Destabilizálási kísérletnek minősítette az ellenzék önkormányzati választási kampányát a harmadik ciklusára készülő Tarlós István főpolgármester, aki a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában azt mondta, hogy az eddig elvégzett munkának köszönhetően a jövőben lesz lehetőség a környezetvédelemre és a hajléktalanság kérdésére koncentrálni.

Tarlósnak nem tetszik, hogy van ellenfele a választáson – de nagy győzelemben nem reménykedik

Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje arra a kérdésre válaszolva, milyen kampányra számít, úgy fogalmazott: ami az ellenzék részéről folyik, az nem is hasonlít önkormányzati választási kampányhoz, inkább "revansista szemléletű, hevenyészett és változatosság nélküli destabilizálási kísérlet, aminek a főváros menedzselése szempontjából egyszerűen semmi értelme".

Hozzátette, több telefonos jelzésből meg lehetett bizonyosodni arról, hogy a háttérben "régi SZDSZ-esek közreműködésével elégedetlenség felszítására igyekeznek alapozni, de tulajdonképpen nem kis mértékben erőforrások öncélú megszerzéséről is szó van".

Azt mondta, az ellenzék kampánytémája igazából nem maga a város, az azzal kapcsolatos javaslatok pedig "eléggé hiteltelenek". Részben azért, mert egy részük jogi alapon is egyszerűen megvalósíthatatlan, részben pedig azért, mert akiknek az ellenzéki jelöltek közül valóban van önkormányzati kompetenciájuk, azok már 2010 előtt "leszerepeltek", hiszen hosszú időn át ők irányították a várost – jegyezte meg Tarlós István.

Közölte, Demszky Gábor szabaddemokrata főpolgármester idejében sem volt más a feladatarányos finanszírozás, mint most, a személyi jövedelemadóból sem kaptak semmivel többet vissza.

"Ők hagyták ott a kezelhetetlen működési hiányokat, alattuk csúszott le Budapest a nemzetközi megítélésben" – fogalmazott Tarlós István.

A főpolgármester kijelentette: az utóbbi kilenc évben emelkedett Budapest nemzetközi presztízse, és idén kapta meg a magyar főváros épp Brüsszelből az Európa legjobb úti célja kitüntető címet; a kitüntetés indoka az évtized teljesítménye volt.

Ugyancsak kérdésre válaszolva Tarlós István elmondta, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a polgármester-választások sokkal inkább személyekről szólnak, mint pártokról. Nem biztos, hogy az ellenzéki érzelmű választók pontosan követni fogják az ellenzéki pártelit "megélhetési bizniszeire alapuló látszólagos" összefogásait – vetette fel.

Szólt arról is, hogy ellenzéki politikusok, akik régi, 2010 előtti városirányítók voltak, most egy sajtótájékoztatón "valóságos zöld esőerdőt ígértek Budapestnek".

Hogy lehet az, hogy ez 2010 előtt nem jutott eszükbe? Hogy van az, hogy ők évente mindössze pár száz fát ültettek, mi pedig éves átlagban kétezret? – tette fel a kérdést a főpolgármester, aki kitért arra, hogy a korábbi városvezetők nem törődtek olyan kultúrtörténeti parkokkal, mint például a Margitsziget, alig költöttek közparkok fejlesztésére, amelyre a mostani városvezetés 2015 és 2019 között 5,5 milliárd forintot fordított.

Tarlós István közölte: Budapest fürdőváros, de a korábbi városvezetők egy fürdőt sem fejlesztettek, "mi most tartunk a hetediknél". Példaként említette azt is, hogy 2010-ben még 24 éves buszok, 30-40 éves villamosok, 35 éves metrók és trolibuszok jártak Budapesten. Rámutatott arra is, hogy az ő idejük alatt lett fonódó villamoshálózat, újították fel a Széll Kálmán teret és valósították meg a szelektív hulladékgyűjtést.

Az árvízvédelemről szólva azt emelte ki, hogy a csillaghegyi-öblözetben – konszenzussal – építik a védműrendszer két elemét, ez az utóbbi száz év legnagyobb árvízvédelmi fejlesztése Budapesten.

