Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Hollik István kormányszóvivő péntek délelőtt sajtótájékoztatón számol be a kormány döntéseiről.

Rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok – itt kezdik a kézbesítést

Fotó: MTI/Soós Lajos

Kilencezer forint értékű rezsiutalványt kap minden nyugdíjas szeptember 30-ig

- jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Szeptember 30-ig érkezik meg, először Budapesten kézbesítik, majd vidéken kapják meg az idősek.

Indoklásul azt mondta, hogy minden várakozásnál jobban teljesít a magyar gazdaság, amiből az idősebb korosztálynak is részesednie kell.

A háromszor háromezer forintos rezsiutalvány március 31-ig lesz felhasználható, és a gáz-, illetve az áramszámlát lehet majd kifizetni belőle – mondta a miniszter, jelezve továbbá, hogy idén még fizetnek nyugdíjprémiumot és nyugdíj-kiegészítést is.

Gulyás Gergely közölte: azok a közfoglalkoztatottak, akik 2019. január 1. és július 31. között legalább 3 hónapig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak – és ez augusztus 1-jén is fennáll –, nettó 54 ezer forint egyszeri plusz juttatásban részesülnek.

Forrás: Index, 24.hu, MTI

141 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Ez jár. Vén hülyék meg beveszik. Természetesen tisztelet a kivételnek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
s persze az csak véletlen, hogy közvetlenül a helyhatósági választások előtt!!! =))
egyébként borítékolhatjuk, hogy majd karácsony előtt ez lesz a hivatkozás arra, hogy nem kapják meg az Erzsébet utalványokat! =))
papa.49
Ez megint ,,szart se ér,, mert mi van ha a számla több vagy kevesebb, ráfizet a nyugdíjas, de gondolom a postán nem adnak vissza az utalvány árából !!!
Jó lenne ha már nem csecsemőnek néznék a nyugdíjas lakosságot, hogy ilyen szájbarágósan oldanák meg a ,,segítséget,, !!!
advocat
Ez jár. Vén hülyék meg beveszik. Természetesen tisztelet a kivételnek!
kereső
@RonaGyuri: Az Erzsébet utalvány megszűnt 2018.12.31-el teljesen. Ez a "rezsiutalvány"- kinek a nyomdáját kell má' megint megsegiteni. Nem lenne egyszerűbb ezt az összeget elutalni ,kisebb költséggel- és nem megint valamelyik csókos járjon qrva jól?Tudom- nem.
Qqberci
B@sszák meg! Sokba van nekünk ez a rezsicsökevény...
advocat
@kereső: igaz. Ki lehetne küldeni. A kártyásoknak átutalni. De akkor a nyomdászok (haverok) nem keresnek. És mit eleht ezért kapni? Mert a 27 % áfa azért lejön belőle!
Tavryni őrnagy
@advocat: Nem èppen, volt aki úgy leolvasta a rezsicsõkkentett számlát, hogy az jõtt ki mèg ô tartozik.
advocat
És én lakossági folyószámláról utalok? Kitörülhetem vele? Persze, átadhatom valaki nyugdíjasnak, aki csekken fizet? Ha valakinek van ötlete, ossza meg! Kösz'!
Eladott Ország
A far-hát projekt beindult. uploads.disquscdn.com/images/4b8127a240e4f2e3b7cc2d97527734668b6c8e7e81e9ddfc88dac11b270b522f.jpg?w=600&h=604
Nyomorban kell tartani a népet és akkor a legkisebb alamizsnáért is zombi ként fog követni. Adjátok vissza a 13.-ik havi nyugdíjat amit 8 éve elfelejtettetek az ígéret ellenére, és akkor a 14. havit még nem említettem ! Ő is kiállt még utoljára a palota balkonjára: a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fstorage0.dms.mpinteractiv.ro%2Fmedia%2F1%2F1%2F1706%2F13785320%2F2%2Fnicolae-ceausescu-afp.jpg%3Fwidth%3D605&key=2U7xjtmlRfsAr8jyPC3y7w&w=600&h=381
Foxley
@Tavryni őrnagy: Ami ùgy is volt. Nem kicsit. :-)))
Nessy
@Eladott Ország: Még arra sem alkalmas, ha utalvány! Ha a folyószámláról fizetők nem tudják felhasználni megmarad a költségvetésnek, csak a nyomdász haver járt jól???
Tavryni őrnagy
@Foxley: Lehetett volna tõbb is, dehát felfogták, hogy ezek onnan pènzt nem látnak cirka 5 èv után ès lerabolták a kincstár által.
Foxley
@Tavryni őrnagy: Pancserek. Elõbb kellett volna.
Tavryni őrnagy
@Foxley: Nem ekkora fogyatèkosok. Èletjáradèk is kõzrejátszott.
RonaGyuri
@kereső: kit érdekel, hogy hogyan hívják azt a halat??? =))
Eladott Ország
Idén is egy kicsit rosszabb lesz nyugdíjasnak lenni. A bűnöző csúti cigány szerint úgy voltak a számok idén és emelt a kedves vezető. Erre a valóságban persze nem kell várni, ugyanis pontosan lehet már most is tudni, hogy idén 2,7%-os nyugdíjemelés történt, amely igen érdekes szám, különösen ha azt nézzük, hogy az MNB 3,4%-os inflációval számol. Vagyis a megemelt nyugdíjak ellenére is szegényebbek lettek a nyugdíjasok idén is. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/01/g%C3%B6rbe.png
