Kiakadtak a nyugdíjasok a 9 ezer forintos rezsiutalványon. Végtelenül megalázónak és igazságtalannak tartja a 9 ezer forintos utalványt a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas tagozata. Hogy miért pont 9 ezer forint értékben állapították meg a juttatás értékét, holott korábban, az Erzsébet-utalványok idején 10 ezer forintot kaptak az érintettek, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt válaszolta a Privátbankárnak, hogy a költségvetés teherbíró képessége ennyit bír el.

(Forrás: piacesprofit.hu, Mirabilis által)

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
"Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt válaszolta a Privátbankárnak, hogy a költségvetés teherbíró képessége "
HAHA!
Ha valaki nem tudná:Nemzeti Közművekről beszélünk: gáz, villany a fidesz kormány kezében, állami.
Tehát, az egyik zsebéből a másikba teszi a pénzt. Neked odaadja, te meg visszafizeted nekik.
HAHA! MICSODA TRÜKK! ÉS MÉG ÖRÜLJ IS NYUGGER!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mirabilis
"Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt válaszolta a Privátbankárnak, hogy a költségvetés teherbíró képessége "
HAHA!
Ha valaki nem tudná:Nemzeti Közművekről beszélünk: gáz, villany a fidesz kormány kezében, állami.
Tehát, az egyik zsebéből a másikba teszi a pénzt. Neked odaadja, te meg visszafizeted nekik.
HAHA! MICSODA TRÜKK! ÉS MÉG ÖRÜLJ IS NYUGGER!
advocat
Ezt Viktor adta. Személyesen, a sajátjából. Foglaljuk imába a nevét. Mégegy ilyen ember!
Mirabilis
@advocat: Ne írj ilyeneket, mert még elhiszik.
Málna
@Mirabilis: De a nyugdíjasnak akkor is 9 ezer forinttal több marad a zsebében.
bakcsubakka
És a költségvetés a kettős állampolgárok ész nélküli támogatását,a külföldi egyházak a külföldi stadionok,a külföldi labdarúgó csapatok tömését lóvéval szavazatvásárlás céljából,azt bírja???Rohadt szemét hazugládák ! Na meg bírja még a határon túliak nyugdíját is ,olyan módon ,hogy többszöröse az itthon megöregedett,megrokkant emberekénél ?
Vége lesz egyszer a gyereknapnak gulyás. Neked is van bérleted valamelyik FALCON gépen?
durbincs
@Málna: ezeknek az ákkcentusosoknak - 1000km , majd gondolja számit ?
Mirabilis
@Málna: Az erzsébet utalvány 10 000 volt.
https://www.azenpenzem.hu/cikkek/erzsebet-hel...
Olavasd és örömködj! Haleluja fidesz?!
Nessy
@Málna: Miután ennek a többszörösét fizetjük a közüzemi számlákra a "rezsicsökkentés" miatt! Igaz, kell némi profit, hogy támogatni tudják a CÖF-t, meg a kormány egyéb agymacskáit! Ugyanis a világpiaci ár felett jóval többet fizetünk!
Az utánjárásról nem is beszélve!
Eszembe jutott anno a kárpótlási jegyek olcsó felvásárlása, és a liciteken megnyert földek azóta is remekül fizetnek uniós támogatást esetleg még bérleti díjat is évente annak, akinek volt pénze akkoriban és kapcsolata.
Eriksson
@Mirabilis: Úgy emlékszem, hogy az Erzsébet utalvány is piszok megalázó volt némely nyugdíjasnak. Most meg az az etalon?
Egyébként Málnának van igaza. A saját nyugdíjadból éppen 9000 ft marad meg a rezsid kifizetése után.
Mirabilis
@Eriksson: Nem figyelsz: orbán ad 9000 ft-ot a közművek kifizetésére.
A közművek orbán kezében vannak, mindegyik nemzeti.
Tehát: az egyik zsebéből átteszi a másikba a lóvét és pénzénél marad! Na ez a nagy trükk!
Mirabilis
@Eriksson: "A saját nyugdíjadból éppen 9000 ft marad meg a rezsid kifizetése után" -na ez a nyugdíjasok beetetése a választás előtt.
És aki átutalással fizet, az hogy is válthatja be a papír alapú utalványt?
Eriksson
@Mirabilis: A zsebedben viszont megmarad 9000 ft, miután kifizetted a rezsidet! Ez a nagy trükk cseszd meg!
Mirabilis
@Málna: Csak úgy, hogy te is örülsz annak, amivel le akar kenyerezni orbán, hogy szavazz rájuk az önkormányzati választásokon.
Eriksson
@Mirabilis: Annak is meg van a módja, nézz utána.

