vagy láttam én már részeg kultúrembert a 4.-ről lehányni.
jesz
@1magyar: a hányás az mindennapos...ami érthetetlen, az a karácsonyfa...azt a mai napig kidobják az ablakon...szerencsére csak néhányan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.