Aki tehát azt várta ettől az évtől, hogy egy kicsit majd jobb lesz, az hiába tette. Hogy Orbán és propagandistái terveznek-e idén is krumplit, tojást esetleg lisztet osztani valamely eldugott faluban, azt egyelőre nem tudni. Egy azonban biztos, minden magyar nyugdíjasnak nehezebb lesz az idei évben, mint akár egy évvel ezelőtt. A fidesz tehát nem tett mást, mint amit a kampányában is megígért, folytatta amit elkezdett: az ország rombolását, és totális kifosztását. Rohadjatok meg!
Commenter
Ez az utalványos rendszer meg az egyszeri jóváírások, a közmunkásoknak utalt extra pénz is bűzlik, mint minden hal, a fejétől. Az orbáni rendszer a szavazatok, szavazók megvásárlásában élen jár, de közpénzen veszik meg a szavazatokat. Ezért az is akaratlanul is támogatja a rendszert aki ellene van.
kereső
@RonaGyuri: igaz- teljesen mindegy.Csak a történelmi hűség kedvéért irtam.
A halat meg a nyomdász haver kapja- mert még mindig nem tanult meg horgászni- igaz ezután sem fog, mert a halat mindig megkapja, ő is meg a többi ner-es "vállalkozó"is.
kereső
Ez a rezsi utalvány 24,3 milliárd forint- ebből az áfa 5.166.180.-Ft. Mennyit is kapnak a nyugdijasok? ( 2,7 millió fővel számoltam).Éés tényleg, az hogyan használja fel, aki utalással fizeti a számláit? Működik bankkártya módjára is? Vagy az kitörölheti vele ?
jesz
@advocat: te vadbarom! ne itt hülyézd az öregeket, hanem a döntéshozóknak mond meg a véleményed, ha már ilyen qurva okos vagy. mond meg a képviselődnek, hogy ez jár...miért nem tesz semmit?..naugye..
nagyanyád sem tud mit tenni, benned bízik, de te csak itt virítasz.
kereső
@fideszes gyökér: nincs, már most importálni kell a lengyelektől.
RonaGyuri
@kereső: én a kalsszikus viccre gondoltam:
Kohn bemegy az étterembe és látja, hogy a többiek nagyon gusztusos sonkát esznek. Hívja a pincért: Józsikám hozzon nekem is egy olyan halat! De Kohn az nem hal, hanem sonka! Mire az öreg: nem kérdeztem hogy hívják azt a halat! =))
kereső
@RonaGyuri: köszi! Nem ismertem- de, most is tanultam valamit.
advocat
@jesz: Te nagyokos. Nyugger vagyok. Marha régen. Csak Orbán a legrosszabb álmomba se jöjjön elő. És Viktorra kik szavaznak? A meghülyítettek. Hallottad, hogy néhány az imájába foglalja a nevét? Mert Viktor ezt is elintézte. Mondják! Azt hiszem megmondtam a véleményemet.
justhpeter
Netto 7.086.-Ft. Akit ennyivel meg lehet venni, az ennyit is ér !
Nyírfa
Visszatetsző, amikor a gazdagok szórnak egy kis alamizsnát. Ha akarnak valamit. És ünnepeltetik magukat érte.
ila51
a f@szt már , már rég levonogatták a bankszámláról ( csoportos beszedési megbízás )
Levendula
Remélem, hogy a havi több százezer nyugdíjat élvezők is kapnak egy kevés perselybe valót... :(
ila51
@fideszes gyökér: már megrohadt , mint a narancs is
Commenter
@papa.49: ez nem segítség, nem igazi segítség.Normális bérrendszer és méltányos nyugdíjemelés kellene. Nem ilyen egyszeri választások alkalmából bedobott látszatsegítség.
simmering73
"...minden várakozásnál jobban teljesít a magyar gazdaság"
Vesszük észre. Padlón a forint és a nyugdíjasok, egekben az árak. Vágtat az infláció, havonta tíz ezerrel kerül többe a megélhetés mint tavaly.
Cincinntatus
Mivel nyugdíjszerű ellátásban idén nagyjából 2,15 millió ember részesül Magyarországon, így számukra a 9 ezer forintnyi kifizetés mintegy 19 milliárd forintnyi költségvetési kiadást jelent.
A közfoglalkoztatottaknál nagyjából 100 ezer fővel számolva a jogosultsági feltételeket, nettó 5-5,5 milliárd forintnyi kiadásról beszélhetünk.
Eladott Ország
@Cincinntatus: A fidesz-re szabályosan kitöltött és visszaküldött önkormányzati szavazócédulák beérkezése után azonnal utalják is ! Én a száraztésztát hiányolom erősen, no meg a kurva anyjukat!
Kormányülésen :
- Tóni, hogy állunk a számokkal önkormányzati választás ügyben ?
- Nézd Miniszterelnök Úr vannak kisebb nehézségeink, de megoldjuk őket !
- A végét mond Tóni, mennyibe fog ez fájni ?
- Hát úgy 20 milliárdba.
- Az nem tétel, azt behozzuk az ellenzéki pártokon az ÁSZ-on keresztül, de ugye Misikém addig meg tudod hitelezni a kasszából ?!
- Természetesen menni fog.
- Akkor ezt megbeszéltük, a részletekben egyezzetek meg ketten. Az ülést berekesztem.
Nessy
@Cincinntatus: Nem látod a problémát? Utalványt adnak, amivel fizetni lehetne, DE!!! Sok ezer nyugdíjas folyószámlától, átutalással fizet! Annak ez a klasszikus adtam is meg nem is.
