Hivatali visszaélés miatt nyomoznak – írta meg a 24.hu.

Nyomoznak a volt karcagi rendőrkapitány ügyében hivatali visszaélés miatt

A városi rendőrkapitányság épülete Karcagon. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Hivatali visszaélés gyanújával nyomozás indult a karcagi rendőrkapitány ellen, akiről egy hangfelvétel szivárgott ki. Ezen a rendőrkapitány – aki azóta már távozott posztjáról – arról beszél, hogy „differenciált intézkedésre” van szükség, a kórház igazgatóját nem kell megbüntetni, ha tilosban parkol, mert akkor a rendőrök nem számíthatnak soron kívüli ellátásra.

Az ügyben Vadai Ágnes nyújtott be kérdést a legfőbb ügyészhez

- írja a 24.hu.

Polt Péter a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselőjével közölte:

a Központi Nyomozó Főügyészség már augusztus 1-jén elrendelte a nyomozást az ügyben hivatali visszaélés bűntette miatt.

A karcagi rendőrkapitány augusztus 15-ei hatállyal mondott le kapitányságvezetői tisztségéről. A hivatalos közlemény nem tért ki arra, miért távozott a karcagi rendőrkapitány, de most kiderült, akkor már két hete elrendelték a nyomozás.

Forrás: 24.hu, Index

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Tűkön ülve várjuk, hogy milyen magasabb beosztást fog kapni. És majd jön a következő pont ugyanilyen korrupt szar. Az a baj, hogy az egész rendszer tetőtől talpig ilyen. A szivárogtató rendőr, kitüntetés helyett, ellehetetlenítés, majd mondva csinált ürüggyel eltávolításra kerül az állományból. Más szakmában rövidesen háromszor annyit keres mint most. Minden rendben. Nincs itt semmi látnivaló. Ez csak egy szimpla default faszmagyar mutyi ügy. Minden rendben, mehet minden tovább.
justhpeter
A Központi Nyomozó Főügyészség számára kapóra jött az ügy, hiszen a nyári uborkaszezonban éppen kalimpáltak, mert baszogatta őket az unalom. De most ez a súlyos visszaélés hírére egyként rántottak kardot. Amit én el is tudnék fogadni, ha ez volna az ország legsúlyosabb visszaélése. Tekintettel arra, hogy a dolog nem így áll, csak arra tudok gondolni, hogy ez a cirkusz jó alkalom arra, hogy valaki a neki nem tetsző kapitányt eltávolíttassa.
Mrfingusz
Majd ha a csuti bohóc és bandája kerül a rács mögé akkor kezdek hinni az igazságszolgáltatásban ,ez csak egy bohózat !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.