Holtan találták meg a szombaton eltűnt két barlangász egyikét a lengyel Tátrában – adták hírül a tátrai hegyimentők csütörtök éjjel.

Bekövetkezett, amitől mindenki tartott:  megtalálták az egyik barlangász holttestét

Mint arról beszámoltunk, egy hat fős barlangászcsapat két tagja szombaton a Jaskinia Wielka Sniezna (Nagy Havas-barlang) mélyén rekedt, mert váratlanul víz zúdult egy járatba és elvágta útjukat.

A többfelé elágazó barlangrendszerben a mentők már kedden eljutottak abba a 400 méter mélyben fekvő üregbe, ahova feltételezésük szerint a két férfi menekülhetett a víz elől. A helyszínen megtalált felszerelés mellett élelmiszer is volt.

A mentést tovább folytatják a rendkívül nehéz körülmények között: a barlangrendszer járatai igen szűkek, négy Celsius-fok a hőmérséklet és nagyon magas a páratartalom.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
Állítólag nagyon Profi barlangászok voltak ! Amikor kezdett a víz betőrni nem, hogy visszafordúltak vona hanem mentekcmég előre ! Kérdés ??? És profik voltak ! A kívülálló hozzáértő barlangászok - szakértők sem értik azt, hogy miért nem visszafelé mentek !? Akkor ezek szerint ez a "profi kifejezés " is mehet a levesbe !!!
görbetükör
@maci0427: Nem ismerjük a körülményeket. Az ilyen felületes ítélkezésnek kell a levesbe mennie!
Lehet, hogy amikor betört a víz, a kifelé vezető út volt elárasztva, ők meg menekültek felfelé. Nem tudjuk a körülményeket.
És igazán szégyenletes, hogy az ilyen baleseteknél legtöbbször az áldozat van okolva. Baleset mindenkivel történhet és akkor mindenki halált érdemel?
A részvét hova lett az emberekből???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.