verőce21
A Fidesz-KDNP híres a látszatsegítségeiről.
Tényleg mindent megtesznek, hogy nyugdíjemelést ne kelljen adni...
(Pedig nagyon egyértelmű lenne, pl., hogy a havi 250K feletti nyugdíjasoknak nem adnak ilyen rendkívüli nyugdíjemelést.)
Eladott Ország
@Nessy: ma, 13:30; Nesze picsám láss csodát!
szegfue
@Cincinntatus: 13:21 Kérlek, akkor azt is számold ki, hogy a parlamenti képviselők havi NETTO alapdija 1 mill. Ft, ehhez jön pluszként bizottsági elnöknek 1,7x, az alelnöknek 1,5x, frakció vezetőknek 2x, a helyetteseknek 1,7x szorzóval számitott pénze... és akkor a különböző juttatásokat nem is veszem figyelembe (gépkocsi, lakásbérlés, stb.)
Mennyi költségvetési kiadás ez BRUTTÓBAN, ráadásul HAVONTA?!
Nessy
@verőce21: Ez nem emelés, ez egyszeri szavazat vásárlás lenne, ha lenne!
kereső
@Cincinntatus: Az utalvány adományozása miatt számold hozzá az előállitási, és kézbesitési kiadásokat. Valamint a juttatás miatti - mivel nem nyugdij szerű ,amit adnak-adó-és járulékterheket. A nyugdijasok száma a 2,15 millió a, a nyugdijszerű ellátottak száma kicsivel felette van a 2,7 milliónak. Ja és a kapott összegből vond le az áfát- felülről szorozd 21,26%-al, ez az összeg az amit a nyugdijas "kap".
kereső
@fideszes gyökér: hagyma, sárgarépa??? Ha ébren vagy, ne álmodjál!A kolbászt lehet helyettesiteni virslivel- én a paprikás krumpliba is jobban szeretem.
szegfue
@kereső: 13:53 Csak kiegészitem..."amit a nyugdijas kap", az egyenesen visszafolyik a "nagynemzethy" szolgáltatók valamelyikéhez, hiszen csak erre lehet felhasználni...
Eladott Ország
@szegfue: ma, 14:08; Hoztam is, meg nem is, adtam is meg, nem is...
Nessy
@szegfue: Már akik majd fel tudják! Nem hiszem, hogy a bankba be lehet vinni, hogy az összeget írják jóvá a folyószámlámon. Ha nem névre szól. meg lehet próbálni elcsencselni a csekken fizető nyugdíjas ismerőssel, ha akad a közelben.
cikicakk55
Erre egy normális nyugdíja azt mondja, hogy OK, de a többi tartozásotokat is fizessétek vissza Egy normélis nuygdíjas ezt nem ajándéknak veszi,hanem a 40-50 év kemény munkájának gyümölcsét Jelenleg a Ratkó Korszak gyermekei kerültek,kerülnek nyugdíjba. Mi rengeteget dolgoztunk társadalmi munkában azért,hogy az 1945 és 1956 közt leamortizálódott országot helyre tegyük.Dolgoztunk,közben fizettük a nagyszüleink,majd a szüleink nyugdíjét,de rengeteg társadalmi munkát is végeztünk.Vidám dolog volt az is.Akikkel nem tudtam találkozni a munkahelyemen,mert ott rohantunk,nem volt idő pletyire,itt tégla tisztítás közben mindent megbeszélhettünk Mit vár ez a kormány attól,hogy oda lök 10.000 ft-os bözsi utalványt,vagy bár mit amit ételre be lehet váltani.Egy év 365 nap Suttyomban mennek felfele az árak,mert már megírni is felesleges,hisz mire megírják,már megint emelik. A kormány nagyot téved,ha azt hiszi,hogy meg lehet venni a Magyarokat kilóra.Eddig még bejött,mert olyan törvényt hoztak,,amit szinte lehetetlen becsületesen átugrani. Ameddig a kormányban a 2/3 az Úr,addig nekünk békés úton semmi esélyünk nincs leváltani a jelenlegi korrupt maffia kormányt.Ne bántsátok az ember társaitokat azzal,hogy buzik,szart sem érnek,csak a szájuk jár,mert nem igaz! kellene egy összekötő lánc,ami az ország négy részét segíti Pestre feljutni Én 64 éves vagyok,de higgyétek el,minden szívfájdalom nélkül elmennék golyófogónak.Inkább én mint egy fiatal.
Macskaszem
Lánykori neve: szavazatterelő rezsiutalvány. Sajnos sokaknál el fogja érni a célját.
Dr plágium
Fizethetjük vele az áram és gázszámlát...de milyen módon?
Mi mindent átutalással fizetünk, ...
Málna
@papa.49: Miért kellene a postán visszaadni az utalványból? Nem éri el télen a gázszámlád a havi háromezer forintot?
kereső
@szegfue: jogos, és köszönöm. Zseb-zseb, egyikből a másikba- vakulj paraszt!
kereső
@fideszes gyökér: az se rossz- na de Te termeled a hagymát?, vagy járókeretedet cserélted el érte?( bocsánat, ha sértő- de ezt nem tudtam kihagyni).
Dr plágium
Egyszerűbb lenne ha utalvány helyett a szeptemberi nyögdíjhoz hozzá csapnák jó magyar forintban.
papa.49
@Málna: KOT,KOT, KOTKODÁCS Hülye vagy de már az is maradsz !!!
Ha ennyire kíváncsi vagy írjál, és látogass meg bennünket várunk mert minden állatot szeretünk, még az ilyen pimaszokat is !!!
Macskaszem