Váltsd be az utalványod és szavazz arra akire akarsz.
Mirabilis
@Eriksson: A fidesz nagy trükk, hogy adtam is meg nem is. (mi van az átutalással fizetőkkel?)Ő a pénzénél marad, téged meg beetetett és te ezt be is szoptad.
Nem az lett volna a jóság, hogy minden nyugdíjas nyugdíjához hozzácsapják ezt 9ezer forintot és költi, amire szüksége van?
Gondolkodj , miért nem! Akkor mégesgyszer:
A közművek orbán kezében vannak, mindegyik nemzeti.
Tehát: az egyik zsebéből átteszi a másikba a lóvét és pénzénél marad! Na ez a nagy trükk!
Mirabilis
@Eriksson: Na és hogy váltsa be az utalványát az, aki átutalással fizet?
Eriksson
@Mirabilis: 23:02 Meg van határozva, nézz utána. Olvass is néha ne csak írj.
Málna
@Mirabilis: Engem nem akar lekenyerezni, nincs minek örülnöm.
Málna
@Mirabilis: "Tehát: az egyik zsebéből átteszi a másikba a lóvét és pénzénél marad! Na ez a nagy trükk!"
De ez miért zavar téged, ha te ezáltal beljebb vagy 9 ezer forinttal?
Desischado
@Mirabilis: És az a még nagyobb trükk, hogy rengeteg szavazatot is megszerez a hülye nyuggerektől, tisztelet a kivételnek!
szaboria1
Nagyon nem érdekli őket, hogy sok nyugdíjasnak csak bosszúságot okoz. Nekik az volt az érdekük, hogy a haveri körből megint valaki kaszálhat egy nagyot. Böske utalványt nem adhatnak így a megmaradt papírt erre fogják fel használni nehogy a szegény Garancsi nyakán maradjon. Lesznek majd olyanok akik fillérekért meg fogják venni azoktól akiknek nincs gáz a villany számlája sem éri el a havi 3 ezret. A kárpótlási jeggyel is ezt csinálták anno.
papa.49
@szaboria1: A kövér nyomdák nyomtatják ezeket a papírokat.
Nessy
@Desischado: Hidd el, vagyunk nem kevesen akik többre tartjuk magunkat és az elveinket 9 ezer forintnál.
Dr plágium
Azért 9 ezer mert csak. Ennyit ér egy szavazat. Azért érdekelne, hogy az ukrán, román , kanadai, amerikai stb. nyuggerek milyen módon használhatják fel.
kereső
@Dr plágium: Ők pénzt kapnak.A magyar nyugdijas meg járjon utána, ha pénzt akar látni belőle.
kereső
méghogy ennyit bir el a költségvetés? Na ne röhögtess kigyószem. Nálunk mindenre annyit bir el a költségvetés- ammennyit mondotok rá. Azért qrvára érdekelne, hogy miért előbbre való a szerb gazdaság megtámogatása -amely az idén már 100 milliárdra rúg- mint az itt élő emberek?
kereső
A szegedi püspök elvtársnak 13 milliárdért épitettek stadion a magyar költségvetésből, most olvastam,hogy +2 milliárddal drágul a puskás stadion, a 2017-es vizes vb. még mindig drágul- és 2 milliárddal el sem tudnak számolni. Közben meg magánszemélyek adományaiból vesznek klimát műtőbe, gyermek osztályra, a klik csak a festéket adja- a szülők festik tanévkezdésre az iskolákat, lehet még sorolni-aki győzi.
Milyen költségvetésről hadoválnak ezek? Tényleg kettős könyvelésük lehet varga miskáéknak- egy a hivatalos, a másik meg egy kockás füzet, ahol úgy tologatják egyik sorról a másikra a számokat, ahogy orbánnak eszébe jut.
papa.49
@kereső: Majd az év végén figyeljetek erősen milliókat fognak felmarkolni mert arra maradt meg bőven pénz, na nem a nyugdíjasok, hanem a megmondó emberek, meg a ner társak !!!
bakcsubakka
@Eriksson: Kedves eszementnemtájékozódónyalógép! Tudsz te gondolkodni?
BIZONYÍTOTT TÉNY: Ha nincs rezsicsökkentés (" hatósági "( KORMÁNYZATI ÁRKÉPZÉS ) akkor kedves eriksson,tolyota,jamakuki,mitsumitcsinálszhülye, Lakosság bizonyítottan nagyon komoly összeget,évente több tízezret takaríthatott volna meg !! ÉRTED??? Ugye nem ???
Lehet,hogy érted,de neked jobb,ha nyalsz !!!
bakcsubakka
@advocat: Én imádkozok ! És a szamaram is térdre borult Tudja az apja faxa miért csinálja,de mintha a durbincs nevét susogta volna,
Ima : Kérünk téged hallgass meg minket. Adj neki ...( itt nem emlékszem,hogy ) örök nyugodalmat,vagy netán örök nyugtalanságot... Én az utbbira szavazok!
De ki is az aki még mindig szívja a drága magyar levegőt a karmelita kolostorban. Na ott fogyjon el az oxigén!
Közeleg a nap,közeleg ! Ebbe kuervéa életbe még semmi nem tartott örökké !
advocat
Löktünk nekik. Oszt' kussss! Kis elégedetlenek! Ejnye! Majd kaptok megint 2,7 %-ot!
Eriksson
@bakcsubakka: Te most kinek nyalsz ilyen bejegyzéssel? Lendvai Ildikónak?
bakcsubakka
@Eriksson: AKÁR NEKI IS ! De maradok a 46 éves házasságban együtt élő páromnál . Az én nyelvem ezen kívűl nem járt egyetlen mocskos ,alávaló,szemétláda, NYUGDÍJASBUTÍTÓ ,alacsony műveltségű, a NAPI POLIkTIÁBAN,GAZDASÁG megítélésen járatlan,alulművelt seggében sem !!
Legközelebb kérném a tippeket a nyalásra: Természetesen POLITIKAMENTESEN !
Eriksson
@bakcsubakka: Szintén 46 éves házas vagyok. Az általam követett értékek találkoztak amikor úgy döntöttem anno, hogy mi képesek leszünk együtt élni a párommal. Még mindig működik, minden ellenkező pártpropaganda ellenére. Tudod, a neveltetés, az életszemlélet nem a pártoktól függ.
Jozefina
A minimum nyugíjon tengődök valószínűleg örülnek neki, mert csak az nézik, hogy 9 ezer forintot adott a kegyes úr!!!
cikicakk55
@Desischado: MA 02:15

