Budapestet "fel kell szabadítani a térkövek fogsága alól" és vissza kell zöldíteni a várost – mondta Horváth Csaba, az MSZP budapesti képviselője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus közölte, Tarlós István főpolgármester az Óbudai Egyetemen arról beszélt, Budapesten nincs több hely fákat ültetni, ami szerintük a városvezető "teljes alkalmatlanságát" bizonyítja.

Kiemelte, nem a fáknak, hanem azoknak a szürke térköveknek nincs több hely, amelyeket a "fideszesek számolatlanul öntöttek a budapestiek nyakába".

Horváth Csaba szerint a Tarlós István főpolgármestersége alatt kivágott fák visszaültetésével egy "hatalmas erdővel" gazdagodhatna a város, amely így egy jobb és élhetőbb hellyé válna.

Forrás: MTI

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
@3dwhite: Ha Lőrinc barátnak faiskolái lennének, fát kéne ültetni a kéménybe is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
reagens
@Nessy: Annyira unalmas már a fákat ilyen elvakultan és gondolkodás nélkül védő vélemények. Van amiket ki kell vágni és van, ahová ültetnek. Ezt majd a vezetés eldönti. Nem kell önjelölt felforgatóknak lázadni a fejlesztés és a tervek ellen!
Nessy
@reagens: nem vagyok elvakult! A faültetés ellen sincs kifigásom, csak éppen nem mindegy milyen "fákat" ültetnek, hogyan, és mennyire gondozzák, míg megerősödik! Nem kevés kis husángnak a pusztulását láttam az elmúlt két évben! Célszerűbb lenne, ha a "vezetés" helyett szakemberek döntenének. Hidd el. hogy pár évtized alatt láttam, hogy váltják fel a az öreg, kivágott fákat előnevelt pár éves konténeres fákkal, amik jó része ma már komoly lombkoronával rendelkezik! Nem mindenki ostoba, aki az értelmetlen pusztítás ellen emeli fel a szavát.
reagens
@Nessy: "Emlékszünk arra, hogy a rendszerváltást követően miként épült fel a Budakeszi út és az Árnyas út között fekvő ősfás telken a Lauder Javne iskola? Mely ingatlant Demszky Gábor akkori főpolgármester bocsátotta a milliárdos Lauder rendelkezésére, ingyen, 99 évre?

Mekkora fakivágás volt ott? Csak úgy repkedtek a szilánkok, dőltek a gyönyörű, több száz éves ősfák. Tiltakozás? Környezetvédőktől? A külügyminiszter Jeszenszkytől? A budapesti értelmiség krémjétől? A nagy rohadt kuss volt ott.

Nos, mondjuk ki a szentenciát tehát azoknak, akik a kettős mércét a birkák elleni atomfegyverként használják: addig, ameddig legalább visszamenőleg a mostani városligeti zöldfelület-növelés ellen tiltakozók azt a fairtást nem ítélik el, akár üvöltve, akár csöndben, írásban, akár jajveszékelve a földön hemperegve, rendőrt leugatva, egy szavukat nem hisszük őszintének.

És azonos mércével mondjuk ki, ha ezt nem teszik meg, a Lauder-iskolát tervezőket és építőket nevezik ezzel visszamenőleg, de azonnal joghatállyal nem normálisaknak, börtönbe vetendő elmebetegeknek és gyilkosoknak."

888.hu/piszkostizenketto/a-fakivagas-elleni-kuzdelemben-sem-lehet-ur-a-kettos-merce-4048745/
Nessy
@reagens: Nos, nem elmebeteg és gyilkosok, csak figyelmetlenek, és nem akarok senkit börtönbe küldeni! De azért ha 20 évvel ezelőtt ostobaságot csinált valaki, azt talán nem kellene követni. Most 2019-t írunk, és immáron nyolc éve más áll a főváros élén! De azt hiszem, egy ez meddő vita! Neked így tökéletes, másnak nem! Varietas delectat!
reagens
@Nessy: Természetesen, nekem nincs bajom az Orbán kormánnyal!
silber13
@rokker33: Volt egy barcikai zenész haver, ő lelkesedett Barcikáért, és nem véletlenül

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.