Azt is mondta a lárvaképű kis pöcs, hogy: " mára már eljutottunk odáig, hogy a nyugdíjból is tisztességesen meg tudnak élni a magyar nyugdíjasok, ha azt jól osztják be és nem költekeznek feleslegesen. Ezért megszünteti a kormány az extra juttatásokat." Ezt viszont elfelejtették bemondani a köztévében "hirhatar.com/gulyas-gergely-a-nyugdijbol-is-tisztessegesen-meg-tudnak-elni-a-magyar-nyugdijasok-ha-azt-jol-osztjak-be-es-nem-koltekeznek-feleslegesen/
dr. prédikátor
Basszátok meg a kurva anyátokat gecik!!Szart se ér az utalványotok mert átutalással fizetek! a seggemet se tudom kitörölni vele mert kemény és kicsi!Ha már " kedveskedni" akartok patkányok, akkor miért nem kp, küldtök a számlámra???Hogy arra használjam fel amire akarom!!!Agyament geci állatok, megint nem gondolkodtatok!!! Dugjátok fel a picsátokba az utalványotokat!!!Mocskos tolvaj tróger csürhe!!!
Málna
@papa.49: Miért nem tudsz normálisan válszolni a kérdésemre? Vagy már megint én ébresztettelek rá, hogy ostobaságot írtál?
Málna
@dr. prédikátor: Ezek után legyen benned tartás, ne fogadd el az utalványt!-:)
cikicakk55
@Eladott Ország: Ma 12:23
Elismerem jó nagy feje van mészárosnak,de az csak a víznek van fenntartva.Egy-két agysejtecske uszkál benne,de apró pénzből nem sok férne bele.Mondjuk elég is lenne annyi munkáért amit csinál egy fej nagyságú persely,tele 10, 20, 50,némi 100ft-os és csak annyi 200-as amennyi jót művelt a Magyar emberekkel. + egy kódis hajléktalan az országnak.
Nessy
@Dr plágium: Azt nem lehet! Még kajára költenék!
Nessy
@Málna: Nos, ha valóban utalvány, de átutalással fizetem a számlákat, akkor valóban csak arra jó, hogy felbosszantsanak vele. Szerinted hogy lehet ebben az esetben a célnak megfelelően felhasználni?
3dwhite
Te gulyás mestersègü nem lehetett volna õsszeadni azt megfelezni a kettõt? Az általatok kitartott csicskák nem biztos hogy tõbbet èrnek mint ezek az idôs emberek.
papa.49
@Málna: Azt nehezményeztem mi van akkor ha az utalvány összege mondjuk kétszerese a fizetendő összegnek, akkor nyilván veszett a fele !!!Látod a saját butaságod megint csak leégetett, nem érted meg amit írok akkor ugord át nem akarok veled vacakolni érthető !!!
Arról már nem is szólva akik átutalással fizetnek feldughatják maguknak a utalványt, mert megint úgy találtak ki valamit, hogy a feltételek nincsenek meg hozzá, mert erről pl. egy szó se esett !!!
Miért nem lehet egy nyugdíjasra rábízni azt hogy azt a nyomorult 9 ezer forintot mire költse ???
Biztos arra fogja költeni ami fontos, nem fog vele szerencsebarlangba, vagy lóversenyre menni !!!
dr. prédikátor
@Málna: Te legalább olyan agyament hülye vagy mint aki kitalálta ezt a " rezsiutalványt"
Málna
@papa.49: Pontosan értettem, hogy miről beszéltél, ez egyértelműen látszik a kérdésemből. 3000 Ft. értékű egy utalvány, ismersz olyat, akinek a gáz- és villanyszámlája nem éri el ezt az összeget télen? Mert csak nekik kellene visszaadni belőle.
Arról meg még egy szó sem esett, hogy a gyakorlatban hogy lehet ezt majd felhasználni, de már pattogtok. Várjatok már egy kicsit, biztos mindent el fognak mondani. Ha nem akkor ígérem, segítek én.-:)
görbetükör
Banki utalásnál hogy érvényesíthető az utalvány?
solidedge
A rezsiutalvány összegét befizetem a Momentumnak. Így a kormány burkoltan őket fogja támogatni.
papa.49
@Málna: Hát fel kell világosítsalak itt vidéken a családi házakban ahol gáz fűtés van mint a mienkben is NEM 3000 Ft a havi gáz számla hála a ,,FŰTŐÉRTÉK CSÖKKENTETT GÁZNAK ,, !!!
A villany se annyi, ilyen alacsony értékeket max. az egyedül élő idősöknél lehet találni, akik a sötétedéskor bezárkóznak, és bebújnak a dunyha alá, hogy ne fázzanak a 15 fokosra TÚLFŰTÖTT lakásukban !!!
Málna
@dr. prédikátor: Tőled ezt bóknak veszem.
Málna
@papa.49: Tehát akkor nem kell visszaadni az utalványból. De akkor most mi is a problémád?
csak úgy....
@Málna: te,pld.miért nem a durbicsal kokketálsz ! azt miért nem akarod meggyözni a baromságairól? szürt málna,kiknek dolgozol?
csak úgy....
@Málna: te,még a kenyérjegyet ha azt is bevezetik, mert jönni fog...,te még azt is,mint pozitívum akarod eladni. mi a szarnak köll hülyének nézni mindenkit? a nyögdijasokat alamizsnákkal tunningolják,hogy legyen még erejük, októberben elmászni választani?
Málna
@csak úgy...: Látom, te sem érted, hogy miről vitatkozunk. Én meg még egyszer biztos nem magyarázom el.
advocat
@kereső: Lecsókolbász. Valamikor 2,80 volt belőle 10 deka. Most egy kicsit több.
Málna
@Nessy: Várjatok már egy kicsit, biztos lesz rá megoldás.
Dr plágium