Azért szerintem most a nyugdíjasok nem olyan felhőtlenül boldogok ezzel a 9000 ft júdáspénzzel Már alapból az a kicseszés,hogy nem költheti a nyugdíjas élelemre,gyógyszerre,gyümölcsre,csak is a víz,villany vagy gáz árára. Azért ez az ajándékozásnak az élményét elég erősen befolyásolja. Mondjuk engem eddig sem tudtak levenni a lábamról,attól függetlenül,hogy a pénz és az utalvány mindig jól jön. Én ezt nem annak látom aminek a sok agymosott nyugdíjas,nem ajándéknak,nem kedveskedésnek és nem a tisztelet jelének veszem. Ennyivel tartoznak nekem,hisz átdolgoztam az életem legnagyobb részét,felneveltem 2 diplomás fiút a Magyar államnak és a nyugdíjam még is nagyon messze van a kormány által kiszámolt átlagnyugdíjtól. A párommal ketten nem kapunk annyit,mint amennyi a Fidesz szerint az átlag. Így én inkább törlesztésnek tartom,vagy a tőlem ellopott pénz nagyon aprólékos vissza adását. sajnálom azokat az idős embereket,akik ezt a pénzt úgy veszik,hogy Orbán Jóindulatú segítsége feléjük.A dolgozó gyerekeim adóforintjait adja ide nekem és a többi nyugdíjasnak.
Mirabilis
@Eriksson: Gondolkodj, alamizsna a választás előtt:
Akár 30-40 %-kal is csökkenhetne a hazai lakossági gázár.
Az európai tőzsdei gázár az elmúlt egy év alatt 28 dollárról 10 dollár közelébe esett.
Mennyit veszít a lakosság a befagyasztott rezsicsökkentős árral, ami most jóval magasabb, mint a tőzsdei gázár.
Nem bonyolult a képlet, megveszi olcsón az állam a gázt és eladja a lakosságnak drágán.
Ebből csapódik le az államnak - orbánnak – az extraprofit.
http://nyugatifeny.hu/2019/08/19/lebuktak-orb...
Mirabilis
@Jozefina: Akár 30-40 %-kal is csökkenhetne a hazai lakossági gázár.
Az európai tőzsdei gázár az elmúlt egy év alatt 28 dollárról 10 dollár közelébe esett.
Mennyit veszít a lakosság a befagyasztott rezsicsökkentős árral, ami most jóval magasabb, mint a tőzsdei gázár.
Nem bonyolult a képlet, megveszi olcsón az állam a gázt és eladja a lakosságnak drágán.
Ebből csapódik le az államnak - orbánnak – az extraprofit.
http://nyugatifeny.hu/2019/08/19/lebuktak-orb...
Eriksson
@Mirabilis: Fogadd el az utalványt és szavazz akire akarsz!
Mirabilis
@Eriksson: Aztán van még itt egy kis probléma: Mi van azokkal, akik átutalással fizetnek?
Mehetnek sorba állni az ügyfélszolgálatokon?!
Haha! Átgondolatlan, agybaszott fideszes elméjéből pattant ki, át se gondolva!
Mirabilis
@Eriksson: ma 20:23 " Akár 30-40 %-kal is csökkenhetne a hazai lakossági gázár.
Az európai tőzsdei gázár az elmúlt egy év alatt 28 dollárról 10 dollár közelébe esett.
Mennyit veszít a lakosság a befagyasztott rezsicsökkentős árral, ami most jóval magasabb, mint a tőzsdei gázár.
Nem bonyolult a képlet, megveszi olcsón az állam a gázt és eladja a lakosságnak drágán.
Ebből csapódik le az államnak - orbánnak – az extraprofit.
http://nyugatifeny.hu/2019/08/19/lebuktak-orb... "
Na te vagy az a megalkuvó, akivel bármit csinálhat orbán, te mindig fidesz hívő maradsz, gondolkodás nélkül.
Mirabilis
@Eriksson: Jó éjt neked is, gondolom folyt.köv.
Mirabilis
Bródy János, az örök nagyon jó politikus a dalaiban, aki jól írta Koncz Zsuzsának annó, ami ma ia érvényes: "Ha én zászló volnék, soha nem lobognék
Mindenféle szélnek haragosa volnék
Akkor lennék boldog, ha kifeszítenének
S nem lennék játéka mindenféle szélnek"
És a mostani dala is nagyon ütős és helyén való:

