A következő öt évben 300 millió forintos beruházást is végrehajtanak a fesztiválterületen.

Több mint 125 millió forintot fizetett ki idén a Sziget Fesztivál Budapestnek és a III. kerületi önkormányzatnak, ezt a fesztivál közölte a Világgazdasággal

A lap szerint az összeg a közterület használatáért felszámított díjat és a rendezvény bevétele nyomán keletkező idegenforgalmi adót (ifa) jelenti. Előbbi a fővárost és Óbudát, utóbbi csak a kerületet illeti.

Több mint 125 milliót fizet Budapestnek és a III. kerületnek a Sziget

A 27. Sziget fesztiválra érkező fiatalok a Sziget logó előtt az óbudai Hajógyári-szigetnél 2019. augusztus 7-én.

Fotó, címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán

"Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának idén 22,96 millió forint közvetlen bevétele származik a Sziget Fesztivállal összefüggésben közterület-használat címén, ami forintra azonos a 2018-as hasonló adattal. Az ifa kapcsán konkrét számokat nem tudtak mondani, mivel a bevallás határideje szeptember 15. Egyúttal jelezték, nincs direkt nyilvántartásuk, hogy a III. kerületben vendégéjszakát eltöltők között milyen arányban voltak, akik a Sziget kapcsán szálltak meg Óbudán. A Szigettel kapcsolatos adóbevételekről egyéb információt adótitokra hivatkozva nem adtak"

- áll a cikkben.

A szervezőség tájékoztatása szerint idén 526 ezren látogattak ki a Szigetre (ez elmarad a tavalyi 569 ezres létszámtól), fesztivál költésgvetése meghaladta a tízmilliárd forintot. 

A fesztivál szervezői a lappal azt is közölték, hogy a következő öt évben 300 millió forintos fejlesztés lesz a Hajógyári-szigeten, ám konkrétumokat ezzel kapcsolatban nem mondtak el. A kéthetes fesztivál utáni helyreállítási munkálatok szeptember elején kezdődnek el.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A pénz jó, csak a látszat kedvért ugat a kerületi fütyiszes faszkalap !!!
Egyébként ezt pl. egy kimerült kőbányában is meg lehetne rendezni, legfeljebb az ürgék menekülnének visítva, mondjuk úgy Gánt környékén !!!
sokanvagyunk
Teljesítményadót - eredetileg súlyadót - nem látom, hogy kivetettek volna. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.