@Málna: 15:40-re Van akinek nem éri el, pl. aki szénnel, fával fűt, távfűtése van stb. vagy alig használ villanyt, aki tanyán lakik és nincs gépesítve a háztartása...
advocat
@jesz: Jut eszembe. Nagyanyáim 60 éve meghaltak! Szinte egyszerre.
Nessy
@Málna: Ebben kevésbé reménykednék! Tudomásul veszem, hogy kaptam, de nem érek vele semmit. Szerencsére köszönő levelet és fotót nem kell érte küldeni!
CsipkeRózsa
@advocat: Nekem is az jutott eszembe, hogy aki számláról fizet, hogyan veszi igénybe.
Sámannus
Mint ha naponta kapnák úgy akarjátok eladni kis köcsögök.
csak úgy....
@Málna: hállelúja! belöled (a magyarázkodósból) telítve a propeller...
laja70
Ez nem rezsiutalvány, hanem választások előtt a nyuggerek gerincének (tisztelet a kivételnek) ára!!!
CsipkeRózsa
@Tavryni őrnagy: @Foxley: @3dwhite: Te vagy három az egyben személy?
kereső
@laja70: Nem, ez kérlek szépen még orbanisztánban is a választás befolyásolása- amit tilt(ana) a törvény, és a kormány követi el a kormányzó párt érdekében.
Lepényleső
Ez aztán nagyot lök a családi bevételen,ahol az egy nyugdíj jóval túl van a milliós tételen?
Egy nyugdíjas ára tehát 9 000 Ft kilóra,mint piacon a vágómarha?
mackoka46
Dupla pénzért adják a levegős gázt, de most megszólalt a maffia család keresztyén 'lelkiismerete !
CsipkeRózsa
Az Erzsébet utalványhoz képest a nyugdíjasok spóroltak az államnak fejenként 1000 Ft-ot.
Málna
@Nessy: Akkor ne fogadd el. Döbbenetes, hogy milyen negatívan álltok mindenhez. És hogy mennyire nem találjátok fel magatokat. Tényleg semmilyen megoldás nem jut eszedbe arra az esetre, ha utalásnál nem lehetne felhasználni?
Málna
@Dr plágium: Villany azért a tanyákon is van. Ha keveset fogyaszt, majd egyszerre fizet be két csekket, az már csak eléri a háromezer forintot. Ha mégsem, akkor a családban, ismerősökkel elboltolja.
szaboria1
Csak egy kérdés én csoportos beszedéssel fizetem a számláimat akkor én hol fogom ezt az utalványt érvényesíteni?
csak úgy....
@Pegero: te hibbant vagy ? több mint 10 éve nincs az a hibbant fletó!
üldöz a mániád?
csak úgy....
@Pegero: rezsím utalvány...,az köll neked+kenyérjegy és a fidelitas...
cikicakk55
@Macskaszem: Ma 14:51
Egy a férfinek mondott anyám asszony katonája,csak a testőrök gyűrűjében mer ilyen kijelentést tenni Menjen el Ózdra, vagy bár melyik keleti,nyugati,déli megyébe, egy kis faluba. ott terjessze az igét. Teszem fel 2 tagú a nyugdíjas család.Ketten kapnak 140.000 ft nyugdíjat.A papa 65 éves elmúlt pár évvel,a gyógyszerei többe kerülnek mint az étel amit megeszik. A Feleség,ilyenre,hogy Fodrász,műkörmös, soha. Látom nap mint nap az utcákon,a boltban,mindenből a legolcsóbbat. Hogy lehetséges akkor kijönni a nyugdíjból,ha nem kell gyermekeket támogatni,egy hétem egyszer esznek főtt ételt Persze,ott a rezsi,amin próbálnak spórolni,de hiába a rezsi csökkentés,csak több jön ki mint előző leolvasás után? Ugyan így a víz is.A papa szeretne több levegőhöz jutni,ezért a nem annyira olcsó szipkát veszi meg,mert az az Ő nyelvén szart sem ér. Az asszony is szeretne jobban látni,így bár a lézeres szemvizsgálat ingyenes,de a szemüveg már nem.Az ofotért hírdelet olyan kedvezményt,hogy annyi százalékot vannak le amennyi idős a látás rokkant..Én megnéztem.130-150-000 ft áron kel el egy Edemsz Famyli keret,a csiszolás majd attól függ,mennyit mond az orvos Ez az Fidesz vakítsátok,süketítsétek meg Az öregeket.. Ne érezzenek semmilyen szagot,illatot.Ne érezzék a kenyerek és az étel ízét sem Nekem 5 éve volt egy Állkapocs törésem és reggel 9-től este 6-ig ültem a váróban.Addig vért vettek és elvittek röntgenre. Este 6-kor közölték,hogy nem sikerült a vérvétel,mert bealvadt.Láttam én is,hogy túl sűrű a vérem,de nem szóltam bele.A röntgen eredményem törést repedést nem mutatott ki,így haza küldtek hogy borogassam.3 hét múlva a körzetorvosom vette észre a hatamas csomót a jobb állkapcsomnál.Kiderült,hogy nyílt törés volt,ami a 3 hét alatt elmozdult.Ha oda figyelnek és 4 D-s röntgen csinálnak egyből kimutatja,de egy nappal karácsony előtt hagyjam már őket békénnagyon nehéz azóta,mert ülső metszészót alkalmaztak és a jobb arcomon sem ízt,se illatot,sem szagot nem érzek.
papa.49
@Horizont: Ez pontosan olyan mint az egyszeri lány ,,hozott is meg nem is,, érni is annyit ér !!!
csak úgy....
@Pegero: te állami gondozott?a kutya sem nevelt,tanított modorra? A. boxos vagy B. plojestis hófehérke? szerintem C . a kettö génmanipulációja...
csak úgy....
@Pegero: www.youtube.com/watch?v=n9PgKqGRM_8

