Rohamosan fogy a népesség. Júniusban 6,3%-kal kevesebb gyermek született, mint egy évvel korábban, miközben 2,7%-kal többen haltak meg a KSH friss adatai szerint. A csökkenő születésszám és a több haláleset miatt a természetes fogyás nagyot emelkedett. A Portfolio szezonálisan igazított adatai szerint 2017 óta a születésszám trendje szemmel láthatóan csökkenő. úniusban 7057 gyermek jött világra, ami 6,3%-kal, 478 újszülöttel kevesebb, mint 2018 júniusában. Mindeközben 9776-an vesztették életüket, ami 2,7%-kal, 258 fővel több az előző év azonos havinál. A születések száma mérséklődött, a halálozásoké emelkedett, ennek következtében a havi természetes fogyás a 2018. júniusi 1983-mal szemben 2719 fő volt, ez jelentős, 37%-os növekedést jelent. Szezonálisan igazított adataink alapján látható, hogy a születések száma 2017 óta romló tendenciát mutat A KSH szerint a teljes termékenységi arányszám 1 nőre számított becsült értéke 1,41 volt az előző év első hat hónapjára számított...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Valahogy mintha nem mukodne orban ordogi terve a magyar nepesseg felturbozasara.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@Yoda69: Orbán terve óta hány hónap telt el? Várjuk meg a 9 hónapot, utána számolhatunk. Az a baj,
hogy a csökkenés addig már erősen látszik.
Dr plágium
@CsipkeRózsa: Lehet hogy 9 hónap múlva valamelyest emelkedik a születésszám, de aztán rájönnek hogy csak egy újabb hitelcsapdába esnek.
Yoda69
@CsipkeRózsa: Várhatunk, de nem valószínű hogy javulna a kép. Amig az altalanosn helyzet szar, addíg miert vállalná a többség tobb gyermeket, eltekintve attól a parezer csokostol.
namihami
Pedig már hétüléses autó is kedvezménnyel vásárolható.
Vajon mi hiányozhat még a fogamzóképes korosztálynak? Mert autója már biztosítva van, ha a biztos munkahely/jövedelem még ugyan függőben van.
Borsodi
@Yoda69: Működik az mert Borsodban már a gyereknek is gyereke van úgy szaporodnak,igaz nem a Magyarságot erősítik ha nem az ingyen élők táborát.
Nessy
Jövőre javulni foga tendencia, hiszen egy erősen alacsony számhoz hasonlítják majd a növekedést. Ez a hitel pár évig javuló tendenciát fog jelenteni. Hogy aztán mi lesz? Azt a legöregebb tengerészek sem tudják.Ami biztos, hiteltörlesztés, és a többi majd alakul.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.