Megjelent a nyugdíjasok rezsiutalványáról szóló kormányrendelet; az utalványra az öregségi nyugdíjasok mellett a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is jogosultak, így nagyjából 2,6 millió ember – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ pénteken az MTI-vel.

Így indokolja a kormány a nyugdíjasoknak adományozott 9000 forintos rezsiutalványt
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A közlemény emlékeztet, a rezsiutalványok értéke egyszeri kilencezer forint, amit három, háromezer forintos címletben kapnak meg a jogosultak. A rezsiutalványokat

a Magyar Posta kézbesíti szeptember 30-ig, és azokat jövő év március 31-ig lehet felhasználni.

A posta a kézbesítést egyszer kísérli meg, a kézbesítés eredménytelensége esetén az ismételt kiküldés iránti kérelmet a Magyar Államkincstárnál kell kérni november 30-ig; az utalvány adómentes.

Közölték azt is, hogy a jogosultak körét a kormányrendelet részletezi, de utalványra jogosultak többek között a 2019 májusában ellátásban részesülő öregségi nyugdíjasok, özvegyi nyugdíjasok, a szülői nyugdíjat, árvaellátást, korhatár előtti ellátást, rokkantsági, rehabilitációs ellátást, baleseti, rokkantsági járadékot, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát kapók.

A rezsiutalványokat

földgáz- és villamosenergia szolgáltatás kifizetéséhez lehet felhasználni; postai csekk befizetéséhez vagy közvetlenül a szolgáltató ügyfélszolgálatán lehet átadni.

A részletes tájékoztatás erről a szolgáltató honlapján lesz elérhető.

Megjegyzik, egyszerre több utalvány is felhasználható több csekk befizetéséhez. A befizetésnél az utalványokon szereplő összeget kiegészíteni csak készpénzzel lehet, bankkártyával nem, és az utalvány készpénzre nem váltható.

A szolgáltató ügyfélszolgálatán átadott rezsiutalványok értékét a szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb az átadást követő 15 napon belül jóváírja a fogyasztó folyószámláján.

A rezsiutalványokról érdeklődni a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon lehet.

Közölték:

a kormány megbecsülése jeleként nyújtja a rezsiutalványt a nyugdíjasoknak, amit a gazdaság jó teljesítménye tesz lehetővé.

Kiemelték, Magyarország az elmúlt években gazdasági fordulatot hajtott végre, mára az EU egyik legdinamikusabb bővülő gazdasága. A magyar gazdaság a második negyedévben 5,1 százalékkal nőtt, miközben az uniós átlag 1,3 százalék volt. Mint írták,

a kormány fontosnak tartja, hogy az idősek is részesüljenek a gazdasági eredményekből, "hiszen ők az életüket ledolgozták ezért az országért, és felnevelték gyermekeiket".

A korábbi rezsicsökkentések mellett a kormány korábban Erzsébet-utalványok kifizetésével is segítette a nyugdíjasokat – áll a közleményben.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Én egy sokkal rövidebbet tudok:: választás jön.
Szóljon, aki még ennél is jobbat tud.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cincinntatus
"Ha adnak, vedd el, ha ütnek, szaladj el!"
namihami
@Cincinntatus: Csak a honi nyugdíjasaink egy tetemes részének még ennyi esze sincs.
Eltenni elteszi (annyi esze van), de az ütésért is ottmarad (mert annyi már nincs, hogy elfusson).
Vagy ahogy a szakkifejezés tartja:: Házhoz megy a lóf@szért.
Cincinntatus
Ne nézze le a nyugdíjasok tetemes részét!
mackoka46
A vízszámla meg a tűzifa az smafu ? Az internet meg szemétszállítás az alkotmányos költség ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.