sikerült elélveznem! remélem nekedis...,bunkó paraszt.
kereső
Itt a kormányrendelet:
A rezsiutalványokat földgáz- és villamosenergia szolgáltatás kifizetéséhez lehet felhasználni; postai csekk befizetéséhez vagy közvetlenül a szolgáltató ügyfélszolgálatán lehet átadni. A részletes tájékoztatás erről a szolgáltató honlapján lesz elérhető.

Megjegyzik, egyszerre több utalvány is felhasználható több csekk befizetéséhez. A befizetésnél az utalványokon szereplő összeget kiegészíteni csak készpénzzel lehet, bankkártyával nem, és az utalvány készpénzre nem váltható.

A szolgáltató ügyfélszolgálatán átadott rezsiutalványok értékét a szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb az átadást követő 15 napon belül jóváírja a fogyasztó folyószámláján.

No comment.
szegfue
@kereső: 14:42 Valahogy ugy! Akiknek folyton hátralékuk van a közüzemi dij fizetéseknél, most legalább kapnak egy kis pénzt, hogy befizethessék egy részét, vagyis a megélhetésük továbbra sem biztositott...
szegfue
@Nessy: 14:19 Én jószándékuan feltételeztem, hogy aki kap rezsiutalvány, mindenki érvényesitheti.
csak úgy....
@Pegero: csak neked! végre egy öszinte faßi...,persze neked ez magos...
www.youtube.com/watch?v=v44V1Pz-vhE
szegfue
@Eladott Ország: Ahogy mondod! Mint Mátyás király meséiben, csak ez most Viki király meséje... és még sokan vannak akik elhiszik ezeket...
laja70
@kereső: Akkor most mi is van? Részleteznéd???
Nessy
Felszállt a fehér füst! Mehetsz a szolgáltatóhoz sorba állni, ha megkapod. Ha nem vagy otthon, szerelmetes kérelem az Államkincstárnak, és további szobafogság. No comment!
Györe-Juhasz Eva
Minden hònapban lehetne valamilyen vàlasztàs,jò pàr nyugdìjasra ràfèrne .
verőce21
Nagyon sok vissza fog kerülni, és bent fog maradni ezekből a "Rezsiutalványokból" az Államkincstárban.
(jövő évben az ÁK-ban maradó utalványokból fognak majd jutalmat kapni, az Államkincstári dolgozók is!) :)
Csupa haszon az Államnak ez a jó ötlet!
verőce21
@verőce21: Mintha csak én találtam volna ki! :)
volvós
Nos, aki ezt kitalálta és megszerkesztette a kormányban, annak
a jó qr.a anyucikáját...és költse el a gyógyszertárban !!
picike1
@volvós: a gyógyszerektől megvonták a támogatásokat is egy szemcsepp 800 hellyett 1800 ba került volna igy otthagytam nem váltottam kiháááááááááát
Sámannus
Magyarúl elkúrták a rezsicsökkentést, és most leíratják a lóvácskát a szolgáltatókkal adómentesen. höhö
Sámannus
@verőce21: Nem találtad el nagyokos. Az állam nem fizet és csak a szolgáltatókat szívatják.
Én a gáz számlára költeném, mert oda zsúfolódott a legtöbb csókos.
Igaz nem tudnak velük kibaszni, mert a valódi fedezet azok zsebében van, ez csak morzsa nekik, és nekünk is.
csak úgy....
@verőce21: te mindíg így harcolsz magatok ellen? :)
csak úgy....
@picike1: semminek sem tudsz örülni? nincs migráncs, egy csöpp se...
verőce21
@csak úgy...: @csak húgy...: Elfoglaltságot adok neked Féreg 0-24 órában?
A képmutatásod és hazaárulásod egekig ér. Miközben isteníted a migriket, aközben fasisztázod a magyarságot. Nem véletlenül nevezlek lumpen proliknak, mert az vagy, nem kulákgyerek, mint hazudod. Legfeljebb Töreklyuk Zabigyerek!
Se hazád, sem nemzeted, se becsületed sehol sem!
csak úgy....
@verőce21: figyelj tetü! nem szoktam ilyesmit mondani,de a jó idös anyád,az a tetü meg a takony kölyke! nekem van hazám és onnan szarok a bugris ,prosztó fejetekre,élhetetlen ,buta,nyomorult bagázs,kik büzlötök a hazaszeretettöl és a fölsöbbrendüségi tudatotokba fulladtok bele! nem a magyarok, te és a bandád a köpönyegforgató ,hasonló mindíg volt és lesz a magyarok között, ti vagytok az igazi turáni átok ! pökhendi tahó vagy,semmi más és egy hazudozó ,magyarkodó senki...
a migrikkel együtt,kánonba nyalhatod ki a valagam, ...kb. egy szinten mozogtok agyilag,ha európárol van szó, csak a koncot lesitek,mint minden csóró...
remélem,hogy fönököstöl lekapcsolnak benneteket az inkubátorról és akkor virtusból ...azt csináltok amit akartok! rólad büzlik az államosító komcsi,míg tart a vagyonból,addíg pöffeszkedés, ugyan így jártak az elödeid az öseim vagyonával! elvették és elbaxták...sok sikert!
szaboria1
Megint jól ki csesztek az idősekkel, mert aki nem csekkel fizet az mehet a szolgáltatóhoz, hogy érvényesíthesse. Ami sok helyen csak több km utazást fog jelenteni. Megint valaki jól jár mert az utalványt valakinek ki kell nyomtatni. Nem egyszerűbb lenne pénzben kifizetni.
kereső
@laja70: mit részletezzek? Nem tudod mit jelent a "befolyásolás"?
Eladott Ország
