Közvélemény-kutatást intézett a ténylegesen vonulós beosztást betöltő hivatásos tűzoltókhoz a szakszervezet.

Megkérdezték a tűzoltókat, hogy otthagynák-e az állásukat – döbbenetes eredmény született
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az Index vette észre a közleményt, amelyből kiderül, 

a tűzoltók 73,9 %-ának, azaz közel háromnegyedének már megfordult a fejében, hogy elhagyja a hivatást.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete szerint a kérdésre, hogy mi tartaná vissza őket leginkább,

a legtöbben a magasabb bért választották a lehetőségek közül, majdnem annyian a szolgálati nyugdíj visszaállítását, de sokan választották a a tűzoltóság katasztrófavédelemtől való függetlenítését is.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Elinflálták az illetményüket, semmire se elég, csak azért, hogy a maffia család csillió eurjóval gazdagodjon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mackoka46
Elinflálták az illetményüket, semmire se elég, csak azért, hogy a maffia család csillió eurjóval gazdagodjon.
cikicakk55
Most még nyugodtan kérdezhetik Őket,mert legtöbbjüknek családja van,vagy idős szüleivel élnek.Bár mennyire is kevés a pénz,Ők ezt tanulták,ehhez értenek Nehéz lenne már munkát változtatni nekik,így ki vannak szolgáltatva a rendszernek.Majd akkor robban ki a bibi,mikor egyszerre ég egy városban 10 épület és még segítséget sem tudnak kérni másik váos tűzoltóitól,mert ott is lángokban áll a fél város. Amennyiben a kormány tovább viszi ezt a diktatúrát, a lopást,az igazságtalanságokat,ha minden Fideszes véfve van a bűntől,elő fordulhat,hogy több épület is kigyullad ország szerte. Az még a jobbik eset,ha olyan helyen gyullad ki épület,ahol emberek nincsenek veszélyben. A kormány helyében én jobban figyelnék az ilyen véletlenekre. Nagyon nehéz megtalálni a vétkeseket.
advocat
És lassan egy bolti árufeltöltő többet keres! És erejük még van. És mit kezdhet egy 10 évvel a nyugdíj előtt álló? Mert 65 éves korig ki kell bírni!!! Köszönjék meg a kormánynak. És kikre is szavaznak?
Csizmás Kond
...nem kell parázni gyerekek.
A tűzoltó-, a rohamrendőr, a zsoldoskatona. és még néhány hasonló foglalatosság ma a menő pénzkereseti lehetőségek közé tartozik...na nem azért mert sokat kell tanulni érte, éppen ellenkezőleg, csak fizikum és némi akarat kell az egészhez.
A szakmák, az iskolák és minden ehhez kapcsolódó dolgok eldemokratizálásával oda jutott a fiatal, hogy a konditermekben felvett izomerősség arányában jelentkezhet az említett helyekre, anélkül, hogy diplomája lenne. Persze akinek van az akár magasabbra is viheti, viszont akinek nincs az csak későre jön rá, hogy lassan bármit el kell vállaljon az adott helyzetben mert nincs képesítése egyébre...hát ez a helyzet...
emerencia
@advocat: Sajnálom a tűzoltókat és a bolti árufeltöltőket egyaránt. Egyikőjük sem keres sokat, néhány szabályt erősítő kivételtől eltekintve. A társadalmi elismertségük különböző de abban megegyeznek, hogy hatvan felett egyikőjüknek sem könnyű. A legtöbb férfi és nő vázrendszere ebben a korban már erősen megkopott ezért ilyenkor csak kínszenvedés az efféle munka a fiatal, egészséges szervezetre szabott munkakörülmények között. Ráadásul a puszta árufeltöltők legtöbbje még véletlenül sem keres annyit mint amit elképzelnek róluk és sokan közülük egészségét, testi épségét veszélyeztetve kell, hogy végezze a lenézett munkáját. A nem midig elérhető minőségi egészségügyi ellátás és a rehabilitáció hiánya miatt mindkét foglalkozás űzőit elérheti az alkalmatlanság miatti törvényes felmondás, ami ellen nincs apelláta. Az utcára kerülés pedig ebben a korban már legtöbbjük számára egyenlő a méltatlan öregkori elszegényedéssel, hisze hazánkban O1G rezsimje nem tartja kívánatosnak a mindkét nemre vonatkoztatott, elnyomorodásmentes rugalmas nyugdíjba menetel lehetőségét úgy, ahogy az más EU-s országokban lehetséges.
papa.49
A világ legnagyobb marhasága volt ezt a katasztrófális katasztrófa védőket a tűzoltók nyakába tenni, fingjuk nincs az igazi elhárításhoz, viszont kurvára eltudják mondani a leírt szöveget, a kérdésem csak az HÁNY SZÁZ EZERÉRT !!!
Meg ,,áramtalanítanak,, érdekes mód mikor a héten volt a tűz a városban ott NEM ÁRAMTALANÍTOTTAK vajon miért na mert ott és akkor KELLETT VOLNA !!!
Azon meg nem csodálkozom hogy a vonulók nagy része ott hagyná az egészet mert elegük van a ,,bokacsattogtatós tányérsapkás,, hülyékből, és a fizetésük sincs arányban a munkájukkal !!!
zotyoxy
@Csizmás Kond: Próbáltad már ezeket a szakmákat ? Ha nem akkor miért szólsz bele.
emerencia
@papa.49: A katasztrófavédők szó szerint védik a katasztrófát! A városban egy toronyház előtt évekkel ezelőtt kéretlenül díszlépcsőt építettek mely fordítva működik, ha esik az eső. (Gyűjti az esővizet az építése óta de ez azóta cseppet sem zavarja az illetékeseket.) A ház főbejáratához ezen díszlépcsőn lehet eljutni (költözés, mentő, tűzoltó,stb.) Az önkormányzati tulajdonban lévő városüzemeltető cég költségvetési csalás miatt elítélt osztályvezetőjének ez nem tetszett, ezért úgy határozott, hogy oszlopokkal zárja el az útvonalat. A tulajdonosok segítséget kértek a katasztrófavédőktől mert jogosan félnek, hogy egy tűz esetén csak késedelmesen tudják majd a tűzoltók megkezdeni az oltást. Mi volt a katasztrófavédő főilletékes válasza? Megállapította, hogy minden rendben és még írásba is adta. Azt pedig már csak pletykából hallani, hogy amikor kiment a mentő egy sürgős esethez, a mentősök ki voltak bukva. (Állítólag elkapta őket a spontán káromkodás.)
papa.49
@emerencia: Már az elnevezés is ,,agyament,, a katasztrófát nem VÉDENI KELL, hanem ELHÁRÍTANI, itt z első bukfenc aztán a többi jön magától !!!
Azok az emberek akik a tűzoltást végzik felkészültek, ki vannak oktatva a veszélyekre, és mikor kész van a meló, jön egy ilyen ,,tányérsapkás,, bohóc, vagy egy hölgyike, aki elrebegi a történteket erre semmi szükség !!!
Nem nehéz kitalálni kinek a gyagya agyában született meg ez az ötlet !!!
surdilloFUJT
@Csizmás Kond: Húzz el a büdös anyádba te állat,próbáld meg az egy-két hetes bomló halottakat kiemelni,idióta agybajos!!!
desir62
@Csizmás Kond: Mekkora 1 bunkó vagy, hogy állsz neki tűzet oltani , ha nem tudod mi ég, de ez csak egy példa sok más feladatuk is van. Fuss neki még1x.
Csizmás Kond
@desir62: ...na húzz vissza az anyukádba kretén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.