Nem lepődött meg.

Semmi meglepetést nem jelent Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltjének visszalépése, és az sem, hogy a Liberálisok támogatják Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd jelöltjét – reagált Tarlós István főpolgármester a csütörtöki ellenzéki bejelentésre.

Tarlós István az MTI megkeresésére azt mondta:

nem az a lényeg, hogy a Párbeszédhez hasonló, "mérhetetlen" pártról van szó, inkább az, hogy Karácsony Gergely elfogadta a liberális párt drogliberalizációra vonatkozó követelését.

Megjegyezte azt is, hogy a hírek szerint a "zuglói ügyeit zavartan takargató" Karácsony Gergely amúgy is "kétségbeesetten otromba lejárató akcióra készül Gulyás Márton anarchista és egykori SZDSZ-esek felhasználásával".

A főpolgármester azt mondta, Sermer Ádám és pártja egyértelműen és határozottan a drogliberalizáció képviseletének felvállalásához kötötte a visszalépést.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

menekült
Na most azt honnan lehet tudni, hogy Karácsony Gergely elfogadta a liberális párt drogliberalizációra vonatkozó követelését? Ezt csak Tarlóssal közölték?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Tarlós sikerét bizonyítja pl. az UNESCO világörökség jelentésének minden kifogásolt pontja. Folytassam? A fakocka ? ...amely a főváros fejlődésének 'záloga! Érdekes, hivatalból minden NER-nyik idióta utálja a fővárost, de azért az istennek sem tudnak leszakadni róla, ott gründolnak házat, lakást, palotát, egyebet maguknak, közben meg fröcsögnek, hogy liberál, meg szoci és egyéb szitokszavak.
Eladott Ország
Tarlós eredményei? Netán arra büszke, amikor meghosszabbították az 1-es villamos vonalát egy megállóval előbb csinálták meg a végállomását, mielőtt elérte volna a Kelenföldi pályaudvart? Hogy az összes pályaudvar épületei a kevésbé látható helyeken szégyen ahogy kinéznek? Hogy a megvásárolt vonatszerelvényekhez kell igazítani az országot, és nem fordítva, és ennek sincs felelőse, mert mindenhonnan a szakértőket rúgják ki? Vagy amikor megszüntették a szintbeli különbségeket a pesti Erzsébet hídi feljárónál ezzel tovább lassították a forgalmat. Vagy amikor tönkretették a történelmi és tökéletesen kiépült Magyar Rádiót, hogy helyette a város szélén rengeteg pénzért béreljenek egy épületet, ahova mindenkinek bonyolult a kimenetel? Vagy amikor nagy nehezen tessék-lássék munkával elkezdték a 3-as metró felújítását, ahol az elavult a réginél is levegőtlenebb szerelvényeket vásároltak új áron? Hogy tönkretették a Vidám parkot, a Közlekedési Múzeumot, lebontottak egy csomó jó állapotban lévő épületet, ahelyett , hogy átadták volna azoknak az embereknek, akikből hajléktalanokat csináltak? Hogy a Dagály strandon, és máshol is kivágtak egy csomó fát, és így nincs hova árnyékba húzódnia azoknak, akiknek már nem lenne szabad napon maradniuk? Hogy átlátszó üvegből csináltak villamos, és busz beállókat, ahova az ilyen kánikulákban nem szabad beállni, mert ott még melegebb van?
Hogy nem fejezték be 10-év alatt az M0-ás körgyűrűt, hogy ne kelljen az északon élőknek átcsörtetni a városon?
Hogy szégyen a repülőtérre kimenni a gyorsforgalminak nevezett halálúton, mert a környék egy lepukkadt város benyomását kelti ott is? Hogy vannak olyan épületek a mellékutcákban, ahol még a forradalom, és háború golyónyomait lehet látni? Nincs hol az emberek szükségleteit végezni, ezért bűzlik a belváros is, a hányástól, és kosztol. Egy csomó rosszkedvű, mogorva emberrel lehet találkozni, mert az eddig felsoroltak csak egy kis része napjainknak.
menekült
Na most azt honnan lehet tudni, hogy Karácsony Gergely elfogadta a liberális párt drogliberalizációra vonatkozó követelését? Ezt csak Tarlóssal közölték?
justhpeter
Tarlósban pontosan annyi az elegancia, mint árvaházban a szülői értekezlet. Szánalmas.
Cincinntatus
Karácsony Gergely elfogadta a liberális párt drogliberalizációra vonatkozó követelését.
A főpolgármester azt mondta, Sermer Ádám és pártja egyértelműen és határozottan a drogliberalizáció képviseletének felvállalásához kötötte a visszalépést.

