A tanév kezdetére 360 millió forintos beruházással elkészült a tatabányai Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola energetikai felújítása – mondta a város polgármestere a pénteki átadáson.

Az Unió is segítette egy tatabányai iskola felújítását
Fotó:  Pixabay

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) hozzátette, az önkormányzat az elmúlt években pályázati források bevonásával lépésről lépésre újította fel oktatási és nevelési intézményeit. A bölcsődék után az óvodákkal párhuzamosan folyt az iskolák korszerűsítése, melyek közül idén ez a legnagyobb beruházás.

Az energetikai felújítás során kicserélték a 45 éves iskola összes ablakát, melyek csak részben működtek, a legtöbbet balesetveszély miatt már nem használták. Megújult a fűtési rendszer, valamint hőszigetelték az épület tetejét és falait.

A 360 millió forintos fejlesztéshez az önkormányzat 230 millió forint pályázati támogatást kapott uniós és állami forrásokból és 130 millió forintot biztosított saját költségvetéséből. A viszonylag magas önerő magyarázata, hogy az épület tagolt szerkezetű, ez drágította a szigetelést – tette hozzá a polgármester.

Csizmadia Zoltán, a kivitelezést végző EP Konstruktív Kft. termelési igazgatója az MTI-nek elmondta, a beruházás során 240 ablakot és 173 radiátort cseréltek korszerűre, valamint a homlokzaton és tetőn összesen 6400 négyzetméter szigetelést építettek be.

A Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola Tatabánya egyik legnagyobb oktatási intézménye, ahol 500 diák tanul. Az intézmény kiemelt sportágai az atlétika, a kézilabda, a röplabda, az úszás, a vízilabda és a triatlon.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Bírom azokat a rohadt nagy projekttáblákat egy-egy építkezésnél, amelyen ,,Köszönjük Magyarország Kormánya és az Európai Unió támogatását". Jelen esetben remélem, hogy az unió szerepel a ,,Köszönjük" után.
Vagy mégsem?
Na ja.
Lepényleső
A bán egyetlen támasza,hiszen anélkül már csak történelem volna (lehet vérrel írva)?
simmering73
Állítólag repeszt a magyar gazdaság. És nincs pénz egy ... iskola felújítására? Hogy gyógyulna be a hazug pofátok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.