Súlyos légúti sérüléssel vitték kórházba a mentők azt a kisfiút, aki két testvérével volt otthon, amikor kigyulladt a lakásuk szombaton a X. kerületi Gyömrői úton; a másik két gyerek füstmérgezést szenvedett – közölte az Országos Mentőszolgálat az MTI-vel. A három gyerek anyja ellen a rendőrség eljárást indított.

Életveszélyben van egy kétéves kisfiú a kőbányai lakástűz utánFotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűz a kőbányai Gyömrői úton, egy társasház egyik első emeleti lakásában keletkezett, amelyben egy szoba és annak berendezési tárgyai égtek. A fővárosi hivatásos tűzoltók egy embert kimentettek a lakásból és elfojtották a lángokat.

A BRFK azt közölte: a rendőrök az adatgyűjtések során megállapították, hogy

a három kisgyermek egyedül volt a lakásban, míg édesanyjuk egy közeli benzinkúton vásárolt.

A tüzet a család 24 éves rokona észlelte, aki a két nagyobb gyereket ki tudta hozni a lakásból, de a 2 éves kisfiú bent rekedt; őt egy tűzoltó eszméletlen állapotban hozta ki.

A 4 éves és a 7 éves kisfiú füstmérgezést szenvedett, 2 éves öccsüket életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők

- írta a rendőrség.

A BRFK gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást a gyerekek 26 éves anyja ellen.

Az Országos Mentőszolgálat az MTI érdeklődésére azt közölte: három mentőegységgel, köztük gyermekrohamkocsival érkeztek a helyszínre.

A legkisebb gyermeket súlyos légúti sérüléssel vitték kórházba, a két nagyobbikat pedig "könnyűnek tűnő füstmérgezéssel". Rajtuk kívül egy fiatal férfi is kórházba került, szintén könnyebb füstmérgezéssel

- közölték.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
életveszélyt okozó testi sértés??? what? amikor benzinkúton volt? hogy? gondatlanság lehetett ha hagyott otthon öngyújtót és nem mondta el nekik, hogy ne játszanak vele.
csak én nem értem a történetet?
vacsi
@Gauntlet: Valóban elmebeteg megfogalmazás. De sajnos, az anya felelőssége nem vitatható. Én négy gyereket neveltem fel, amikor egyedül voltam velük otthon, ha bárhova mennem kellett, pl. vásárolni, vittem magammal mind a négyet. Megszokták, nem volt teher. Ma ők is így nevelik a gyerekeiket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.