A drogosok akik elfordulnak a valóságtól tudatformáló szerek rabjaivá válnak,
tönkreteszik nemcsak saját életüket, hanem hozzátartozóik, környezetükben élő más emberek életét is.
Nessy
Ezzel két apró probléma van!
1. Ma aki akar, annyi és olyan drogot szerez be, amire pénze van!
2. A liberalizáció a már sok helyen a világban legalizált orvosi marihuánára vonatkozna! A szelidített THC a szklerózisos beteg mozgását könnyíti. a másik hatóanyaga az epilepsziás görcsöket csökkenti, esetenként megelőzi. Feldolgozástól függ!
Az éretlen mák gubó tartalma ópiumot tartalmaz, ami kemény drog. Feldolgozva fájdalom csillapító gyógyszer évtizedek óta. Száraz állapotban, megdarálva meg mákos beigli, mákos tészta lesz belőle!
menekült
@Cincinntatus: Te tudod, Tarlós honnan vette ezt a bennfentes értesülést? Direkt közölték vele? Vagy ott volt ő is a megegyezésen? Egyébként ha Karácsonyt megválasztanánk főpolgármesternek, akkor előbb-utóbb kiderülne, hogy Karácsony milyen vehemenciával fogja - vagy nem fogja - támogatni az ötletet. De akármit is csinálna Karácsony, ma Magyarországon nem az ellenzéki főpolgármester dönt el ilyesmit, hanem a Fidesz. Úgyhogy tegyük oda a hírt ahova való: Tarlós bevet mindent, hogy Karácsonyt a választók ellen fordítsa. Merthogy azt tudni lehet, hogy a többség ellenez mindenféle drog legális használatát. De mondott Tarlós már különbeket is, választás jön, úgy gondolja, neki minden megengedett.