Nyugdíj:a svájci indexálással számolt nyugdíjemelés nem fér bele a költségvetésbe, mert ez 40 milliárddal megemelné azt! Kevesebbet kellene lopni fiúkák! Rogántoncsi letelepedési kötvényei idén 35 milliárdba kerülnek! Nem megőrzik a nyugdíjak értékállóságát, hanem befagyasztották a nyugdíjakat. Szlovákiában a magyar háromszorosa a nyugdíjminimum. Mennyibe kerül havi/éves szinten az ukrán megélhetési-áttelepültek ellátása a magyar adófizetőknek? Szeretnék idézni a Kárpatalja.ma című portálból. Ebben egy ukrajnai nyugdíjalap megyei vezetője mondja el, hogyan kell igényelni a magyarországi nyugdíjat. Fontos megjegyezni, hogy a fennálló szerződések értelmében az Ukrajnából Magyarországra áttelepült nyugdíjasok nyugdíját száz százalékban a magyar nyugdíjbiztosítás állja. Tehát minden kitelepülő csökkenti az ukrán nyugdíjalap terheit. Megjegyezném, hogy az egyszerűsített honosítás semmilyen formában nem befolyásolja a vonatkozó kétoldalú szerződést. Nem kell ahhoz magyar állampolgárság, hogy valakinek állandó lakcíme legyen Magyarországon, és ott nyugdíjat igényeljen."
www.karpatalja.ma/karpatalja/kozelet/csak-magyarorszagi-allando-lakcim-kell-hozza/
kereső
@Eladott Ország: főleg úgy, hogy jelenlegi állás szerint a befizett járulékok 98%+ százalékban fedezik a nyugdijkassza kiadásait, úgy ,hogy éves szinten évek óta 60+millirdos maradvány képződik. Amit ugye megkapnak "adományként" az igazmagyarok, ott a határon túl, meg a diaszpórások. Hazug senkiházi gazemberek.
Sámannus
@szaboria1: A papír fecni nem csilingel sehol. Olyan ez mint amikor a rezsifizetést leállították a választás idejére.
Gyalázatos hazudozással azt ugatják, hogy ők fizetnek, de a hiszékenyeket verik át, hogy rájuk szavazzanak.
Most ez az összeg kb 26 milliárd forint a mészarosnak a heti keresete.
emerencia
@advocat: tegnap 12:28 Közületek, nyugdíjasok közül csak a nagyon alacsony értelmi szintű és a családilag hasznot húzók szavaznak O1G-re. A többség nem. A nyugdíjas tömeg leképezi a dolgozókat összetételben, (létszámban viszont kevesebben vannak) ezért nem kellene dehonesztáló jelzővel ellátni mindannyiótokat. Nem szerencsés lesüllyedni az orbáni színvonalra mert úgyis lesepernek a rutinjukkal. Orbán szemében nem sok értéket képviselnek a nyugdíjasok ergo úgy gondolja beérik egy kis baksissal mely töredéke annak ami egy normális országban járna nekik. Az már csak hab a tortán, hogy a közpénzből finanszírozott, feleslegesen költséges gyakorlati kivitelezés azt célozza, hogy megalázó, bonyolult módon juthassanak az utalványokhoz a nyugdíjasok. Aki valami miatt nem képes erre, "megspórolja" a kormánynak ezt az összeget. Mégis várhatóan ömleni fognak ősszel a fidesznek a szavazatok, kérdés, hogy kiktől? A választási csalásoktól, a külföldiek szavazataitól, a nagyon alacsony iskolázottságú, könnyen megtéveszthető bármely életkorú, üveggolyókkal megvett honfitársainktól? Igen tőlük is de ez még biztos, hogy nem elég! Kell még hozzá egy jelentős létszámú tömeg országon belül. Nem nehéz kitalálni, hogy kik ők. Azok a haszonélvezők, akik jó nertásként életkoruktól függetlenül családilag vagy saját jogon birtokolják az anyagi javakat, előnyöket. Pl. zsíros állásban pompáznak különösebb hozzáértés nélkül és/vagy ügyesen használják azokat a családi támogatásokat melyek csak a gazdagabbak számára jelentenek érdemi segítséget az ország határon belüli többségi dolgozói és a nyugdíjasok szegényebb rétegének napi kínlódásai árán. Számottevő az ő létszámuk és van köztük sok fiatal. Sőt, sok olyan fideszhívő ifjak is vannak, akik már-már vallásos hittel meg van győződve arról, hogy részesülhetnek majdan az orbáni osztogatásból. Ők bármit is mondanak a fülkén kívül, stabilan fogják húzni az X-et a fideszre. A választási matek és törvény pedig jogilag alapozza meg ezt a velejéig romlott...
emerencia
@emerencia: ezt a velejéig romlott rendszert.
picike1
@csak úgy...: annak örülök ha nem jönnek a migrik
verőce21
@csak úgy...: @csak húgy...: (00:28) Hiába hazudozol itt, a sosemvolt földjeidről, te Majomparádé Töreklyuk Zabigyerek! Ki hisz egy Fattyúnak?
görbetükör
@papa.49: De igen, most olvasom, hogy érvényesíthető banki utalásnál is.
Csak el kell menni személyesen a szolgáltatóhoz (áram, gáz) és leadni az utalványt, amit jóváírnak két héten belül.
Vajon hányan mennek el, főleg falun, tanyán, ahol közlekedés is akadozik?
kereső
@görbetükör: És akkor még mindig ott van a férj-feleség problémája. Mert a közüzemi szolgáltatás ritkán szól két névre.
CsipkeRózsa
Orbán vagy nem gondolkodik, vagy gonoszságból oldja meg a 9 000 Ft-hoz jutást.