Ahogyan 40 évvel ezelőtt is már voltak nehéz idők
de a Kondratyev-féle ciklusokkal sohasem törődtek ők
Mer’ az erősek mindig úgy érzik, hogy csalhatatlanok
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Mikor az entrópia emelkedik és mindent felkavar
A szolgálatok beindulnak, hogy ne legyen túl nagy a zaj
S kitüntetett szerephez jutnak megint a seggnyalók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Itt szép lehetsz, de okos nem, mert kötelező a hit
És ellenség lesz mindenki, aki kételkedik
És erkölcsről papolnak álszent köpönyegforgatók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Lassan kihull a memóriákból az egyéni tapasztalat
És átírja a központból kiküldött új adat
S jönnek a minden rendszerhez alkalmazkodók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Ahogy mindig újra kezdődik a bálvány körül a tánc
Megint befonja életünk egy láthatatlan lánc
És jönnek a lelkes ostobák s a gyáván megalkuvók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

S ha végül rájuk dől a ház és nincs már több hitel
Majd mást vádolnak azzal, amit ők követtek el
És engedelmes szolgáló a törvény és a jog
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Hát kedves fiam, édes lányom, véssétek be jól
E szép országban pusztít más is, nemcsak az alkohol
Jönnek majd és hirdetik, hogy milyen nagy magyarok
De tudjátok, hogy ezek bizony mindig ugyanazok
Édesapám, te megmondtad: ezek ugyanazok

Óh, valahol így van ez, ahogy volt, úgy lesz
Édesapám, te megmondtad
Van, ahol így van ez, ahogy volt, úgy lesz
Édesapám, te megmondtad
https://www.youtube.com/watch?v=-T-ivj7lqk0...
Hallgasd
Mirabilis
Gondolkodj mindenki!

Bródy dalai mindig, a Kádár korszakban is rendszer ellenesek voltak.

Ha én rózsa volnék, nem csak egyszer nyílnék,
Minden évben négyszer virágba borulnék,
Nyílnék a gyereknek, nyílnék én a lánynak
Az igaz szerelemnek és az elmúlásnak.

Ha én kapu volnék, mindig nyitva állnék,
Akárhonnan jönne, bárkit beengednék,
Nem kérdezném tőle;hát téged ki küldött,
Akkor lennék boldog, ha mindenki eljött.

Ha én ablak volnék, akkora nagy lennék,
Hogy az egész világ láthatóvá váljék,
Megértő szemekkel átnéznének rajtam,
Akkor lennék boldog, ha már mindent megmutattam.

Ha én utca volnék, mindig tiszta lennék,
Minden áldott este fényben megfürödnék,
És ha egyszer rajtam lánckerék taposna,
Alattam a föld is sírva beomolna.

Ha én zászló volnék, sohasem lobognék,
Mindenféle szélnek haragosa volnék,
Akkor lennék boldog, ha kifeszítenének,
S nem lennék játéka mindenféle szélnek.
Most ugyanitt tartunk.

És most is! Bródy örök, éljen sokáig!
Mirabilis
@Eriksson: Ja, álljon sorba az ügyfélszolgálaton a barma az alamizsnáért? Remélem téged is érint.
Eriksson
@Mirabilis: tegnap 23:19 Az neked miért jó?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.