Ha megérkezik az Európai Unió által ígért összeg, azt a határon szolgáló hivatásosok bérére fordítják – közölte a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Kormányszóvivő: megalázó, hogy Brüsszel ilyen kevést pénzt fizet nekünk határvédelemre
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Hollik István mindenekelőtt azt hangsúlyozta:

megalázónak és méltatlannak tartja, hogy az EU Magyarország 504 milliárd forintos határvédelmi költségei után 6,6 milliárd forintot hajlandó kifizetni.

Felidézte: Orbán Viktor miniszterelnök 2017-ben írt levelet először Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének, hogy a kerítésépítés és a határvédelem költségeinek felét állja Brüsszel. A kormányfő arra hivatkozott, hogy Magyarország az Európai Unió déli határait is védi.

Az, ahogy Brüsszel kezelte a magyar kormány kérését, nem volt "korrekt és fair" – jelentette ki a kormányszóvivő, kifejtve: először az időhúzást választották taktikának, majd a költségek harmadát, később a tizedét akarták elismerni.

Végül Magyarország határvédelmi költségeinek kicsit több mint egy százalékát ajánlotta fel Brüsszel

- tette hozzá.

Hollik István kiemelte: az Európai Bizottság nem politikai testület, nem politikai döntést kellett volna hoznia, hanem szakmai szempontok alapján kellett volna mérlegelnie a magyar kormány kérését.

A kormányszóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Bizottság új elnöke többször egyértelművé tette, elsődleges fontosságúnak tartja az Európai Unió külső határainak megvédését. Ezért remélik, hogy az új elnök elismeri majd azt, amit Magyarország tett, és korrektebb megítélést tapasztalhatnak majd tőle – közölte.

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Minek határ ennek a feslett erkölcsű szégyentelen botrány országnak ? Hogy nézzük, hogyan kínozzák az embereket, hogy ez legyen a normalitás ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mackoka46
Minek határ ennek a feslett erkölcsű szégyentelen botrány országnak ? Hogy nézzük, hogyan kínozzák az embereket, hogy ez legyen a normalitás ?
colibri
Épp most summáztam Kósa örökös kreténségét, erre itt a következő páciens: ez a Hollik... és ezzel a sornak nincs vége, sorolni lehetne napestig a hazug, erőszakos, buta kormánypárti politikusok sorát egészen a legmagasabb posztokig. Szomorú, hogy ilyeneknek áll ma a világ Európától Amerikáig...
Sámannus
Szerintem azt is a földikutya megmentésére kéne fordítani, nem a csókosoknak felzabálni
Sámannus
Ha a szavazóitoknak szánnátok, szóljatok nekem is Velem is lehet alkudni
csak úgy....
évekig az "állítsuk meg brüsszelt" hisztéria,most mikor végre sikerült ,most ez sem tetszik!? :)
Qqberci
Amikor 2012-13-ban jelezték, hogy jönni fognak a menekültek, sz@rtatok rá. Mikor már nem jöttek, elkezdtétek építeni a kerítést, amit a kutya sem kért. Hát most így jártatok...
nezelodo
Ja kérem a brüsszeli bürokraták is tudják, akinek olyan a barátja, mint Orbán, annak nem is kell már ellenség. Az meg, hogy nem fizetnek a kormánynak Orbán ajtóberúgásaiért, a lakosságunknak mindegy, nagy részét úgyis ellopják a fiúk.
Desischado
Helyes, ne is adjanak ennek a rabló, parazita bandának egy büdös vasat sem! Mi úgy sem látunk belőle semmit!
papa.49
Likasfejűpista KEVESEBBET KÉNE ELLOPNI, ilyen egyszerű !!!
Meg nem kéne mindig mindenben szembe menni az Unióval !!!
verőce21
Merkel támogatta. Ötszáz év után ismét rá kell jönnünk, a Nyugat támogatása Európa déli határaink védelméhez 1%-ot érdemel. De annak áttörése a muszlim hadak számára, minden pénzt megér nekik.

Orbán előremenekült okos gondolkodása, pragmatizmusa csak egy dafkét érdemel?
A schengeni egyezmény betartása miatt miért kell nekünk magyarázkodni?
RonaGyuri
nem volt „korrekt és fair”???

az igazság az, hogy értékén kezelték és szakmai szempontok alapján mérlegeltek

Egy igazi bornírt pas de deux –ot mutatott be ártunk és qurmányunk szóhasmenéses duója. Hollik István, kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában parádézott, majd Halász János, a Fidesz-frakció nevében, a nagyobbik kormánypárt frakciójának szóvivője Budapesten újságíróknak kontrázott.
A rinya tárgya a „bukott EU-vezetés” szűkmarkúsága: „brüsszeli vezetés a magyar határvédelemre épphogy csak csöpögtet támogatást”!
Állítólag az történt, hogy „Magyarország határvédelmi költségeinek kicsit több mint egy százalékát ajánlotta fel Brüsszel ”! Értsd ártunk és qurmányunk által ezen a címen – állítólag – eltapsolt, ellopott, eltüntetett pénzeket szakmai alapon megvizsgálták és ennek mindössze 1 azaz egy százalékát találták indokoltnak! =))
nezelodo
@colibri: Miért csodálkozol Kósa sziporkázásán? Ha olyan penge lenne mint Lázár, nem hallanád a hangját, mert veszélyeztetné a vezér hatalmát, és a városában számolhatná a faleveleket az utcán, amit össze kell takarítani. Ezért került kemény munkájába annak idején a Kósa Karolinának, hogy benyomja az akkori fideszes ifjú "liberális demokraták" közé, és vezetőnek tolja előre a szerény képességekkel bíró fiút.
kereső
Most már legalább tudjuk- köszönjük Brüsszel!!!-, hogy mennyivel gyarapodott a család "megvédés" cimén.
nezelodo
Pedig elég világosan fogalmazott Merkel, amikor agyba-főbe dicsérte az Orbán vezette maffiakormányt! A diplomácia nyelvén a dicséret és a hatalmas gazdasági sikerek felemlegetése azt jelentette, hogy nem szorul akkora támogatásra az ország, mint mások. Köszönjük Viktor, és lehet tovább tobzódni az utcán az óriásplakátokon a brüsszeli vezetők ellen.
Jozefina
Nem kellett volna annyit el lopni!!
Különbenis egy dübörgő gazdaság miért rinyál EU-s pénzekért???
Éveken keresztül a legtöbb pénzt kapta Magyarország!!!
Most talán ennek vége!!! Végre!!!
colibri
@simmering73: pl. a meglévő kerítést felügyelő verőlegényekre, akik olykor ehetetlen élelmet kapnak és még 10 évre titkosították is a tevékenységüket. D:D:D Persze, mindenki tudja, hogy a papír "elbírja" a számok utáni nullákat és a közölt összeg nagy százaléka a fideszesek zsebében landolt.
tudode
Az meg szemétség, hogy ezer milliárdok válnak narancsköddé enyves tapogatóéknál.
papa.49
@simmering73: Legyen mit lenyúlni, az ,,étvágyuk,, HATÁRTALAN !!!
Aki Én
@verőce IQ 21: Rajtad a nyári pihenés sem segített. Reménytelenül buta seggnyaló vagy.
kokopelli
@tudode: ...lehet,hogy még számláik sincsenek,csak átutalások pl.a "001"..."002"..."007" tulajoknak?
verőce21
@Aki Én: (10:30) Te pedig reménytelenül ostoba vagy továbbra is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.