Szerintem inkább azzal kellene foglalkoznia, hogy azt a rengeteg dolgot, amit ígért, vagy nem ígért, de nem tett meg 9 év alatt, azt most beígérje, és megválasztása esetén meg is valósítsa. Valamint az elkövetett rengeteg hibát és gyalázatos dolgot helyrehozza. Na erre nem képes.
Jozefina
Mellesleg tarlósnak is drogos képe van!!! Szerintem!!! Aztán lehet, hogy tévedek??!!
menekült
@Nessy: Drogok orvosi használata teljesen más, mint a függők esetében. Még mindig nem elég hatékony a felvilágosítás a fiatalok körében. A Liberálisok párt is inkább erre koncentráljon! Azt, hogy vannak, akik alkalmanként kipróbálják vagy használnak lájtosabb drogokat, én nem tiltanám ilyen veszettül, nem tartom kiemelt problémának. De sajnos sokan csak kipróbálják, aztán rászoknak, és onnan már egy lépés a véletlen baleset, a túladagolás. Na ezt kéne a fejébe verni sok fiatalnak.
menekült
@Jozefina: Kizárt. Legalábbis szeretném hinni, hogy ehhez jó szemem van. :)
Nessy
@menekült: Igazad van! De sajnos teljesen összemossák a kábítószerként használt drogot, és annak gyógyászati változatait , így sok beteg elesik a segítségtől. Ha ezt hazánk nagyjai sem értik, mit vársz a hívektől?
Ma már nem a hagyományos drog a probléma, hanem a házilag gyártott, olcsón elérhető keverékek, amiknek még a hatását sem ismerjük! Itt valóban az intenzív felvilágosítás lenne az első lépés.
Eriksson
Úgy gondolom, hogy az egész sermeri magyarázat sántít, más lehet a háttérben. A drogliberalizáció nem főpolgármesteri kompetencia.
menekült
@Eriksson: Naugyehogyugye? Csakhogy ez nem Sermer magyarázata, hanem Tarlós tippje, megint nem figyeltél. Mellesleg, mi történt egyszercsak? Tegnap még ezt mondtad Sermer visszalépésére: "Kár. Nekem a Sermer sokkal szimpatikusabb a KariGerinél. "
menekült
@Nessy: A drogok gyógyászati használatát tök jól lehet(ne) szabályozni, míg a drogkereskedelmet és droghasználatot a btk-ban, ahogy most is van, legalábbis ha kell, akkor ott kell változtatni. Nagyon kezdő szinten van gondolkozásban az, aki a kettőt összemossa.
Nessy
@menekült: Pedig most az történik a politikában.
Valamikor Magyarország az egyik nagy opium alapanyag termelő volt. Ellenőrzött formában termesztették a mákot, és szedték le a megfelelő állapotban. Ettől függetlenül alig lehetett drogost találni. Aztán jött a Technokol és a műanyag zacsi, és lassan elszabadult a pokol. Megszüntek a drog prevenciós intézmények, az addiktológia mostoha gyerek lett. A rendőrség megteszi amit tud, igyekszik lekapcsolni a csempészeket, dílereket.
Eriksson
@menekült: 444.hu/2019/08/22/visszalep-a-liberalisok-fopolgarmester-jeloltje
Hol van itt szó Tarlósról?
Meg úgy általában: Az előválasztás azért volt, hogy győzzön a jobbik. Itt KariGeri nyert, Sermernek nincs más dolga, mint támogatni őt. Nem is értem, honnan lép vissza?
Vagy van más alkuképes magyarázat?
demokrata.hu/magyarorszag/bealltak-a-liberalisok-karacsony-moge-sermer-visszalep-154901/

A tegnapi állításom továbbra is fenntartom.
menekült
@Nessy: "A rendőrség megteszi amit tud, igyekszik lekapcsolni a csempészeket, dílereket." Vagyis, a végén kezdik. És ott be is fejezik. :(
menekült
@Eriksson: 1. Amiket belinkeltél, azokban valóban nincs szó Tarlósról, azaz csak áttételesen, mivel ugye az ellenzék vele szemben állít jelöltet, tehát, miért is keresed bennük Tarlós nevét?
2. Tarlósról ebben a témában van szó, nézd meg, milyen témához szólsz hozzá, ennyi. És én Tarlós állítását véleményeztem. Te meg írsz, amit akarsz, a te dolgod.
3. Sermer a Liberálisok főpolgármester-jelöltje volt eddig, most visszalép, mit nem értesz ezen?
4. Ebben a témában, amiről ez a topik szól, említik Tarlós állítását, miszerint (Tarlós szerint) Karácsony Gergely elfogadta a liberális párt drogliberalizációra vonatkozó követelését azért, hogy Sermer visszalépjen. Ezt sehol nem állítja senki Tarlóson kívül. Tehát ez az, amiért Sermert jobbnak tartod Karácsonynál? Mert liberális, és mert drogliberalizációt követel? Mellesleg ezt a követelést sem találom sehol, de talán te majd rábukkansz.
Eriksson
@menekült: Az egésznek az a lényege, hogy miért most lép vissza Sermer.? Abban a pillanatban kellett volna, amikor elvesztette az előválasztást. Vagy az egész felhajtás csak vicc volt? Néhányezer budapesti lakos fölösleges mozgósítása?
Hát tudod? Az se normális aki még egyszer odamegy és nevét adja ehhez a kutyakomédiához.
Úgyis az lesz, amit a DK akar, különben lesz haddelhadd.
Cincinntatus
@Horizont: 2018. november 30., 20:30
Privátbankár.hu írta:
NEM AKÁRHOL CSÖKKEN A VÁRHATÓ ÉLETKOR
"Míg a fejlett országok többségében folyamatosan emelkedik a várható élettartam, nem is beszélve a fejlődőkről, ahol sokszor alacsony bázisról emelkedik az adat, az Egyesült Államokban már évek óta kisebb csökkenés mutatkozik, különösen két problémának köszönhetően, amely ráadásul nem is elsősorban az idősebb korosztályokat érinti.
Az legfőbb okok között az öngyilkosságok számának megugrását és a
KÁBÍTÓSZEREK, VALAMINT A KÁBÍTÓSZER-ALAPÚ, DE RECEPTRE FELÍRHATÓ ERŐS FÁJDALOMCSILLAPÍTÓK TÚLADAGOLÁSÁT EMLÍTIK,
és különösen aggasztónak találják, hogy ezek úgy tudják rontani a statisztikát, hogy közben a szívbetegségekből és a rosszindulatú daganatos betegségekből eredő halálozások száma csökken."
Cincinntatus
@menekült: A megegyezés szerint Karácsony Gergely vállalta, hogy a kampány során és győzelme esetén is képviselni fogja a szabadságelvű választókat, Sermer Ádám »Polgári Budapest« elnevezésű programjának megvalósulásáért pedig az önkormányzati választásokat követően is együtt fog működni a Liberálisokkal.

