Közel hatvanmilliárd forintos adósságot halmoztak fel a hazai közintézmények júliusra, írja a Világgazdaság a hétfői számában.

60 milliárddal tartozik az állam

A lap a Magyar Államkincstár (MÁK) legfrissebb adataira hivatkozva közölte, hogy júliusban már 58,1 milliárd forinttal tartoztak a költségvetési szervek, ez 1,5 milliárd forinttal több a június 30-i állapothoz képest.

Az összeg több mint 80 százalékát, azaz 47,3 milliárd forintot az egészségügyi intézmények, kórházak, klinikával rendelkező egyetemek halmozták fel.

Közülük a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és a Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet görgeti maga előtt a legnagyobb tartozást, 3,54, illetve 3,22 milliárd forintot a június végi 3,31, illetve 2,98 milliárdhoz képest. A Debreceni Egyetem júliusban már 2,67 milliárddal tartozott, míg júniusban 1,93-mal.

A legeladósodottabb tárca az Emberi Erőforrások Minisztériuma lett 50,44 milliárd forinttal, ami júniusban még csak 46,42 milliárd volt. A honvédelmi tárca a júniusi 2,98 milliárd forint után júliusra 3,22 milliárdra hizlalta az adósságát, a Belügyminisztériumnak viszont sikerült lefaragnia a tartozásból, ami a júniusi 1,88 után már csak 1,59 milliárd forint.

Forrás: hvg.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
És kiknek tartozik? Olyan magyar kis-és középvállakozásoknak, amelyek a saját!! kockázatukra vállakoznak, és magyar embereket foglalkoztatnak.Nagyon sokan kerülhetnek lehetetlen helyzetbe az állami felelőtlenség miatt, miközben ennél nagyobb összegben támogatja a kormány a határon túli gazdaságot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Az egyenlegbe ennek is szerepelnie kell !!!
Nessy
Ez nem is sok! Egy fél stadion ára! Adják el Lőrinc barátnak, és kapnak mindjárt 200 milliárdot!
kereső
És kiknek tartozik? Olyan magyar kis-és középvállakozásoknak, amelyek a saját!! kockázatukra vállakoznak, és magyar embereket foglalkoztatnak.Nagyon sokan kerülhetnek lehetetlen helyzetbe az állami felelőtlenség miatt, miközben ennél nagyobb összegben támogatja a kormány a határon túli gazdaságot.
görbetükör
Be kell záratni a kórházakat. Az államnak nem kötelessége eltartani azokat az intézményeket, amelyek fennhatósága alá tartoznak. Pont.
Még több kisvasút, stadion kell és még több olimpiát rendezzen az ország.
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
reagens
A költségek becslése és az állalmi finanszírozás még mindig távol áll a valóságtól!
Ezt már észre vehették volna!
Nessy
@görbetükör: Felesleges őket még biztatni is! Eddig is ezt csinálják!
Kilóg a fenekünk a nadrágból, de urizálnak! Fenn az ernyő, nincsen kas! mondák őseink.
görbetükör
@Nessy: Nem egészen. Odafönt valódi gazdagság van, az ő fenekük fényesre nyalva.
Idelenn valódi szegénység van, még a látszatra sem adnak. :(
mackoka46
Ellopták a jöjjelt is. Mérget vennék rá, hogy nem a népre költötték.
kereső
@reagens: mivel az emlitett intézmények költségvetési gazdálkodók, ezért nincs becslés- nagyon szigorú költségvetési tervezés van. Ezt a költségvetést nem csak az intézményi vezetőknek kell jóváhagyni, hanem a felettes-felügyeleti szerveknek is. Ha ez megtörtént- márpedig költségvetési intézmény e nélkül nem tud működni,egyetlen dolog lehetséges a fenntartó nem folyósitotta az összeget.
reagens
@kereső: Akkor miért nem volt elég a pénz a szocik alatt sem?
kereső
@reagens: mert akkor,és ott is volt "némi" alulfinanszirozás- de ez nem jelenti azt, hogy most is igy kéne lennie- hiszen orbán nem ezt igérte!
reagens
@kereső: És ha mindenki betartaná amit ígért, más lenne itt sok minden.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.