"Ezek a korábbi városirányítók inkompetens és tétova új arcaikkal kiegészülve most megint össze-vissza ígérnek, de az ígéretek teljesülésének a valószínűsége Zugló ötéves teljesítményén nyugodtan lemérhető" – fogalmazott Tarlós István.

A főpolgármester kiemelte azt is, hogy stabilizálták a város működését, beleértve a 2010-ben "romokban heverő" BKV-t, és nincs működési hitel, csak és kizárólag jól kezelt fejlesztési hitelkeret. Felújították a 3-as metró szerelvényeit, és már megtalálták a klimatizálás forrásait is, a BKV előrehaladott egyeztetést folytat a megvalósításról – tette hozzá.

Tarlós István közölte: a közfejlesztési tanácson keresztül már 700 milliárd forint értékű jóváhagyott projekt van forrásbiztosítással. Ezek között szerepel a Lánchíd felújítása, a további BKV-járműcserék, a Blaha Lujza tér és a Széna tér felújítása, az Eurovelo nemzetközi kerékpárutak fejlesztése, valamint a ferihegyi gyorsforgalmi út felújítása.

A megvalósítás szakaszába került az elektronikus jegyrendszer is: már júniustól mobilos jegyvásárlás működik a reptéri buszon, szeptember 2-ától a hálózat egészén így lehet majd jegyeket venni, és ezek a Volán és a MÁV-Start járataira is érvényesek lesznek. Szeptember végétől havi bérletet lehet majd így vásárolni, és 2020 közepétől működik majd az időalapú jegyrendszer – mondta.

A főpolgármester mindezeket követően kijelentette, "lesz lehetőségünk ezért a jövőben koncentrálni környezetvédelemre, hajléktalanproblémára".

A környezetvédelem három fő elemét emelte ki: a közlekedést, a klímavédelmet és a zöldinfrastruktúra fejlesztését. Az ezekre vonatkozó koncepciókat kidolgozták, ezekről a Fővárosi Közgyűlés már döntött is.

Kérdésre válaszolva Tarlós István azt mondta, "egy enyhe, a jelenlegi összetételben megfigyelhető többségre" számít a Főváros Közgyűlésben, de talán az eredmény ennél szorosabb lesz.