Sermer Ádám
Magyar Liberális Párt - Liberálisok
főpolgármester-jelölt program
2019.
33. pont
Budapest egy szabad város, ahol a polgárok szeretnek szabadon élni anélkül, hogy
másokra veszélyt jelentenének. A főváros lesz a követendő jó példa az egész ország számára a
kannabisz ügyének rendezésében. Első lépésként helyi rendelettel
A KANNABISZ BIRTOKLÁSÁT ÉS
FOGYASZTÁSÁT IS DEKRIMINALIZÁLNI KELL.
Senkit se vihessenek el rendőrök Budapest utcáiról azért,
mert "füvezik". A tiltás teljes feloldása, a szabályozott keretek közé szorított, de átlátható
kannabisz legalizáció kizárólag állami hatáskörben megvalósítható. De a fogyasztását, illetve
a szer csekély mennyiségű birtoklását szankcionáló szabályozás helyi rendeleti úton is
megváltoztatható. Budapest közigazgatási területén a kannabisz birtoklása és fogyasztása
legfeljebb szabálysértési eljárást vonhasson maga után. Ezzel a lépéssel óriási segítséget
nyújtanánk a kannabisz orvosi alkalmazására szorulók számára, illetve az azt kutató
szakemberek munkájához is.
menekült
@Eriksson: Nemrég még azt nem értetted, honnan lép vissza, most meg azt, hogy miért most? Menthetetlen vagy.
menekült
@Cincinntatus: Nem győztél meg. Konkrétan a drogliberalizációról van szó, nem úgy általában a pártok programjairól. Szerinted tisztességes volt Tarlóstól ez az állítás?

