A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján végzett számítások szerint gyermekenként harminc-negyvenezer forintba kerül egy általános iskolás diák tanévkezdése, ezért nagy segítség, hogy korábban érkeznek meg a családtámogatások – mondta Kutassy Jenő, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének alelnöke.

Kiszámolták: ennyibe kerül az iskolakezdés a családoknak

Az óvodától a felsőoktatásig kétmillió embert érint a tanévkezdés – folytatta. Őket olyan intézkedések is segítik, mint az étkeztetés támogatása, a tankönyvek ingyenessé tétele, valamint a családtámogatások, amelyeket szeptember helyett már augusztus végén megkapnak a családok – emelte ki. Utóbbit azért nevezte fontosnak, mert az iskolakezdéssel kapcsolatos kiadások már augusztus végén jelentkeznek.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Nem kicsit ALUL KALKULÁLTÁTOK az összeget mikor egy valamire való táska 9 ezerbe kerül, a többiről még annyit egy tornacsuka is ennyi, és akkor még hol van a többi, az összeg bőven veri az 50.60 ezret gyermekenként !!
Persze tudom ez volt a ,,hivatalos kiadott nyalóka,, hát csak nyalogassátok bőnyállal !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Ez érdekes. Másról sem olvastam az újságban egész évben, csak hogy folyamatosan emelkednek a fizetések. Az átlagbérek már közelítik alsó hangon az uniós béreket. Hazudtok éjjel, hazudtok nappal.
Málna
Még úgy sem kerül ilyen sokba, hogy én idén fizetek a tankönyvért. De tudtommal az általános iskolásoknak már nem kell.
Desischado
Ordas hazugság. Kerül az 60-70 000-e is. A családomban négy iskolás gyerek van, onnan tudom. És az a segítség, hogy kiosztották előbb azt a rongyos kis pénzt? Arról bezzeg nem pofáznak, hogy szeptemberben meg nincs semmilyen juttatás októberig! Rohadt, hazug férgek!
papa.49
@Desischado: Ezt hívják ,,parasztvakításnak,, !!!
Málna
@Desischado: Már elmagyaráztam neked, hogy nem kell hozzányúlni ahhoz a pénzhez szeptemberig, és akkor nem fog hiányozni a következő havi büdzséből.
És elárulnád, pontosan mi is kerül 60-70 ezer forintba? Mert én érintettként sem tudom elképzelni.
sokanvagyunk
@Málna: Talán az "olcsó" mobiltelefon, amit év közben még pótolni vagy cserélni is kell. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.