Forrás: Mti

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Bolondistók hiába mosod a szennyest Ágnes asszony módra, te akkor is egy tehetségtelen, hazug faszkalap vagy, és már érzed a bukásodat is !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Bolondistók hiába mosod a szennyest Ágnes asszony módra, te akkor is egy tehetségtelen, hazug faszkalap vagy, és már érzed a bukásodat is !!!
Nessy
@papa.49: Félő, hogy marad!
Ezek az oldalajtón besurranó "független jelöltek" alapjaiba véve az ellenzék szavazatit csökkentve, töredék szavazataikkal Tarkóst támogatják.
Az egyik kérdés, ha volt programjuk, miért nem álltak ki nyílt sisakkal az előválasztáson? Vagy csak gyávák?
A másik kérdés, hogy miért most jutott eszükbe előkerülni.
Fidesz hívők, akik így akarnak segíteni? Miért?
Érdekes lenne hallani a válaszukat!
Commenter
@papa.49: milyen ismerős ez a szó: destabilizáció, pont olyan, mint amikor a reakciós erőkről beszéltek akik szét akarták zúzni a népi demokrácia értékeit 56 idején. Itt a Fidesz az aki folyamatosan destabilizál: politikailag, gazdaságilag. Csak nem fél mégis Tarlós, hogy Karácsonyban ellenfelére talált?Most már napi szinten támadja ez nem feltétlenül a magabiztosság, hanem a félelem jele is lehet. Tegnap olvastam egy cikket, azt állították benne, hogy ha a nagyobb városokban és veszít a Fidesz, akkor valóban rés keletkezhet a hatalom pajzsán. Így vélte ezt Vörös Imre volt alkotmánybíró is. Még ha csalnak is akkor is, el kell menni szavazni, bárcsak a kiábrándult, passzív szavazók is ezt tennék végre.
Gauntlet
Hogy esne le a kezed mikor visszamutogatsz! Alattatok Bp egy porhalmaz lett, szemétbe fuldokolva, beépítve, egy metró állomást se tudtok karban tartani! Odaadtatok minden jogot meg forrást az államnak.
kereső
Tarlós alatt a főváros elveszitette "főváros jellegét"- lett belőle egy provinvciális, koszos, poros alföldi mezőváros./mentalitásában IS!
Eladott Ország
El ne hidd, hogy mindig mindent megbocsátunk. El ne hidd, hogy megtagadjuk minden álmunk! (Bródy János – Illés Lajos)
desir62
Bolond pista a szaros Kellenföldi pu.-t sem újitották fel a mai napig, ez Bp. szégyen foltja. Az összes választást a fitymasz csak cssládsal tudta megnyerni.
Horizont
Vén fasz szinte hihetetlen hogy ennyi idősen milyen görcsösön ragaszkodik az újraválasztásához. Pityuli menjél haza és lustálkodj, vakargasd a tökeidet, nem neked való ez már.
tudode
Cinizmussal és ellenségkép kereséssel még egy röfi ólat sem lehetne buzerálni!!!
Qqberci
TaplóPista érzi a húsosfazék távolodását, és ez jó!...
Lepényleső
Kizárt,hogy most a választók akarata érvényesüljön? Azért beszél kicsi győzelemről,mert ő
már olvasta a választási jegyzőkönyvet?
Sámannus
Destabilizál az a bomlott agyad seggfejkém, mert összeálltál az idegbajos pávatáncossal.
Dugulj el és húzzál a πcsába!
Mrfingusz
Taplós pityu ideje elhúzni a retkes pi..ba!
namihami
""":::nem tetszik neki...""
Hát nem igaza van? Még kockáztasson is ? Nem elég, hogy a Gazda előtte áll (kis dobogón), ő pedig mögötte térdel?
És, ha éppen szabad a szája, akkor még nyilatkozhat is.
papa.49
@Nessy: 09.53. ra Volt az a pénz amiért már mentek örömest ,,szart kavarni,, amennyiért már az se érdekes, hogy büdös !!!
Nessy
@papa.49: ismerik a régi latin mondást: Pecunia non olet! A pénznek nincs szaga.
man at work
"Tarlósnak nem tetszik, hogy van ellenfele a választáson." – kommunista tempó!
advocat
Azért mert most nincs válság. De ez nem örök. És azért még van bőven dolguk. A 4-es metro folytatása, mert így egy kalapnyi sz..t sem ér. Bizony a 3-as metrót új kocsikkal kellett volna felszerelni. Klímával - mint pl: Bécsben, ahol folyamatosan cserélik újra a szerelvényeket. Az utak tragédiák!!! Mondjuk kevesebb focipálya, de az meg a nagyszerű miniszterelnöknek szükséges! Mert ez a hobbija. És a nép ezt tűri. Szóval, ők ketten együtt még sok-sok galádságra képesek.
man at work
Épül a torony a szegénysoron: www.youtube.com/watch?v=zKQfxi8V5FA
Kommunista meglepődés: Van aki ellenem indul? De tényleg?
30 évvel azután is ezt a szart nyelik, ezt a szart próbálják nyeletni azok, akik Ezek ugyanazok.
Manhattan
" alattuk csúszott le Budapest a nemzetközi megítélésben" Tenálad meg felemelkedett!? Elmész te a büdös p...ba!
colibri
Mi az, hogy nem tetszik??!! Nekem, meg sok másnak tarlós nem tetszik! Menjen nyugdíba, már igazán megérett rá 71 évesen. Unokázzon! Sokkal inkább, mint hogy másokat szar-szapul egyfolytában.
Borsodi
@colibri: Ezek még fel nem buknak addig 10 körömmel kapaszkodnak a hatalmukhoz,mert nincs az a pénz ami elég lenne nekik.@advocat: Az utakról meg nem is beszélhetünk Ausztriába egy tanyára vezető út is jobb mint Miskolc -Ózd között a 26-os igaz toldozzák foldozzák,milliárdokért de a végeredmény szar,mint bármi amit építenek vagy fel újítanak.
Bánrévei bakterház 3x3 méteres hány millió volt lehet tippelni?
evacica
Aztán kit érdekel, hogy az Orbán csicskának mi tetszik és mi nem! Ideje, hogy eltűnjön a süllyesztőbe, elég kárt tett! Fa kivágások, kosz a városban, beton beton hátán, biztos jó jövedelem az Orbán papának, nem elég a dohány!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.