"Sermer Ádám beszélt arról, hogy demokratikus rendszerben pártokról lévén szó lehetnek olyan kérdések, amelyekben nem értenek egyet."
demokrata.hu/magyarorszag/bealltak-a-liberalisok-karacsony-moge-sermer-visszalep-154901/
Pálinkafőző Rézüst
@Eriksson: Sermer nem vett részt az előválasztásban... csak mondom... :))
Eriksson
@menekült: Ha akarnád, talán még értenéd is, miről beszélek. De szemlátomást ez nem a te napod.
Na pá!
Eriksson
@Pálinkafőző Rézüst: Igazad van, az a Frónius volt. Hamu fejemre.
menekült
@Eriksson: Ja, mostmár értem, miről beszéltél. Fróniusról, aki meg se lett említve. Így aztán nehéz megérteni téged, a gondolataidat még nem tudom kitalálni. Hamufejű.
Eriksson
@menekült: Na, most jól nézek ki. Valóban Fróniusról beszéltem végig. De egy a lényeg, "Úgyis az lesz, amit a DK akar, különben lesz haddelhadd."
Nyírfa
Tarlós mintha a Rokonokból lépett volna elő.
Nessy
@Eriksson: Félő, hogy amit a számítógép kiszámol, az lesz! Azt meg tudjuk, hogy nagyon lojális tud lenni, ha "rábeszélik" a programozót, meg a rendszergazdát. Ezt már bizonyította!
menekült
@Nessy: Így van! A DK ugyan a legerősebb ellenzéki párt jelenleg, de eddig is, ezután is megegyezésről, összefogásról volt szó, meg a többi párt sem hagyná, hogy csak a DK szava döntsön. De ha a hatalombirtokosok úgy akarják, márpedig úgy akarják, akkor ki tudja, elég lesz-e az összefogás.
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 13:52; 1933-ban jelent meg végső formában a Rokonok, Móricz talán legnagyobb regénye. Amely hazánkat így nevezi: „Magyarország a rokonok és panamák lápvilága”. Érdemes ebből is idézni pár sort.
"Kopjáss a fővárosba megy az alispánnal, és megütődik, mikor azt látja, hogy a miniszter előterjesztését mindössze 17 képviselő hallgatja a parlamentben. Az alispán fölvilágosítja, hogy a képviselőnek más dolga van. El kell intéznie sokat.
Minden képviselőnek tele van a zsebe elintézendő dolgokkal… A földbirtokosoknak sem rossz, mert olyan dolgokat tudnak megszerezni, amihez közönséges ember nem jut hozzá.
– No de, méltóságos uram, nem az ország érdekében van a Ház?
– A kormány dolgozik. Mindent készen kap a Ház, csak meg kell szavazni.
– Bizony az nagy munka lehet – mondta ő kissé álnokul és kissé megalázkodva… Félt, hogy az alispánnak rossz véleménye ne támadjon felőle…
…Itt senki nem ért alapjában semmihez. Itt az a baj, hogy mindenki olyan helyen áll, ahova nem készült. S aki ért valamihez, az sehol sincs….Magyarországon még nem volt választás. Itt minden képviselő társadalmi érdemei, kormányszolgálatai jutalmául kapja a képviselőséget. A megbízhatóság, nem a hozzáértés a fontos. A rokoni kapcsolat a legbiztosabb ismérve a megbízhatóságnak. S minél kevésbé ért valaki magához a politikai tudományhoz, annál megbízhatóbb. Itt szavazógépek kellenek. Itt az állampolgároknak sosem volt joguk…
Nyírfa
@Eladott Ország: Félelmetes, hogy nem változott semmi. Úgy lépünk vissza a 30-as évek világába, hogy várom, Orbán mikor vedlik át Horthyvá.
Eladott Ország
@Cincinntatus: tegnap, 09:17;
"A drogosok akik elfordulnak a valóságtól tudatformáló szerek rabjaivá válnak." Hol kell a drogot tesztelni?
img.444.hu/tomi_izzad-animated.gif
Dajcstomi a narkós ribanc. uploads.disquscdn.com/images/0b2c04033ce9bb8fe55cb55c5e3b164a47776061e4239edb2b8764cec62cd519.jpg?w=600&h=335
i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/c_scale,fl_progressive,q_80,w_800/gjnkfzcvo21xefsmdzfy.gif
dajcstomika megcselekedte amit megkövetelt a haza, akarom mondan NER...
Okos vagy Tomika, kapsz nyalókát... Az a nyalóka amire gondolok, nagyon illene hozzá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.