A nyomtatványt ki kell nyomtatni, a postára el kell juttatni, a postás többletmunkával kiviszi a címzettekhez személy szerint, ott leadminisztrálják.
Az utalványt igénybe vevők feladják a postán, ott sorban állás és a postai dolgozó leadminisztrálja a befizetést.
Aki átutalással fizeti a számláit, megkapta a postástól az utalványt, elmegy az illetékes helyre, ahol sorba áll, ott megkapja a 9 000 Ft-ot, és hazamegy, mert közben megéhezett és pisilnie is kell.

Ennyire egyszerűsítik egy nyugdíjasnak adott utalvány útját, amit Orbán szerint illik megköszönnie.

Mi lett volna, ha a havi nyugdíjhoz odadobnak 10 000 Ft-ot? Rengeteg pénzt, munkát és idegeskedést megtakaríthattak volna.
emerencia
@picike1: tegnap 21:08 Próbálj alternatívát keresni, hátha van olcsóbb változat abból a szemcseppből. Ne hagyd magad mert szükséged van rá! Nekem a koleszterin és vérnyomáscsökkentőm olcsó mert kinéztem a netről, hogy melyik formátumban nem kerül sokba. Azóta van olyan patika, ahová azért nem megyek mert közelharcot kell vívni a patikussal, hogy ne a drágább változatot adja. Sajnos egyre több gyógyszerre nincs támogatás. Egy másik sokba kerülő gyógyszeremet pl. recept nélkül lehet kapni, arra is találtam némileg olcsóbb változatot de a szakorvos azt mondta, hogy a szakma a legdrágábbat találja jónak. Van még más támogatás nélküli gyógyszer, azt is használnom kellene de inkább tornázok helyette. (+ vitaminok) Hagy örüljenek a fasiszta ideológiát utánzók mert az ő mániájuk, hogy sportolni kell normális egészségügyi ellátás helyett. Valahogy meg kell őriznem a járóképességemet valamely elfogadható szinten mert egyébként nem fogom kibírni nyugdíjig a teljes munkaidős munkát és az utána következő éveket. Minden embernek joga van az orvostudomány fejlettségéhez mérten egészségben élni, akárhány éves.
CsipkeRózsa
@emerencia: Szerintem, a gyógyszertámogatás csökkentése vagy elvétele nem játszik be az infláció számításába, különben erősen megemelné azt.
emerencia
@CsipkeRózsa: Az inflációt a rezsim bármi áron megpróbálja lecsökkenteni ill. kevesebbnek hazudni a valóságosnál mert így lehet a nyugdíjasoknak kevesebb emelést adni. Az esetleges tiltakozásokat pedig megpróbálják csillapítani az időnként odalökött színes papírokkal. Kb. ennyire vannak hazánkban megbecsülve azok a nyugdíjasok, akik több évtizedeken át fizették a közterheket.
Peller Anikó
@CsipkeRózsa: 14:15, jaj Rózsika, hogy képzeled? Csak nem lökik oda a számládra választások előtt azt a rengeteg pénzt, hiszen akkor észre sem veszed, esetleg szidod tovább a jót evő vezírünket. Feneket kell annak keríteni, hadd tudják a marhák kinek köszönhetnek ennyi pénct. Nem hülyék ezek, hogy ingyen adjanak ennek a feneketlen belű elaggott elhízott nyavajgó seggfejeknek a stadionokra és a külföldi szavazatvásárlásokra szánt milliárdokból a semmiért.

Rózsika, ez működik. Ezt érdemeljük.
picike1
@emerencia: fülgyuladásra használom mert operálva lett kétszer is sajnos ez még sokba kerül nekem tudom még ha találok is olcsóbbat
emerencia
@picike1: Gyógyulást kívánok Neked. Aki pedig felvitte az árát, költse a nyereséget patikára. Előbb-utóbb úgyis eljön a kutyákra a dér!
volvós
A cimképen ez a 2 emberszabású jegyesek, vagy házastársak ???
picike1
@emerencia: köszönöm szépen és most irom minden füles beteg miatt ez nagyon csunya munka a betegektől ez a fajta megvonás sajnos ez gyermekkori nekem is és egész életen át kisér a betegség a krónikus füllgyuladásom

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.